ZVANIČNO: Zvezda potpisala sa Žanderom! Plata 240.000 plus bonusi

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.07.19. | 16:12

Brazilac ima i opciju za dodatnu godinu

Završena je priča i oko trećeg velikog Zvezdinog pojačanja iz inostranstva ovog leta. Posle potpisa ugovora sa vezistom Kanjasom i napadačom Tomaneom, ugovor sa srpskim žampionom je potpisao i brazilski bek Žander Riberio Santana (30)

Brazilac je danas posle lekarskih pregleda stavio paraf na dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu godinu ako obe strane budu zadovoljne. Dolazi iz kiparskog Pafosa za obeštećenje od 200.000 evra. 

Izabrane vesti

Kako MOZZART Sport saznaje, Žander će u Zvezdi zarađivati 240.000 evra po sezoni uz određene bonuse u zavisnosti od timskog i individualnog učinka. Sa pomenutom platom, Žander ulazi u krug prosečno plaćenih fudbalera na Marakani. Obično su u prošlost strani fudbaleri na Marakani bili bolje plaćeni od domaćih, ali Žander će čak biti plaćen i ispod proseka gledajući zarade standardnih prvotimaca.

Brazilac igra na poziciji levog beka i dolazi da zaoštri konkurenciju dugogodišnjem starteru Milanu Rodiću koji u slučaju dobre ponude može da napusti klub. Alternativa mu je na pripremam bio mladi Marko Konatar, koji će verovatno biti prosleđen na pozajmicu u filijalu Grafičar.

Žander je u domovini igrao za manje klubove poput Marilije i Žuventuda, da bi se 2011. godine preselio u portugalski Oljanense gde je dve i po sezone bio standardan. Potom je igrao u Portugaliji po jednu sezonu i za Žil Visente, Aves i Moreirense da bi se pretprošlog leta preselio u kiparski Apolon.

Tamo ga je primetio Vladan Milojević i notirao ga, a kasnije je Brazilac prešao u Pafos. Kada se ovog leta ukazala šansa da Zvezda angažuje Žandera, Milojević nije želeo da propusti priliku, a klupsko rukovodstvo mu je uslišilo želju posle neuspeha u pokušaju da se dovede egipatski levi bek Hafez.

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara