Kings Kangva (@kvkofficieel)
Kings Kangva (@kvkofficieel)

Zvanično: Zvezda pozajmila Kangvu u Belgiju za 500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.02.24. | 00:09

Zambijac se posle godinu i po dana u Beogradu seli u Kortrajk koji će moći da ga otkupi za oko 1.000.000

Kada je došao na Marakanu, leta 2022. godine, mnogo je obećavao Kings Kangva. Već po prvim taktovima zambijskog veziste sa loptom u nogama delovalo je da su crveno-beli dobili fudbalera kojem će u budućnosti oduševljavati zvezdašku javnost, kojem će cena kako meseci budu prolazili značajno rasti. Međutim, previše oscilacija u igri i nemogućnost da se nametne nijednom od trenera, počev od Dejana Stankovića, preko Miloša Milojevića, do Baraka Bahara uslovili su odlazak omalenog veziste posle nešto više od godinu i po dana saradnje.

Kako je Mozzart Sport javio, 24-godišnjak kojeg je Zvezda svojevremeno platila 1.100.000 evra Arsenalu iz Tule ozvaničio je saradnju sa belgijskim Kortrajkom gde je stigao na pozajmicu koja će Zvezdinu kasu dopuniti sa 500.000 evra. U ugovoru stoji i opcija otkupa u visini od oko 1.500.000 evra.

Izabrane vesti

Ni nakon što je Vladan Milojević zamenio Bahara na klupi Zvezde, Kangvin status se nije promenio, a kako su mesta u sredini terena bila rezervisana za Srđana Mijailovića, In Bom Hvana, Marka Stamenića i Gelora Kangu, bilo je jasno da će se rastanak dogoditi do kraja zimske pijace.

Početkom dana kao najrealnija destinacija za selidbu Kangve figurirala je Rusija, ali je došlo do preokreta, pa će Zambijac u nastavku sezone pokušati da prodrma poslednji tim, a ujedno i najgori napad belgijskog šampionata koji je isporučio svega 16 golova na 23 utakmice. Ako bude pružao partije s početka mandata u Ljutice Bogdana (na prva četiri nastupa postigao dva i namestio jedan gol), vezista iz Afrike bi mogao da izbavi Kortrajk iz opasne zone.

Crvena zvezda je ove zime prvo prodala Kostu Nedeljkovića Aston Vili za 9.000.000, nakon toga je dogovorila transfer Jovana Mijatovića u Njujork Siti za 8.000.000 + 2.000.000 evra. Usledila je prodaja Stefana Mitrovića Veroni za 1.300.000 evra i 20 odsto novca od naredne prodaje, a u smiraj prelaznog roka pozajmio Torinu Uroša Kabića, s opcijom da bude prodat za 2.000.000 evra.


tagovi

Kings KangvaGentFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara