©MOZZART Sport, Star Sport
©MOZZART Sport, Star Sport

ZVEZDA – TIM ZA ARARAT: Visi promena na desnom beku, Petrović glumi Sanoga

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 17:00

Prvi evropski start Dijega Falčinelija, Zvezdina deca na klupi

Jeste da je Crvena zvezda značajno bolja od Ararat Jermenije, govore o tome svi relevantni podaci. Jeste da se očekuje da prvak Jeremije iskopa “rov” na svojoj polovini ii defanzivnom postavkom pokuša da istanji nerve izabranika Dejana Stankovića, a potom iz kontre dođe do senzacije. Međutim, morao je mladi trener crveno-belih da zadrži dozu opreza. Pre svega što nema popravnog. Suspenzija Sekua Sanogoa donela je veliku glavobolju Dejanu Stankoviću, pošto je bivši reprezentativac Obale Slonovače bio neizostavan član starne postave u evropskim mečevima. Ostavio je solidan utisak, jer je usled ofanzivnog veznog reda Crvene zvezde branio veliki prostor.

Izabrane vesti

Igrala je Crvena zvezda u Lučanima bez klasičnog korektora veznog reda, tokom drugog poluvremena taj zadatak imali su Gelor Kanga i Veljko Nikolić. Ipak, sve ukazuje da će se Dejan Stanković odlučiti da prvi put u Evropi ove sezone startuje sa prirodnom zamenom Sekua Sanogoa, mladim reprezentativcem Srbije Njegošem Petrovićem. Bivši član Rada imao je uzlet na početku Stankovićevog mandata, ali se u poslednje vreme muči sa formom... Nije imao značajan uticaj na izdanja crveno-belih u prvenstvu, ali bi u Nikoziji trebalo trkom i oduzetim loptama da rasterereti odbrambenu četvorku. Pojavljivanje Njegoša Petrovića, ostaviće na klupi Veljka Nikolića. Ispred će kao tandem delovati Gelor Kanga od koga se očekuje da popravi utisak iz sudara sa Omonijom i jedan od najkonstantnijih igrača ove sezone Mirko Ivanić. Na levom krilu od početka meča će igrati Aleksandar Katai, a na suprtonom boku El Fardu Ben. Jedan od najboljih stranaca u novijoj istoriji Zvezde imaće šansu da se u velikom stilu oprosti od kluba, pošto je sve izvesanije da će karijeru nastaviti kod Vladana Milojevića u Al Ahliju. Moćno oružje sa klupe trebalo bi da predstavlja Željko Gavrić.

Odbrambena četvorka mogla bi da doživi značajanu promenu. Prethodne dve sedmice Milan Gajić se ustalio na poziciji desnog beka. Često je ulazio u završnicu u Lučanima, mada bez konkretnog učinka. Prokomanda Marka Gobeljića na klupu, ostavila bi opciju više Dejanu Stankoviću ukoliko se Milan Rodić ponovo požali na povredu. Mnogo puta tokom boravka u Ljutice Bogdana Gobeljić je igrao na levom boku i radio to vrlo pristojno... Zanimljivo je da Nemanja Milunović nije odigrao ni minut posle gostovanja Omoniji, ali bi trebalo da čini štoperski par zajedno sa još jednim igračem koji završava misiju u Ljutice Bogdana, Milošom Degenekom.

U napadu dileme nema. Prvi evropski start zabeležiće Italijan Dijego Falčineli. Bivši član Sasuola se golovima protiv Voždovca i Lučana donekle iskupio za slab utisak iz Nikozije, mada je psihički i fizički bio nespreman za najviše napore. Zvezdina publika će ga pamtiti po evropskim mečevima. Zato će i danas njegov učinak biti u fokusu. 


tagovi

FK Crvena zvezdaNjegoš PetrovićDejan StankovićGelor KangaVeljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara