Zvezda dala Ivaniću maksimalan ugovor - 600.000 evra! Mrkela prezadovoljan

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 15:00

Imaće primanja na nivou Kataija, Bena i Borjana

Crvena zvezda je, uslovno rečeno, letos napravila kiks, pošto posle višemesečnih pregovora nije uspela da na Marakani zadrži iskusnog štopera Nemanju Milunovića. Bivši reprezentativac Srbije se kao slobodan igrač preselio u tursku Alanju, gde je dobio vrlo dobre uslove, ostavivši prazninu u odbrani ekipe Dejana Stankovića.

Loše iskustvo sa Milunovićem, izazvalo je bojazan da će se slična priča ponoviti sa jednim od najboljih igrača Crvene zvezde Mirkom Ivanićem. Momak iz Bačkog Jarka, posle fantastične prošle sezone, ušao je u poslednju godinu ugovora sa crveno-belima. Pričalo se letos o interesovanju moskovske Lokomotive i Glazgov Rendžersa, ali uprava crveno-belih nije želela da ulazi u ozbiljne pregovore. Znali su odgovorni sa Marakane da je Mirko Ivanić, zajedno sa Aleksandrom Kataijem, fundamenltani sastojak u ofanzivnoj postavci Dejana Stankovića. I morali su da odigraju pametno, istovremeno i agresivno, kako bi strelac gola protiv Midtjilanda produžio saradnju sa crveno-belima.

Izabrane vesti

Pregovori su bili dugi, ali je na kraju svima u Ljutice Bogdana laknulo. Ivanić je dogovorio lične uslove i obavezao se na vernost crveno-belima do 2025. godine.

Prema nezvaničnim informacijama MOZZART Sporta Crvena zvezda je maksimalno ispoštovala Ivanića, kada je u pitanju finansijski deo ugovora. On će, prema istim izvorima, imati godišnja primanja od 600.000 evra. Dakle, imaće maksimalan ugovor kada je reč o standardima srpskog šampiona, u rangu sa Aleksandrom Kataijem, El Fardu Benom i Milanom Borjanom. Naravno, uz bonuse za individulane i timske uspehe.

Mirko Ivanić predstavlja jednu od najvećih trenerskih pobeda Dejana Stankovića od kada je u Crvenoj zvezdi. Njegovim dolaskom na klupu srpskog šampiona Ivanić je počeo da igra fudbal života. Postao je oslonac tima, neko ko je pravio razliku i protiv Milana na San Siru. Ove sezone je postigao već osam golova, zaključno sa ovim u Danskoj možda i vrednim evropskog proleća.

Logično je što je današnjim potpisom Mitar Mrkela bio zadovoljan.

Veoma važan trenutak za Crvenu zvezdu. Ivanić iza sebe ima fenomenalnu sezonu, a i ovu takmičarsku godinu je počeo na način na koji je završio prošlu. U mnogim utakmicama je bio ključni igrač našeg tima, postizao golove i asistirao, tako da smo ovim potpisom pokazali da narednih godina računamo na njega i na dobre rezultate. Videli ste da je i sinoć postigao veoma važan gol. Mogli smo i da pobedimo, ali ipak smo osvojili važan bod koji će nam mnogo pomoći na putu ka prvom mestu. Vidite i da smo 39. na UEFA listi, sve više napredujemo, a potpisom Kataija od pre par meseci, kao i današnjim Ivanićevim stavili smo svima do znanja da hoćemo još više da idemo i da ćemo nastaviti u tom maniru. Od Ivanića očekujem da nastavimo u ovom ritmu”, rekao je Mrkela.


tagovi

Mirko IvanićMitar Mrkela

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara