Zvezda dogovorila i štopera sa Mundijala! Plata između 25.000 i 30.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.06.18. | 10:46

Još jedno pojačanje stiže na Marakanu

Zvezdina potraga za štoperima je završena! Posle Rašida Sumaile, na Marakanu stiže i australijski reprezentativac Miloš Degenek. Momak rođen u Kninu se dan posle eliminacije sa Mundijala uputio ka Beogradu gde će potpisati ugovor sa srpskim šampionom.

Izabrane vesti

Srbin koji igra za Australiju je dugogodišnja želja Zvezdana Terzića koji je pokušavao da ga dovede i pre dve godine, i prošlog leta, a uspeo je sada. Degenek dolazi iz japanske Jokohame gde je igrao sa Babunskim i Vijeirom i verovatno se dobro raspitao o uslovima, ambijentu i ambicija u Zvezdi. Japanskom klubu će pripasti minimalno obeštećenje, čija visina za sada nije poznata, a na kraju je presudila želja 24-godišnjeg defanzivca da zaigra za Crvenu zvezdu.

Reprezentativac Australije će potpisati ugovor sa platom između 25.000 i 30.000 evra na mesečnom nivou, saznaje MOZZART Sport. On je juče sa Australijom eliminisan sa Mundijala, a već danas se zaputio ka Beogradu, što je objavio i na društvenim mrežama.

Po dolasku na Marakanu će biti dogovoreni još neki sitni detalji oko ugovora, a potom će igrač potpisati ugovor i preseliti se u Austriju na pripreme sa novim timom.

Degenek ima 24 godine, visok je 187 centimetara i rođen je u Kninu odakle je izbegao u Beograd u pogromu srpskog narodu u Hrvatskoj. Tada je imao samo godinu dana, a već sledeće godine se sa porodicom preselio u Sidnej. Fudbalom je počeo da se bavi u Belim Orlovima iz Boniriga, potom je prošao školu čuvenog Australijskog instituta za fudbal kroz koji je prošla većina reprezentativaca ove zemlje, da bi se kao 18-godišnjak preselio u Štutgart. Do tada je bio standardan u mlađim selekcijama Australije, ali je 2012. odlučio da zaigra za omladinslku selekciju Srbije. Ipak, kasnije je opet promenio mišljenje i nastavio da igra za Australiju.

Posle Štutgarta je dve godine bio član Minhena 1860, potom se preselio u japansku Jokahamu gde ga je prethodnih šest meseci trenirao Ejndž Postekoglu kod kojeg je bio standardan u reprezentaciji.  Postekoglu je bio selektor Autralije kroz kvalifikacije za SP u Rusiji, a vodio je Oizije i prošlog leta na Kupu konfederacija gde je Degenek igrao na dva od tri meča u grupnoj fazi. Ukupno je za Australiju upisao 18 utakmica.

Sada mu se ispunio san da zaigra u Crvenoj zvezdi... Zveda je tako završila potragu za štoperima. Pored satrosedelaca Babića i Savića, stigli su Sumaila i sada Degenek umesto Frimponga i Le Taleka

(FOTO: Action images)


tagovi

Miloš Degenek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara