Zvezda hoće "desetku" Lećea, konkurencija su Parma i Krotone

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.01.21. | 22:20

Pipo Falko meta srpskog šampiona

Dolaskom Dejana Stankovića na čelo stučnog štaba Crvene zvezde italijansko tržište je postalo posebno interesantno za srpskog šampiona, što je potvrđeno i na primerima transfera Dijega Falčinelija i Aksela Bakajoka, ali tu se "skautiranje" Apenina nije završilo. Kako piše najupućeniji novinar za transfer tržište u Seriji B, Alfredo Pedula, Crvena zvezda se nalazi među zainteresovanim klubovima za dovođenje "desetke" Lećea Pipa Falka.

U pitanju je vrlo raznovrstan igrač, koji može da pokriva pozicije polušpica, lažnog centarfora i samog špica, a o tome kakav je status uživao proteklih godina govori i činjenica da je na stadionu Via del Mare u dva mandata sakupio 107 nastupa, postigao 16 golova i zabeležio 24 asistencije.

Izabrane vesti

Falko je ove sezone zabeležio 11 nastupa za Leće i postigao dva gola i jednu asistenciju, ali Pedula piše da će u narednih nekoliko dana napustiti klub. Parma je stara na listi zainteresovanih klubova, dok Krotene vreba iz drugog plana. Od klubova iz inostranstva pominju se Crvena zvezda i jedan klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Isti izvor navodi i da Falko ima izlaznu klauzulu od 1.500.000 evra, koja je dogovorena prošlog leta, kako bi se olakšao transfer igrača, ali je jasno da ona ne mora da igra ključnu ulogu u ovom poslu. Za igrača je zainteresovana i ambiciozna Monca, ali Falko navodno ne želi da ode u konkurentski klub Lećeu u borbi za promociju u elitni rang takmičenja. Stoga su Serija A i inostranstvo primarnija opcija za igrača.

Falko je posebno upečatljiv jer se služi levom nogom i ima izuzetan šut i prekid. Prve fudbalske korake započeo u Bariju, dok je profesionalnu karijeru započeo upravo u Lećeu. Tokom karijere igrao je na brojnim pozajmicama, a 2015. je potpisao za Bolonju, sa kojom je bio pod ugovorom do 2018. godine. U međuvremenu bio na pozajmicama u Ćezeni, Beneventu, Peruđi i Peskari, a na Via del Mare se vratio u julu 2018. godine.

Dejan Stanković je u razgovoru za RTS poručio da se uveliko radi na novim pojačanjima i da će biti prijatnih iznenađenja za navijača. Nije tajna i da na Marakani traže igrača upravo sličnog profila kao što je Pipo Falko. Dakle, tek treba očekivati prava uzbuđenja u Ljutice Bogdana.



Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara