Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Zvezda i Grafičar zajedno na pripremama, u centru pažnje Mituljikići, Đurić, Radulović i Stanković

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 14:02

Dejan Stanković želi da ima uvid u rad talentovanih igrača filijale

Fudbaleri Crvene zvezde trenutno na odmorima pune baterije za drugi deo sezone i nastavak šampionske trke sa Partizanom, ali i nove evropske izazove u osmini finala Lige Evrope.

Na stadionu Rajko Mitić ponovo će se okupiti posle Božića, a potom se sele u dobro poznate baze na Kipru i u Turskoj. Srbiju napuštaju 13. januara i vraćaju se 3. februara, desetak dana pred nastavak Superlige u koji ulaze duelom sa Čukaričkim na svom stadionu.

Izabrane vesti

Po dogovoru trenera Dejana Stankovića i Marka Neđića, koji je pre mesec dana prekomandovan iz omladinskog u razvojni tim crveno-belih, Grafičar će putovati u Tursku istovremeno kada i četvorostruki uzastopni šampion Srbije (23. januara). Biće smešteni u istom hotelu, pošto je ideja da talentovani igrači prvoligaša, mahom doskorašnji omladinci Crvene zvezde, budu pod nadzorom Stankovićevog stručnog štaba i po potrebi pozivani na treninge i pripremne mečeve crveno-belih. Naravno, vodeći računa da Grafičaru ne manjka igrača za njegove utakmice.

Najveću pažnju iz redova ljubičastih privlače blizanci Jovan i Nikola Mituljikić (ofanzivni vezisti), Andrej Đurić (štoper), Nikola Stanković (centralni vezista) i Andrija Radulović (krilni napadač), koji je već imao priliku da oseti kako je biti prvotimac Crvene zvezde, pošto je u prvom delu prošle sezone sakupio devet nastupa pod komandom Dejana Stankovića.

Pre godinu dana nije želeo u Grafičar, pa je poslat u omladince, ali je u međuvremenu promenio stav, a tokom predstojećih priprema imaće novu priliku da se nametne Stankoviću i opravda ranija očekivanja da zaslužuje mesto u svlačionici ispod severne tribine stadiona Rajko Mitić.

Ekipa Grafičara je najmlađa u drugoligaškom karavanu, ali je dolaskom Neđića na klupu umesto Boška Đurovskog osvojila sedam od mogućih devet bodova i pokazala da će se do kraja boriti za opstanak. Deluje da je igračima prijao dolazak trenera s kojim su sarađivali kroz nekoliko selekcija omladinskog pogona, a sada je tu da ih pripremi za veliku scenu. Možda će neko dobiti priliku da se pokaže već na proleće.



tagovi

FK Crvena zvezdaGrafičarDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara