Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda i Hajdin raskidaju, Rodić ponovo bez konkurencije

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.08.20. | 16:15

U jednom trenutku se i novi ugovor pominjao kao opcija, ali

Dok je tu Milan Rodić pozicija levog beka u Crvenoj zvezdi ne može da bude deficitarna, ali sportski sektor srpskog šampiona već nekoliko sezona ne uspeva da pronađe adekvatnu alternativu za povremenog reprezentativca. I polako mu pripremi zamenu kada se kockice Rodićevog transfera u inostranstvo slože.

Pokušaj sa Brazilcem Žanderom nije uspeo iz brojnih razloga, snažnom beku presudio je penal napravljen u Pireju „težak“ evropskog proleća. Pre toga je, još u vreme Vladana Milojevića, na suprotni bok prebačen Milan Gajić. Ni ta opcija nije prošla. Tokom zimskih priprema u Antaliji i prolećne polusezone Marko Konotar nije ubedio Dejana Stankovića da zaslužuje veliku minutažu i kontinuiranu šansu... Crveno-beli su ovog leta vratili sa pozajmice iz Voždovca Stefana Hajdina, čak se u jednom trenutku činilo da će momak iz Gline potpisati novi ugovor sa Crvenom zvezdom, ali...

Izabrane vesti

Prethodnih sedmica došlo je do velikog preokreta. I to iz dva razloga. Bivši član Spartaka tokom rada na Divčibarama i Staroj Pazovi nije ubedio Dejana Stankovića da može da bude jedan od aduta u rotaciji i dostojno zameni Milana Rodića. Već na poslednjim proverama pred start prvenstva, mladi trener Crvene zvezde koristio je Miloša Degeneka kao opciju za levi bek. Hajdin nije bilo ni u protokolu u prvim zvaničnim mečevima. Jasan znak da je Dejan Stanković očekivao više.

Takođe, kada se pre početka priprema pojavila opcija u novom ugovoru Stefan Hajdin je tražio značajnu povišicu. Odnosno, nije želeo da njegov novi dogovor sa Crvenom zvezdom sadrži male promene. Zbog toga je sve realnije da Hajdin i srpski šampion narednih dana raskinu ugovor. Kao slobodan igrač iskusni levi bek će, sasvim sigurno, lako naći novi klub. Njegova ideja je da se oproba u inostranstvu.

Nekadšanji omladinac Crvene zvezde kupljen je od Spartaka za 300.000 evra zime 2019. godine. Imao je obećavajuća izdanja na pripremama, ali je do sada skupio svega 10 zvaničnih mečeva uz četiri asistencije. Prošlu sezonu proveo je na pozajmici u Voždovcu i bio jedan od najboljih bekova lige, sa značajnom ulogom u ofanzivi Zmejava. Međutim, deluje da će Crvena zvezda morati da potraži drugo rešenje.

Zvezda se raspitivala za zdravlje Marija Jurčevića iz Olimpije, ali dalje od toga nije otišla iz nekih drugih razloga. Kao opcija se pominjao i Aleksa Terzić, koji bi se vratio u matični klub kao deo velikog transfera Željka Gavrića u Fjorentinu... Zasad sve na tome stoji...

Rodić je neprikosnoven kod Dejana Stankovića, kao i ranije kod Vladana Milojevića, ali je tokom prethodne dve sezone imao problema sa povredama. Baš zbog toga što nije imao adekvatnu konkurenciju i mogućnost da ne igra preko granice bola. Jasno je da na Marakani moraju da razmišljaju o levom beku. 


tagovi

Stefan HajdinMilan Rodić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara