Sa poslednjeg meča u Kupu (©Starsport)
Sa poslednjeg meča u Kupu (©Starsport)

Zvezda i Partizan u Kupu: 12 mečeva u 21. veku, sedam puta 1:0

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.05.21. | 09:35

Samo jednom se desilo da oba tima daju gol na meču

Ako je suditi po trendu koji je stvoren u 21. veku, ne čeka nas danas naročito uzbudljiv sudar Crvene zvezde i Partizana u finalu Kupa Srbije.

I u prvenstvu, a pogotovo u kupu ti mečevi su postali preterano tvrdi, bez revije golova, sa mnogo nervoze, agresivnosti, bežanja od greške. Na prste jedne ruke mogu da se nabroje majstorski potezi igrača sa obe strane terena.

Izabrane vesti

Kup je takmičenje u kojem nema popravnog, pobednik nosi sve, pa su zato utakmice dodatno tvrđe, igra se opreznije, po sistemu ko prvi da gol – pobednik.

Od ukupno 37 mečeva Zvezde i Partizana u kupu, 12 je odigrano u ovom veku, nakon 2000. godine. I bilans je po pola: šest puta su slavili crno-beli, šest puta crveno-beli, s tom razlikom što je Partizan dobio sva tri finala, a Zvezda šest polufinalnih utakmica.

A trend govori da je od tih 12 mečeva čak sedam završeno s rezultatom 1:0! Krenulo je 9. maja 2001. kada je Saša Ilić na Marakani doneo trofej Partizanu, potom je Zvezda tri polufinala dobila istim rezultatom, a tri poslednja okršaja u kupu (dva finala i jedno polufinale) dobili su crno-beli tim minimalnim rezultatom. Krug je zatvorio, zasad, Bibars Natho u junu prošle godine.

Od preostalih sedam susreta, četiri su završena s rezultatom 2:0, od čega su tri pobede Zvezde i jedna Partizana i samo jednom se desilo da meč ode u „tri plus“ i da oba tima postignu gol: bilo je to u aprilu 2008. kada je crno-beli tim slavio na Marakani u polufinalu sa 3:2.

Bio je to ujedno jedan od najboljih mečeva dva večita rivala u 21. veku. Ne deluje naročito realno da se takav spektakl ponovi danas...


tagovi

FK Crvena zvezdaFK PartizanKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara