Aleksandar Prijović u dresu reprezentacije (Starsport)
Aleksandar Prijović u dresu reprezentacije (Starsport)

Zvezda i Prijović se razilaze - sve manje šanse za dogovor

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.06.21. | 17:54

Iskusni napadač imao zahteve, ne samo finansijske prirode, kojima čelnici Zvezde ne žele da izađu u susret

Slučaj Aleksandra Prijovića i njegovi višemesečni pregovori sa Crvenom zvezdom, otkrivaju sve zamke prelaznog roka. I potvrdu one čuvene funkcionerske poštapalice „kako ništa nije gotovo dok se ne potpiše“. Koliko u nedelju činilo se da rukovodstvo srpskog šampiona i šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković mogu da stave šampanjac u kiblu i nazdrave velikom pojačanju, jedom od prvih pikova u letnjem prelaznom roku.

Bili su spremni u Ljutice Bogdana da sačekaju Prijovićev raskid faraonskog ugovora sa Al Itihadom, koji je trebalo da bude ozvaničen u prvoj nedelji jula. Dakle, bili su na rizik evropske premijere i da protiv Kairata ili Makabija ne računaju na usluge bivšeg reprezentativca Srbije.

Izabrane vesti

Bio je pripremljen Prijoviću trogodišnji ugovor, vredan tačno 2.400.000 evra, što znači da je iskusni napadač donekle spustio finansijske zahteve (prvo tražio oko 2.900.000). Sve je delovalo tokom vikenda idilično za rukovodstvo i stručni štab Crvene zvezde.

Ali se preokret desio tokom ponedeljka. Tokom finiširanja pregovora. Kako se može čuti Prijović je imao i druge zahteve, ne samo finansijske prirode, kojima čelnici Crvene zvezde nisu želeli i nisu mogli da izađu u susret. Radilo se o uslovima koji ne bi mogli da budu predviđeni fudbalskim ugovorima. Novi zahtev Aleksandra Prijovića naterao je odgovorne ljude sa Marakane da se povuku iz pregovora, bez obzira što bi u očima navijača dolazak junaka kvalifikacija za Mundijal 2018. godine predstavljao bingo. I pomogao Dejanu Stankoviću da mirnije spava uoči početka evropskih kvalifikacija.

Trenutno postoje male šanse da dođe do dogovora dve strane, ali, kao što smo napisali, prelazni rok je vrlo varljiva kategorija. Činjenica je da su dugotrajni pregovori sa Prijovićem doveli rukovodstvo Crvene zvezde u vrlo tešku situaciju, koja zahteva ekspresnu reakciju.

Crveno-beli sutra putuju na bazični deo priprema u Austriju, a Dejan Stanković pored Milana Pavkova na raspolaganju ima mlade snage – Krstovića i Marka Lazetića. Jasno je da je crveno-belima potrebna nadgradnja u odnosu na prošlu sezonu i igrač više klase od Dijega Falčineliija. Prijović je uz Aleksandra Pešića bio prvi pik.

Inicijalni kontakt sa njim je uspostavljen još početkom aprila (ili krajem marta) kada je preko posrednika Prijović rekao Dejanu Stankoviću da ima veliku želju da igra u Srbiji. I da ga u Beogradu ne zanimaju „vannastavne“ aktivnosti, već da hoće da se usresredi na teren i brojkom od 20 golova pokaže da je spreman da igra fudbal na visokom nivou. Od tada je prošlo mnogo, usaglašavali su se sitni detalji, razmišljalo i o reakciji svlačionice na Prijovićevu potencijalnu platu (bio bi igrač sa najvećim ugovorom). Međutim, sve je to moglo da se prebrodi. Osim jednog Prijovićevog uslova, koji nije vezan za sport.

Crvena zvezda je i pre razlaza sa Prijovićem držala na oku Ohija Omoinžaunfa iz Moldea. Trenutno najbolji strelac norveške lige nalazi se u sveskama Zvezdinih skauta još od 2019. godine, kada je Molde igrao sa Čukaričkim, a Ohi bio jedan od najboljih na terenu. Crveno-beli igraju na kartu Ohijeve želje da napusti Norvešku. U kontaktu su sa njegovim menadžerom već sedam dana, ali su svesni da je potrebno platiti obeštećenje. Ohiju ugovor sa norveškim klubom ističe za šest meseci i nekadašnji rival Čukaričkog i Partizana želi da nešto zaradi na momku koji je Stabeku plaćen milion evra.

Pominje se Olerenvaju Kajode, napadač Šahtjora iz Donjecka, koji je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Turskoj. Ali je interesovanje u početnoj fazi. Opipavanje pulsa.

Ali da zaključimo. Prelazni rok je živa stvar. Možda dođe do preokreta u slučaju Prijović.



tagovi

Aleksandar PrijovićZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara