Zvezda igra za ponos, najveći ispit u karijeri Stefana Mitrovića

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.10.22. | 11:05

Crveno-beli nemaju pravo na grešku protiv Ferencvaroša u trećem kolu Lige Evrope (18.45, TV Arena)

Na talonu Marakane, tokom Zvezdinog duela sa Ferencvarošom, biće bodovi vredni opstanka evropskih ambicija, ali i ponos izazvan serijom rezultatskih podbačaja na sceni Starog kontinenta. Crveno-beli su odigrali šest utakmica ove takmičarske godine na međunarodnoj sceni – dobili su samo dve. I to protiv Pjunika.

Igrački kadar, za koji se verovalo da je dostojan plasmana u Ligu šampiona, nije dugo odigrao veliki meč. Poslednji iz kategorije takvih je bio onaj protiv Rendžersa, kada su crveno-beli mogli da se pozivaju na stereotip o nedostatku sreće. Solidno je bilo i pre mesec dana kada je u Ljutice Bogdana došao Monako. Ostalo – za zaborav.

Izabrane vesti

Raspravljaće se o taktici Miloša Milojevića posle Fradija, govoriće se o detaljima, ali veliku odgovornost snosiće igrači Crvene zvezde, s obzirom da su mnogo vozova propustili ove takmičarske godine. Poraz od najboljeg tima Mađarske doveo bi do vrlo problematične atmosfere oko Crvene zvezde, koja i danas nije najbolja. Zvezda bi u tom negativnom raspletu počela da gubi vreme i statirala u mestu. A to je za jedan veliki klub jako, jako loše.

Gledajući kakav su utisak ostavili u dosadašnjem delu sezone, Mađari su blagi favoriti na najvećem srpskom stadionu. I to iz prostog razloga: debakl u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su izgubili od Karabaga igračii stručni štab Stanislava Čeršesova su lako prebrodili. Na Marakani se i dalje osećaju posledice eliminacije od Makabija iz Haife, o čemu svedoče dva vezana poraza od Monaka i Trabzona, što se crveno-belima poslednji put desilo 2019. godine kada su bili učesnici Lige šampiona.

Istina, crveno-beli su se malo digli u poslednje vreme. Vezali su tri pobede bez primljenog gola, iako rivali nisu bili dostojni kvaliteta tima Miloša Milojevića. Ipak, Zvezda je u Novom Sadu protiv Mladosti iz Gata delovala mnogo svežnije nego ranije, sa Ivanićem u pravoj formi i nešto boljim Aleksandrom Kataijem. Ferencvaroš je na krilima trijumfa protiv Trabzona i Monaka bio nedodirljiv u Mađarskoj do ovog vikenda. Imao je stopostotan učinak, šest vezanih pobeda, ali je pao u Kečkemetu (2:0). Domaćin je prilično lako savladao tim Stanislava Čerčesova, mada taj duel ne sme da zavara Miloša Milojevića. Ruski stručnjak je već gledao ka Beogradu, pa je tako odlučio na teškom terenu odmori Botku, Zaharainsena, Lajdunija i Adamu Traorea, Zvezdinog starog znanca iz redova Šerifa.

Imaće tim Miloša Milojevića dobru šansu da se revanšira Fradiju za eliminaciju iz polufinala Kupa kupova 1975. godine, kada je Ferenc pred 110.000 gledalaca odleo i otišao u velikof finale (2:2). Gledajući igrački kadar reč je i vrlo izjednačenim timovima. Zvezda je iskusnija, pravila je mnogo bolje rezultate prethodnih sezona u Evropi, iako je Ferenc igrao Ligu šampiona 2020. godine. Primera radi Mađari nisu bili konkuretni prethodne sezone u Ligi Evrope. Ali su za razliku od Crvene zvezde u usponu. Očigledno je da su uspeli da prebole ne ulazak u Ligu šampiona, i pored budžeta od 62 miliona evra.

Delovalo je da će Miloš Milojević imati sve igrače na raspolaganju. Ali reprezentativac Gane Osman Bukari se požalio na bolove u zadnjoj loži. Na pregledima je dijagnostifikovano da nema rupture, ali je njegov nastup krajnje neizvestan.

Iako je Bukari bio najkonstantniji igrač Crvene zvezde u Evropi, srpski šampion je popunjen na krilnim pozicijama. Kao opcije se nameću Ibrahim Mustafa, stara kuka El Fardu Ben, ali mestu startera najbliži Stefan Mitrović.

Potencijalni reprezentativac Srbije je imao sjajan debi na evropskoj sceni, kada je pogodio protiv Pjunika. Od tada je bio prilično tih, sa vrlo skromnom minutažom. U dosadašnjem delu Liga Evrope odigrao je svega dva minuta u beogradskom porazu protiv Monaka. Ali mnogo toga lepog se desilo u karijeri momka odraslog u Kanadi ovog leta. Dobrom partijom protiv Crvene zvezde, kupio je kartu za Marakanu. Dao gol na evropskoj sceni, debitovao za A selekciju Srbije. Međutim, ovo protiv Ferencvaroša je nešto drugo. Pravi ispit zrelosti.

GRUPA H

18.45: (2,05) Crvena zvezda (3,50) Ferencvaroš (3,90)

18.45: (1,55) Monako (4,40) Trabzon (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Stefan MitrovićOsman BukariMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara