Slavlje igrača Zvezde u Kruševcu (Foto: Star sport)
Slavlje igrača Zvezde u Kruševcu (Foto: Star sport)

Zvezda igrala punim gasom 45 minuta: Lopta ponovo slušala Kataija! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.12.21. | 15:22

Crveno-beli sigurni protiv Napretka – 2:0

Crvena zvezda sa osmehom odlazi na meč jeseni, protiv Brage u Portugaliji. Jedno od najtežih gostovanja u Superligi tim Dejana Stankovića prebrodio je posle furioznih 45 minuta, kada je mogao da deklasira smušenu ekipu Napretka. Sa dva gola kapitala u džepu, i to režiji hroničnih junaka Rodića i Kataija, crveno-beli su bili rezervisani i ne baš kompkatni u drugom poluvremenu. Dovoljno da im Kruševljani pokažu zube i pojedine defanzivne manjkavosti, ali nedovoljno da ugroze siguran trijumf srpskog šampiona – 2:0.

Crveno-beli su odigrali kako i doluje apsolutnom vladaru srpskog fudbala u prvom poluvremenu. Visokim presingom su praktično udavili domaći tim, stvarali šanse, promašivali ih, ali su dva puta pronašli način da dva puta loptu ubace u mrežu mladog golmana Kruševljana Jordanova. Sve je delovalo kao bajka u igri Stankovićevog tima, mnogi su pomislili da će crveno-beli zabeležiti jednu od najubedljivijih pobeda u ovom delu sezone. Međutim, Napredak se u svlačionici regenerisao i zaslužio sve pohvale za prikazano u drugih 45 minuta. Ali jasno je da protiv šampiona Srbije morate da budete aktivni i konstatni svih 90 minuta.

Izabrane vesti

Veliko poštovanje pokazao je Dejan Stanković kompletnom Napretkovom timu, odlukom da uoči protiv Brage u Lazarevom gradu izvede gotovo najjači tim (izuzev rovitog Sanogoa). Vođena tom logikom šefa stručnog štaba, igrači srpskog šampiona odigrali ssu onako kako navijači očekuju. Punim gasom su gazili ka golu Napretka, nisu se zadovoljni ni posle vodećeg gola Milana Rodića u petom minutu. I mogli da deklasiraju rezervisane domaćine već posle prvih 45 minuta.

Opet je do izražaja došao prekid Crvene zvezde, kao u prethodna dva meča, i opet je Milan Rodić bio prva opcija posle centaršuta Aleksandra Kataija i proigravanja Strahinje Erakovića. Umeto reakcije igrača Napretka prvi gol Crvene zvezde otvorio je sezonu velikih promašaja pred golom rezervnog čuvara mreže Kruševljana Jordanova. Mogao je Milan Pavkov da nabilduje statistiku, ali je dobru šansu propustio sporom reakcijom. Kod druge je šampion možda i oštećen za jedanesterac.

Nije se dalo ni Geloru Kangi, kao ni El Fardu Benu posle strašnog dodavanja reprezentativca Gabona. Zvezda je promašivala, ali je bilo jasno da Dejan Stanković može da bude zadovoljan kompletnom predstavom. Posebno što je lopta ponovo počela da sluša Aleksandra Kataija. Zvezdin Mađiko je patio u prethodnom periodu, mučio se sa fizičkom spremom i formom. Nije dobro izgledao na terenu, ali je deo prepoznatljivog asortimana pokazao u Lazarevom gradu. Kao kada je asistenciju Njegoša Petrovića, divno bocnuo loptu i stigao do 11. gola u prvenstvu.

Vrlo dobru partiju pružio je Njegoš Petrović. Vezista crveno-belih je dobrim kretanjem i agresijom presekao veliki broj napada Napretka u začetku. Praktično Petrović je sakrio plejmejkerske sposobnosti iskusnog Marjanovića i doprineo da Kruševljani igraju poluvreme bez mozga.


Napredak bez bolesnog šefa stručnog štaba Milana Đuričića bili su prilično stegnuti u prvom poluvremenu. Gotovo da sem pokušaja u trećem minutu nisu zapretili gostima. A kada su praktično ostali bez bodova Čarapani su počeli da igraju za obraz. U nastavku kao da je izašao neki drugi tim na travu stadiona Napretka.

Počelo je da fijuče ispred Milana Borjana, kao da je u pitanju neki evropski meč. Nisu imali ni sreće domaći posle strašnog udarca Petra Đuričkovića posle koje je Bačanin sproveo loptu u mrežu. Posle konsultacija sa VAR-om, uočeno je da je ofanzivac Kruševljana bio u minimalnom ofsajdu. Međutim, pod ozbiljan oritisak je i pre i posle toga domaći tim stavio crveno-bele. Morao je Milan Borjan da spašava Stankovićev tim serijskim odbranama udarcima sa distance.

Taj kreativni i ofanzvni nalet Napretka trajao je suviše kasno da bi ugrozio tim Dejana Stankovića. Zvezda je u finišu posle brojnih izmena čuvala snagu za iskušenje u Kamenolomu. I stigla do četvrog trijumfa u nizu bez primljenog gola.

SUPERLIGA SRBIJE – 19. KOLO

Subota

Proleter - Metalac 1:0 (1:0)

/Tomović 44/

Nedelja

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:2)

/Rodić 5, Katai 38/

15.45: (1,08) Partizan (11,0) Novi Pazar (28,0)

17.00: (2,30) Spartak (3,35) Mladost (3,10)

Ponedeljak

14.00: (1,87) Radnik (3,50) Radnički Kragujevac (4,30)

16.00: (1,35) Čukarički (5,00) Kolubara (9,00)

18.00: (2,20) TSC Bačka Topola (3,40) Radnički Niš (3,30)

Utorak

14.00: (2,80) Voždovac (3,20) Vojvodina (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićMilan PavkovMilan RodićAleksandar KataiMirko IvanićSaša Marjanović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara