Zvezda krenula, Stanković poručuje: Očistili smo glave

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.07.20. | 10:02

Kompletne pripreme na Divčibarama

Atmosfera atipična, maske na licima, ali ambicije – iste. Crvena zvezda je počela priprema za novu sezonu, s verom da će nastaviti trofejni niz u domaćem prvenstvu, te ponovo biti barjaktar srpskog fudbala u evropskim okvirima.

Crveno-beli su se ovog jutra okupili na Marakani, već popodne putuju na Divčibare gde će obaviti glavni deo priprema za novu sezonu. Trener Dejan Stanković već na početku rada suočio se sa velikim problemima. Šestorica igrača crveno-belih su zaražena virusom korona, tako da će propustiti najvažniji deo rada.

Izabrane vesti

Međutim, Dejan Stanković ne očajava.

„Lepo je ponovo biti na Marakani. Jedva sam čekao, imali smo lep odmor. Igrači su isčistili glavu, došli su orni i spremni. Mnogo zavisi od ovih priprema. Već prvog avgusta počinje prvenstvo, onda čekamo ishode u Ligi šampiona. Ne dajem prognoze, tek treba da krenemo sa radom. Realista sam, ali i optimista“, poručio je na početku Dejan Stanković.

Crveno-beli neće imati mnogo vremena na raspolganju. Već prvog avgusta počinje domaće prvenstvo, sredinom meseca i glavna letnja pozornica u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

„Oni znaju, žrtvovali smo par dana da bi dobili veći odmor. Radili su sedam poslednjih dana. Biće jake pripreme, bez toga nema dobre igre“.

Crvena zvezda je promenila plan pripreme. Crveno-beli neće putovati u Vrnjačku Banju. Ostaće na Divčibarama sve do početka takmičenja.

Sve vreme ćemo biti na Divčibarama. Od 11. do 27. do jula. Drago mi je što ostajem u Srbiji, gledaćemo da tu tradiciju zadržimo u budućnosti. Navijačima Zvezde poručujem da budu uz Zvezdu, kao i uvek. Oni su naš najvažniji igrač“, dodao je Dejan Stanković.

Veliki posao očekuje i sportskog direktora Mitra Mrkelu. Dres srpskog šampioa su zadužili Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai. Međutim, to bi tek trebalo da bude početak prelaznog roka.

„Očekujem da se dobro spremimo, imamo ambicije na tri fronta. Bila je dugačka pauza, skoro dva meseca smo pauzirali. Ostavilo je to traga. Tada smo počeli da razmišljamo o ovim pripremama. Verujem da su igrači relativno spremni. Ostalo je da doradimo stvari. Imamo dobar igrački kadar. Doneo nem je titulu i Ligu šampiona. Sa Kataijem i Spridinovićem smo jači. Bio bih zadovoljan da se sada završi prelazni rok. Ali prelazni rok će biti dugačak. Biće mnogo toga usporenije“, rekao je Mrkela. 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara