Igrači Zvezde slave vodeći gol (Foto: Starsport)
Igrači Zvezde slave vodeći gol (Foto: Starsport)

Zvezda može i bez najboljih: Bakajoko kandidat za startera, majstorija Nikolića (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.07.21. | 19:15

Crveno-beli lako slavili protiv rumunskog Arđeša – 3:0

Zvezda može da živi i kada na terenu nema protagonista sjajne prošle sezone, Mirka Ivanića, Aleksandra Kataija i El Fardu Bena. Bar kada su preko puta timovi poput rumunskog Arđeša. Srpski šampion zabeležio je i treću pobedu na pripremama u Austriji, pošto je gotovo rutinski savladao tim iz Piteštija sa 3:0. Provera protiv objektivno slabijeg tima poslužila je Dejanu Stankoviću da proširi krug kandidata za najjaču postavu, koja bi mogla da bude donekle otkrivena na generalnoj probi protiv Šturma iz Graca (8. jul, 20:30 časova).

Ova potonja konstatacija najviše se odnosi na Aksela Bakajoka i Nikolu Krstovića, koji je savršeno iskoristio šansu u drugom poluvremenu i sa dva gola podebljao trijumf crveno-belih. Momak doveden tokom zimskog prelaznog roka Aksel Bakajoko da donese brzinu na krilnim pozicijama, mogao bi da bude Stankovićev "izum" na mestu desnog beka. Snagom i motorikom opet je Bakajoko pravio pometnju rivalima, i delovao uigrano u tandemu sa Filipom Falkom. Zvezda je u dobrom delu meča delovala sigurno, držeći sa obe ruke kontrolu nad utakmicom. To najviše zahvaljujući autoritetu veznog reda, u kojem je dominirao Seku Sanogo, a lepo sarađivalii Gelor Kanga i Veljko Nikolić.

Izabrane vesti

Bilo je različitih i brojnih komentara o igrama Veljka Nikolića prošle sezone, obzirom da je mladi vezista imao veliko poverenje Dejana Stankovića. Bilo je u njegovim partijama i crnih i ružičastih nijansi, ali ako bude ostao na Marakani Veljko Nikolić će morati češće da ponavlja majstorstvo iz duela sa Arđešom. Jer mu za to daje legitimitet prirodni talenat, dar kojim je opio Dejana Stankovića da ga vidi u prethodnoj takmičarskoj godini kao prvog bonusa. Sve je u tom 14. minutu bilo idealno u napadu Crvene zvezde: ubacivanje Bakajoka, pokušaj Kange i onda majstorstvo Veljka Nikolića, kada je fino seo na loptu, bacio na travu protivničkog igrača i levom nogom pogodio mrežu Arđeša.

Uz Nikolićevu pikanteriju, najjači utisak prvog poluvremena, kao konstanta na desnoj strani ostavio je Aksel Bakajoko. Bivši član Intera je na pripremama u Austriji postao konstata na desnoj strani i pokazao da može da ipredstavlja ozbiljnu konkurenciju Milanu Gajiću. Kao lokomotiva je tutnjao Bakajoko po boku, imao udela u golu i finho sarađivao sa Filipom Falkom.

Trener srpskog šampiona Dejan Stanković dobro je promešao karte za sudar protiv Arđeša iz Piteštija, i dao voljno najjačim snagama Kataiju, Benu, Ivaniću i Milanu Gajiću. Želeo je Stanković da ih sačuva za naredni duel protiv Šturm iz Graca koji će dati odgovore na neka pitanja, odnosno otkriti igrače koji su najbliži mestu startera. Međutim, i kombinovana postava srpskog šampiona brzo se nametnula, vešto koristeći višak kvaliteta u odnosu na 11. tim rumunskog prvenstva. Posebno su crveno-beli bili opasni u uvodnom delu. Pored gola Nikolića, izglednu priliku propustio je Gavrić, mogao je bolje u jednoj situaciji i Gelor Kanga.

Delovalo je povremeno da Crvena zvezda igra koliko joj je potrebno, vodeći računa o potoršnji energije. Nisu crveno-beli bezglavo jurišali u napad i igrali direktno, mada su imali aposlutnu kontrolu meča. Kapiten Milan Borjan morao je samo jednom da interveniše, posle slobodnog udarca sa 17 metara Durde.

Malo toga se promenilo u nastavku. Crvena zvezda je podmladila postavu uvođenjem Nikole Stankovića i Nikole Krstovića. Mladi Crnogorac je borbenu partiju krunisao pogotkom, nakon što je se fino izborio za loptu i potom udarcem sa 17 metara pogodio ugao Arđešovog gola. Brojne izmene uticale su da tempo igre opadne. Rumuni su imali samo jednu priliku, posle prodora Brazilca Teleša.

Prve minute zabeležio je povratnik Nenad Krstičić. U smiraj meča još jednom je pogodio Krstović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan (od 68. Gordić) – Bakajoko (od 68. Krstičić), Eraković (od 68. Pankov), Degenek (od 68. Rodić), Rodić – Sanogo (od 68. Petrović), Nikolić (od 68. Srnić) – Falko (od 46. Vukanović), Kanga (od 46. Stanković), Gavrić (od 68. Lazetić) – Pavkov (od 46. Krstović).


tagovi

Veljko NikolićAksel BakajokoGelor KangaSeku SanogoDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara