Stanković (© Star Sport)
Stanković (© Star Sport)

Zvezda nagrađuje Stankovića povišicom i novim ugovorom

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 16:41

Svi detalji biće poznati posle finala Kupa 25. maja

Kao tokom rane igračke karijere, kada je posle samo dve sezone u dresu Crvene zvezde, postao meta bogatijih, Dejan Stanković je posle 17 meseci trenerske misije u Ljutice Bogdana napravio ogroman skok napred. Titula šampiona Srbije, odlični rezultati u Ligi Evrope, kao i sjajan podatak o samo jednoj izgubljenoj utakmici u ovoj takmičarskoj godini, napravili su od trenera crveno-belih ličnost prvog reda u Italiji. Danima se na Apeninima pisalo o sastancima Dejana Stankovića sa prvim čovekom Sampdorije Masimom Fererom, kao i posredničkoj ulozi super agenta Falija Ramadanija, te Dejanovog kuma Siniše Mihajlovića.

„OSTAJEMO OVDE DA IH POCEPAMO SVE“

Izabrane vesti

Zvezda je, kroz izjavu Zvezdana Terzića dostavljenoj medijima, ekspresno reagovala i pozvala se na važeći ugovor koji ima Stanković do juna 2022. godine. Mladi stručnjak je bio diplomatski orjentisan, vešto je izbegavao pitanja o potencijalnom poslu na Luiđi Ferarisu. Međutim, posle utakmice sa Vojvodinom, kada je zvanično osvojena 32. šampionska titula, Stanković je u velikoj meri otklonio neizvesnost. Okupljenim igračima, u zanosu velike radosti, saopštio je da će se i dalje družiti sa njima:

„Mi ostajemo ovde, mi ostajemo ovde da se borimo. Volim vas najlepše. Idemo dalje zajedno, da pocepamo sve i naredne godine“, izustio je, između ostalog, Stanković.

Kasnije je, u mirnijoj atmosferi Zvezdine svlačionice, ponovio da nema nameru da napušta Crvenu zvezdu, čak je od uprave kluba zahtevao da mu sačuva neokrnjen stručni štab, pošto pojedincima ističu ugovori 30. juna.

I pored nešto slabijeg početka Dejan Stanković je pokazao da je u ovoj sezoni bio projekat vredan ulaganja. Crvena zvezda je na većini mečeva izgledala odlično, kulminacija Stankovićevog rada viđena je u dvomeču protiv Milana. Crveno-beli su bili ravnopravni sa mnogo skupljom i boljom ekipom, čak su naterali Rosonere u finišu druge utakmice da se grčevito brane i drže za konopce. Odličan period Stanković je zaokružio i trijumfom u večitom derbiju, odigranom 7. aprila. Kompletna slika bila bi potpuna potencijalnim osvjajanjem duple krune, ali novi meč sa Partizanom sigurno neće uticati na status Dejana Stankovića. Štaviše...

Na Marakani postoji mišljenje da bi zbog pokazane energije i strasti, na kraju i rezultata Dejan Stanković trebalo da bude nagrađen novim ugovorom. Ili još preciznije rečeno – povišicom.

Decembra 2019. godine Stanković je potpisao ugovor na 2,5 godine sa Crvenom zvezdom, vredan preko milion evra. Tačnije, Stanković je u prvom trenutku godišnje zarađivao 480.000 evra, uz odgovarajuće bonuse... Međutim, posle susreta sa Omonijom, jedinim pravim kiksom u ovoj takmičarskoj godini, usled COVID krize, Stanković je pristao da potpiše aneks o smanjenju zagrantovane zarade. Prepolovio je primanja kao i klupsko rukovodstvo.

I dalje je na snazi taj režim u Ljutice Bogdana, ali prema informacijama MOZZART Sporta, Stanković će, posle finala Kupa, imati sastanak sa klupskim rukovodstvom. Biće reči o prelaznom roku, ali i njegovom statusu.

Na sličan način Crvena zvezda je nagrađivala i Vladana Milojevića. Odnosno nije dozvolila da postoji veliki jaz u primanjima između najplaćenijih igrača i šefa stručnog štaba. Pojedini fudbaleri Crvene zvezde trenutno imaju zagarantovanih 600.000 evra, a to je cifra na koju će moći da računaju i mnogo puta pominjana pojačanja (uz velike bonuse).

Sasvim je logično da Dejan Stanković bude u tom „platnom razredu“ i dugoročno se veže za matični klub. Međutim, jasno je da mladog stručnjaka pre ili kasnije čeka angažman u Italiji, ali da bi na Apeninima imao još ozbiljniji status kada bi sa Crvenom zvezdom podigao lestvicu sopstvenih rezultata. Potencijalni ulazak u Ligu šampiona, bio bi vrhunac proleća njegove trenerske karijere...


tagovi

Dejan StankovićZvezdan Terzić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara