Zvezda namirisala Olimpijakosov projekat: Za Garsiju 1.500.000 evra i 30 posto

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 09:51

Izvesno je da je Argentinac završio u Crvenoj zvezdi

Argentinski krilni fudbaler Mateo Garsija je zavšio sa ozbiljnim fudbalom u Crvenoj zvezdi. Positgao je gol i upisao asistenciju na oproštaju od sezone protiv Proletera, ali, čitali ste već o tome, da je Dejan Stanković jako nezadovoljn onim što je dobio od nekadašnjeg člana Las Palmasa i Arisa. Najskuplje pojačanje srpskog šampiona u letnjem prelaznom roku tek je na momente nagoveštavalo sjajna dostignuća.

Pamtiće se gol u Bernu i majstorija u sudaru sa Vojvodinom. Za 2,2 miliona evra plaćenog igrača – malo. Međutim, Argentinac, koji je žario i palio u dresu Arisa, i dalje je cenjen u Grčkoj. Teško će Zvezda pokriti uloženo u Matea Garsiju, ali je krilni fudbaler jedan od retkih fudbalera sa Marakane sa konkretnom ponudom. Aris je nudio 1,2 miliona evra za polovinu ugovora omalenog Argentinca. Sa sličnim predlogom je izašao sportski direktor AEK-a Ilija Ivić.

Izabrane vesti

Međutim, na Marakani za Matea Garsiju traže nešto više. Ili da preformulišemo: ko ponudi 1,5 miliona evra i 30 posto od narednog transfera, može da vodi krilnog igrača. Čini se da su ljudi iz Crvene zvezde svesni da iza projekta „oživljavanja Garsije“ stoji Olimijakos. Prethodnih dana Garsija je boravio u Solunu, u društvu menadžera video se sa čelnicima Arisa. Bivšim saigračima poželeo sreću uiči polufinala Kupa protiv AEK-a. Jasno je da Argentinac ne bi imao ništa protiv da se vrati u Solun, mada je Aris ophrvan velikom finansijskom krizom. Jasno je da klub sa severa Grčke ne može da plati veliko obeštećenje, ali prema pojedinim priča iza svega stoji Olimpijakos. Klub iz Pireja namerava da insfinansira Garsjin povratak u Grčku, i potom mu da šansu da se za godinu dana vrati na nekadašnji nivo.

Garsija je bio velika Olimpijakosova želja tokom prošlog prelaznog roka. Čak je jednom nogom bio u Pireju. Međutim, diplomatrskom akcijom i povećanjem ponude crveno-beli iz Beograda su uspeli da ga privole u svoje redove. Na kraju ostaće upamćen po golu iz Berna...

(Pogledajte i novu epizodu Mozzart Njuzza)



tagovi

Mateo Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara