Zvezda nije zalečila krizu, Totenhem opet omanuo (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.11.19. | 17:55

Hrabri Šefild Junajted odneo bod iz Londona, a kako je igrao mogao i sva tri

Novo kolo i novo premijerligaško mučenje za Totenhem. Koliko god da su dobro izgledali na Marakani pre neko veče, Pevci su se opet vratili u tmurnu realnost engleskog fudbala u kojoj se muče da pobede rivale bilo da se igra kod njih ili na strani. Novu glavobolju Maurisiju Poketinu zadao je sjajni Šefild Junajted koji je odneo bod iz Londona posle uzbudljivog okršaja (1:1). Potpuno zasluženo.

Prvo poluvreme u kojem su sjajni momci Krisa Vajldera prosto sabili Pevce u 16 metara, naterali Gazanigu da zaradi platu s nekoliko intervencija ponovo je bilo impresivna predstava Krisa Vajldera. Da je Lundstram iskoristio dve dobre šanse (pogodio i stativu) i da Argentinac na golu domaćina nije nekoliko puta spretno intervenisao, trener Oštrica bi dobio čistu desetku za taktičku lekciju koju je servirao.

Izabrane vesti

Totenhem je jedva došao do vođstva i to srećno jer nije imao krštenu akciju, a strelac je bio Hjon Min Son u 58. minutu. Fudbaler koji je definitivno u najboljoj formi u timu iz Londona našao se na pravom mestu i poklon levog beka Stivensa smestio u mrežu za oduševljenje domaće publike.

Uporni gosti su nastavili da se nadigravaju, a samo dva minuta kasnije uspeli su i da izjednače. Strelac je bio Mekgoldrik posle lepe akcije, ali je pogodak poništen na asistenciju iz VAR sobe jer je u začetku akcije vezista gostiju bio u ofsajdu. Bar tako tvrde linije, a vi prosudite sami da li je Šefild oštećen.

Ni taj detalj nije omeo igrače Šefilda. Nastavili su da napadaju nesigurnu odbranu Pevaca koja iz aviona deluje kao daleko najslabiji deo ovog tima, a nagrada za upornost i dobru igru stigla je u 78. minutu kada je desni bek Džordž Baldok poravnao na 1:1. I oko tog gola je postojala mala dilema, glavni arbitar je geldao VAR, ali je ovog puta mogao da ga poništi. 

Pokušali su Pevci u završnici da urade nešto, ali samo jedan dobar pokušaj Lukasa Mure sa 17 metara otišao je preko gola. Tako je londonski tim produžio seriju bez pobede na pet utakmica pa je očigledno da u Beogradu nije okončana kriza rezultata vicešampiona Evrope. Hrabrom Šefildu kapa dole, oni ne prestaju da oduševljavaju iz kola u kolo, a vezali su petu utakmicu na strani bez poraza.

U ostalim mečevima popodnevnog programa, Njukasl je na svom terenu savladao Bornmut sa 2:1 i vezao drugu uzastopnu pobedu kojom su se učvrstili u sredini tabele. Uspešan je bio i Everton koji je kao gost produžio agoniju Sautemptona trijumfom od 2:1 i pobegao sa dna, dok je Barnli unakazio Vest Hem pred svojom publikom sa 3:0 i prekinuo crni niz od tri poraza.

PREMIJER LIGA - 12. KOLO

Petak
Norič - Votford 0:2 (0.1)
/Deulofeu 3, Graj 52/

Subota
Čelsi - Kristal Palas 2:0 (0:0)
/Abraham 52, Pulišić 79/

Barnli - Vest Hem 3:0 (2:0)
/Barns 11, Vud 44, Himenez 53. autogol/

Njukasl - Bornmut 2:1 (1:1)
/Jedlin 42, Klark 52 - Vilson 14/

Sautempton - Everton 1:2 (0:1)
/Ings 50 - Dejvis 4, Ričarlison 75/ 

Totenhem - Šefild Junajted 1:1 (0:0)
/Son 58 - Baldok 78/

18.30: (2,15) Lester (3,45) Arsenal (3,35)

Nedelja
15.00: (1,65) Mančester Junajted (3,70) Brajton (5,70)
15.00: (2,00) Vulverhempton (3,45) Aston Vila (3,80)
17.30: (2,75) Liverpul (3,05) Mančester Siti (2,75)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara