(©Starsport)
(©Starsport)

Zvezda otaljavala pred derbi i ostala bez primljenog gola 580 minuta! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 14.04.24. | 18:55

Crveno-beli pružili prosečnu partiju, ali bez problema slavili protiv Železničara iz Pančeva – 3:0

Mučenje, otaljavanje, ravnodušnost – pobeda! To su komponente još jednog trijumfa Crvene zvezde u Mozzart Bet Superligi i najave za 173. večiti derbi! Crveno-beli su zadržali neprobojnost, podigli period bez primljenog gola na 580 minuta u domaćem šampionatu, ali su prosečnom partijom i nedostatkom pravih rešenja u poslednjoj trećini terena skakali po nervnim vijugama prisutnoj publici. Kao i neke prethodne utakmice, i ove protiv Pančevaca (3:0), pamtiće se samo po brojkama na semaforu i apsolutno ničemu više.

Tačno je da je Crvena zvezda, kako već red nalaže u eri Vladana Milojevića, imala defanzivnu stabilnost, zadržavši rivala na nula šuteva u okvir Glazerovog gola do 84. minuta, ali je odigrala meč čisto da ga odigra. Bez šarma, promene ritma, brzine i lucidnosti pred golom Milana Mijatovića. Teško je pronaći i igrača utakmice u poslednjoj Zvezdinoj pobedi osnovnog dela prvenstva, pošto je pre gola u finišu prvog poluvremena Mirko Ivanić bio daleko ispod svog nivoa. Dok je drugi strelac Šerif Endijaj drugi šut na meču pretvorio u mat. Morao je Vladan Milojević da ponovo poseže za Aleksandrom Kataijem kako bi prekinuo učmalost i ravnodušnost njegovog tima, koja se ogledala u brojnim promašenim pasovima. Donekle se iz slike prosečnosti izdvojio Marko Stamenić koji je pokazao da može u odsustvu Gelora Kange da komanduje iz dubine.

Izabrane vesti

Deluje da je Zvezda ponekad daleko od martovskog nivoa i one utakmice sa Partizanom, ali povremeno deluje da pojedini igrači Crvene zvezde igraju mečeve u Mozzart Bet Superligi kao po kazni.

Aprilska sparina i slaba poseta na Marakani, kao da su se spojile u jednu celinu i uvukle Zvezdin tim u priličnu ravnodušnost, nedostojnu srpskog šampiona. Utakmica između Crvene zvezde i pančevačkog Železničara bila je teška za gledanje, posebno u prvih pola sata. Crveno-beli u najjačem sastavu, izuzev Gelora Kange, nisu se ni trudili da podignu tempo. Nisu išli po pobedu, već su verovali da će Pobeda doći po njih. Železničar se uvukao u krilo reprezentativca Crne Gore Milana Mijatovića, mada je kombinatorikom iz poslednje linije znao da krade minute velikom favoritu i ostavi golmana sopstvenog tima bez mnogo šansi.

Teško da je nekome u Ljutice Bogdana prijalo aprilsko sunce, posebno ljudima na istočnoj tribini. Nikakvo zadržaja na terenu nije bilo, mada je šansa Pitera Olajinke u petom minutu nagoveštavala da će se gosti iz Banata loše proći na najvećem srpskom stadionu.

Zanimljivo je bio posložen vezni red Crvene zvezde, sa Markom Stamenićem kao šesticom i spuštenim In Bom Hvanom. Na papiru sjajno, uzimajući u obzir da su po bokovima delovali Osman Bukari i Piter Olajinka. Na terenu klasičan povetarac. Teško da je igračima Crvene zvezde u prvih pola sata igre srčani puls bio iznad 150 otkucaja po minutu, jer igre nije bilo. Znao je Osman Bukari da se bahati na terenu i drvenim prijemom natera Vladana Milojevića da raširi ruke u znak čuđenja.

Sporo je išla lopta u poslednjoj trećini, Hvan nije uspeo da pronađe dubinu, Piter Olajinka je ostajo bez pomoći Milana Rodića i daleko od gola Mladena Mijatovića. Kada tome dodamo da je Mirko Ivanić atipično lošim odlukama (i promašen zicer u 31. minutu) bio van prepoznatljivog ritma, jasno je što se Zvezdin dug prema publici povećavao iz minuta u minut.

Zvezda je digla ritam tek posle promašenog zicera Mirka Ivanića (asistencija), kada je Osman Bukari počeo da pokazuje žustrinu. Kao u onom momentu kada je bacio Stefana Hajdina na pod, ali bio sebičan. Ipak, da bez stresa Vladan Milojević ode na odmor pobrinuo se Mirko Ivanić, pošto je centaršut Osmana Bukarija spakovao glavom u malu mrežu, dok su Šerif Endijaj i Obradović bili na zemlji.

Ništa nije bio bolji ni nastavak, mada je Piter Olajinka zaslužio da iz nekoliko pokušaja dođe do gola… Ređali su se promašaji ispred Miljana Mijatovića, sve dok Aleksandar Katai nije pogodio u glavu Šerifa Endijaja, koji se na listi strelca izjednačio sa Žan Filipom Krasoom. Na kraju je Piter Olajinka zadovoljio sopstvenu pravdu, na asistenciju mladog Jovana Šljivića.

CRVENA ZVEZDA – ŽELEZNIČAR PANČEVO 3:0 (1:0)

/Ivanić 45+1, Endijaj 72, Olajinka 86/

Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Nikolić (Lovećenac)

Žuti karton: Mijailović, Bukari (Crvena zvezda)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Glazer – Mijailović 6, Spajić 6, Dragović 6 (od 60. Điga), Rodić 6 – Stamenić 7, Hvan 6 (od 80. Knežević) – Bukari 6 (od 60. Šljivić), Ivanić 6,5 (od 70. Katai), Olajinka 7 – Endijaj 6,5 (od 80. Kraso).

ŽELEZNIČAR (3-5-2): Mijatović 7 – Obradović 6, Balaž 5,5, Stanković 6 – Maisa 6,5, Đorđević 6, Knežević 5,5 (od 58. Grgić), Kovačević 6 (od 58. Maks), Hajdin 5,5 (od 69. Trifunović) – Romanić 5, Pavlov 5 (od 58. Jovanović).

Igrač utakmice: Pitar Olajinka 7 (Crvena zvezda).

MOZZART BET SUPERLIGA - 30. KOLO

Nedelja

Napredak - Radnik 0:2 (0:1)

/Hajdarević 11, Duronjić 88/

Vojvodina - TSC 3:2 (2:0)

/Zukić 9, Kembel 44, Petrović 90+5 - Đakovac 49, Jovanović 79/

Crvena zvezda - Železničar 3:0 (1:0)

/Ivanić 45, Endijaje 72, Olajinka 86/

19.15 (2.95) Čukarički (3.40) Partizan (2.40)

Ponedeljak

16.00 (2.30) Novi Pazar (3.35) Radnički Niš (3.15)

18.00 (2.40) Mladost Lučani (3.20) IMT (2.85)

18.00 (2.35) Spartak (3.30) Javor (3.10)

20.00 (2.75) Voždovac (3.35) Radnički Kragujevac (2.55)



tagovi

Šerif EndiajeMirko IvanićVladan MilojevićFK Crvena zvezdaŽelezničar PančevoMozzart Bet SuperligaPiter Olajinka

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara