Zvezda ozbiljno visila, Zlatibor imao 2:0 na Marakani do 71. minuta, a onda... (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.11.20. | 18:52

Sve što je četa Zorana Njeguša uradila do tada rasulo se kao mehur od sapunice...

Prežive Crvena zvezda Zlatibor i najraniju eliminaciju iz Kupa u svojoj istoriji! Imali su gosti iz Čajetine na svom prvom gostovanju na najvećem srpskom stadionu sve u svojim rukama - dva gola prednosti, samopouzdanje, rivala kome ništa ne ide od ruke i koga gol nikako neće, a onda kao da je prvi gol crveno-belih potpuno razmontirao sve ono što je Zoran Njeguš slagao i marljivo pripremao prethopdnih dana. Do 70. minuta na semaforu Marakane stajalo je šokatnih 0:2. Već u 73. bilo je nerešeno, a u 84. i 86. minutu srpski prvak je čak došao do ubedljive pobede - 4:2. Ali samo rezultatski ubedljive.

Dejan Stanković nije mogao da računa na reprezentativce i još neke važne igrače. Nije bilo Kataija, Bena, Rodića, Kange... I nije se to mnogo osetilo u igri srpskog šampiona, međutim kad ne ide - ne ide. Tako se usled silnih promašaja Beograđana Zlatibor našao u situaciji da ostvari najveći trijumf otkako postoji. Međutim mladi stručnjak sa klupe crveno-belih u kriznim momentima povukao je prave poteze, napravio odlične izmene i - Zvezda se nekako izvukla iz provalije.

Izabrane vesti

Nije bilo loša Stankovićeva ideja da s visoko postavljenim bekovima izvrši snažan pritisak na defanzivni Zlatibor, da pokuša da razvodni taj dupli blok pred golmanom Čubrakovićem i dobije dodatne ofanzivne opcije. Ali još jednom se pokazalo da Miloš Degenek ne može da odgovori takvom zadatku - pogotovo ne kada do izražaja treba da dođu kvalitetan centaršut i tehničke karakteristike - odnosno da Marku Gobeljiću treba „dizelaško zagrevanje“ kako bi postigao radnu temperaturu i počeo da pogađa napadače.

Uspevala je, dakle, Zvezda da kroz pas dođe do povoljnih pozicija za centaršut, Stankovićeve zamisli uspešno su provođene u delo, međutim Degenek i Gobeljić za sat vremena igre upisali su zajedno dva uspešna centaršuta. Nakon oba u dobrim se pozicijama našao Ričmond Boaći. U finišu prvog dela gađao je lepo, školski, iz prve - za malo pored gola, a početkom drugog poluvremena Degenek ga je pronašao samog na petercu - tukao je pravo u Čubrakovića.

Boaćija nigde nije bilo sve do završnice prvog poluvremena. Povlačio se nerazumljivo duboko, čak i na svoju polovinu, pa je Zvezda u prvom delu uglavom pretila samo preko Dijega Falčinelija. Suštinski, to je i nije bila klasična 4-4-2 postavka.

Italijan je još jednom pokazao da mu jedan od najvećih kvaliteta odlično kretanje i razigravanje saigrača. Nije ga išlo, nije uspeovao nikako da je „poklopi“ na pravi način, ali usput je stizao da vrlo lepo deli lopte i stvara dosta pozicija za šut sa distance.

Upravo se iz takve jedne akcije Zvezda vratila u život. Falčineli za Ivanića u 71. minutu i to je 1:2.

Prethodno je Dejan Stanković ključno reagovao. Izvukao je slabe Erakovića, Degeneka, Spiridonovića i Boaćija, a na teren poslao Milunovića, Vukanovića, Pavkova i Radulovića. I upravo će posle kombinacije Milunović - Vukanović domaćin stići do 2:2. Visoki štoper dobio je mig sa klupe da treba da ode napred, učinio je to i tamo u šesnaestercu gostiju napravio veliku pometnju. Njegov skok bio je ključan i za vođstvo Crvene zvezde. Lopta je došla do Radovana Pankova na dva metra od gola, a ovaj se lepo snašao i petom pogodio.

Gol koji će kasnije za neupitnu pobedu postići mladi Andrija Radulović više je potvrda dobrih odluka Stankovića nego nešto što je Zvezdi zaista bilo potrebno. Jer igra Zlatibora već se bila potpuno raspala.

A za sve do tada urađeno momcima iz Čajetine kapa dole. Znali su koliko mogu, šta smeju a šta ne. Znao je to i Zoran Njeguš. Pripremio je ekipu da se nosi hrabro i pre svega oprezno, da strpljivo čeka.

Dva puta su gosti prišli Borjanu i dva puta ga savladali. Namestilo se tako, baš posle idealnih ubacivanja sa boka. Sve ono što nisu mogli Degenek i Gobeljić i te kako jesu, u prvom slučaju Dimitrije Petronijević, a u drugom Vasilije Janjić. Odlična ubacivanja iz ne baš laganih situacija i još lepše realizacije. Janjić u 31, Uroš Miloradović u 56.

Na njihovu žalost, dovoljno samo za častan poraz.

Žreb za osminu finala Kupa Srbije zakazan je za sutra. Pre Zvezde plasman među 16 obezbedili su: Napredak, Metalac GM, Voždovac, Radnički Niš, Vojvodina, Spartak Subotica, Čukarički, TSC, Mladost Lučani, IMT, Rad, Radnik, Proleter NS, Partizan i Javor.

CRVENA ZVEZDA – ZLATIBOR 4:2 (0:1)

/Ivanić 71, Vukanović 73, Pankov 84, Radulović 86 - Janjić 31, Miloradović 56/

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Predrag Piper.

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Borjan – Gobeljić, Eraković (od 59. Milunović), Pankov, Degenek (od 71. Radulović) - Spiridonović (od 59. Vukanović), Petrović, Nikolić (od 82. Sanogo), Ivanić – Falčineli, Boaći (od 59. Pavkov).

ZLATIBOR: Čubraković – Jezdimirović, Anđelković, Stamenković, Đakovac, Đokić (od 65. Živanović), Petronijević, Miloradović, Janjić (od 91. Vladić), Krstić, Islamović. 



tagovi

Kup SrbijeDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara