Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda petardom i majstorijama Falka najavila slavlje: Još jedna pobeda i – titula (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 25.04.21. | 18:44

Crveno-beli sigurni na gostovanju Inđiji – 5:1

Još jedna pobeda i titula je Zvezdina! Serijal mučenja u duelima sa Inđijom, igrači Dejana Stankovića prekinulu su današnjom dominacijom moći u srcu Srema i došli nadomak osvajanja 32. titule šampiona Srbije. Crveno-beli su, sa ofanzivnom, ali izmešanom postavom, pokazali autoritet najbolje ekipe u državi i napunili mrežu čete Gorana Milojevića. Crvena zvezda je praktično rešila pitanje pobednika za 22. minuta, koliko je bilo potrebno Veljku Nikoliću i Milanu Pavkovu da postignu tri gola... Ostalo je bilo rutinsko završavanje posle, mada će Dejan Stanković biti jako zadovoljan kompletnim utiskom – 5:1.

Ne samo zbog jedne od najubedljivijih pobeda u sezoni, već činjenice da je italijanski ofanzivni vezista Filipo Falko ponovo pokazao da bi mogao da postane igrač koji stalno pravi razliku. Bivši član Lečea je brojnim uspešnim dodavanjima sekao kao mačem odbrambene linije domaćeg tima, na kraju uspeo da postigne i pogodak posle asistencije Gajića. Tačku na odličnu prvenstvenu godinu tim Dejana Stankovića može da stavi u četvrtak, kada će na najvećem srpskom stadionu gostovati Vojvodina.

Izabrane vesti

Bildovala je Crvena zvezda samopouzdanje, ali i statistiku. Petardom u mreži Inđije crveno-beli su se približili koti od 100 postignutih golova i klupskom rekordu. Momente nadahnuća imali su Milan Pavkov (dvostruki strelac), Veljko Nikolić, Milan Gajić koji je upisao osmu asistenciju.

Iako je titula jako, jako blizu, imao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković mnogo skrivenih motiva uoči utakmice sa Inđijom. Tim iz sremske ravnice bio je za crveno-bele, u vreme Stankovićevog mandata, prava „babaroga, etalon nezgodonog rivala. Takođe, šampion kao da je želeo da širokom auditorijumu pokaže da je pređivljavanje protiv Radnika, u okviru polufinala Kupa Srbije, bila posledica slabog dana.

Znajući da ga čeka tvrd i skraćen teren u Inđiji, trener crveno-belih Dejan Stanković odlučio je da zapuca iz svih oružja. I izabere drugačiju strategiju. Nisu crveno-beli umirali u pasovima, ali su čestim dizanjem lopte na Falčinelija i Pavkova želeli da skrate potencijalne muke. I uspeli su, pošto je prvi šut u okvir gola bio onaj pravi. Nikolić se izborio za posed, poveo loptu i sa 17 metara, lepim udarcem, naterao Jovičića na kapitulaciju.

Postava sa dvojicom klasičnih napadača u izglog je stavila i tehničke mogućnosti Filipa Falka. Hteo je Italijan da se iskupi za promašeni penal protiv Radnika i bio, uz Veljka Nikolića, režiser svih akcija crveno-belih. Pritustna sa svih strana odbrana Inđije je pravila mnogo neiznuđenih grešaka. Kao iskusni štoper Škorić koji je igranjem rukom u svom šesnetercu pokrenuo lavinu Milana Pavkova.

Za dva minuta, snažni napadač je postigao dva gola i pečatirao utakmicu posle svega 22 minuta. Delovala je Crvena zvezda prilično sigurno, želevši svima da pokaže čime sve raspolaže i u odsustvu Kange, Bena, Katija i najboljeg igrača sezone Mirka Ivanića.

Imala je i Inđija svoje trenutke, ali svako otvaranje bilo je kažnjeno. Kao u finišu prvog poluvremena kada je posle tranzicije u režiji Veljka Nikolića i asistencije Milana Gajića, levom nogom pogodio Falko.

Videlo se da će Crvena zvezda sa pola gasa igrati u nastavku, kako bi štedela snagu za finiš sezone i nastojanje da titulu ukrasi sa 100 postignutih golova. Inđija je čak imala veći posed u uvodnom delu drugog dela sezone, ali je ponovo Crvena zvezda stigla do gola. Upisao se i Falčineli, nakon lepog otkrivanja.

Inđija je posle silnih izmena Dejana Stankovića popravila utisak, bila čak i bolja u pojedinim momentima. I zaslužili su domaći pogodak posle faula nad Bastajićem i sigurno izvedenog jedanesterca.

Inđija - Crvena zvezda 1:5 (0:4)

 (Bastajić 63pen - Nikolić 6, Pavkov 21 pen, Pavkov 23, Falko 44, Falčineli 60)

Stadion: Inđije

Igraće se bez prisustva gledalaca

Sudija: Srđan Jovanović.

 Inđija: Jovičić - Cucin, Đurić (od 46. Riznić), Škorić (od 46. Đorđević), Bastajić, Jovanović, Aleksić (od 68. Pantelić), Protić, Bakić, Nešković, Dimitrov.

Crvena zvezda: Popović - Gajić, Milunović (od 61. Degenek), Pankov, Rodić (od 61. Vukanović) - Falko (od 61. Kanga), Petrović, Nikolić, Srnić - Falčineli (od 76. Krstović), Pavkov (od 61. Gavrić).

SUPERLIGA - 33. KOLO

Petak

Zlatibor - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Vlajković 55/

Subota

Javor – Mačva 2:0 (2:0)

/Balabanović 3, Ilić 44/

Mladost Lučani – TSC 2:1 (0:1)

/Jovanović 59p, Bojović 78 – Stanojev 42/

Napredak – Proleter 5:0 (1:0)

/Melunović 5, 54, 69, Ćuković 67, Bačanin 86/

Rad – Bačka 3:0 (1:0)

/Kaluđerović 15, Šarić 48, Damjanović 87/

Voždovac – Čukarički 2:1 (1:1)

/Milosavljević 13, Purtić 58p – Kovač 31/

Nedelja

Radnik – Radnički Niš 0:0

Vojvodina – Metalac 1:2 (0:0)

/Čović 88 – Cvetković 64, Prestiž 94/

Inđija - Crvena zvezda 1:5 (0:4)

/Bastajić 73 pen - Nikolić 6, Pavkov 21 pen i 22, Falko 44, Falčineli 60/

19.30: (1,35) Partizan (5,00) Spartak (9,00)

*** kvote su podložne promenama




tagovi

Dejan StankovićFilipo FalkoMilan PavkovDijego FalćineliVeljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara