Zvezda ponovo demonstrirala doktorske prekide: Ivanić volejom ukrasio prolećnu premijeru (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.02.21. | 14:49

Crveno-beli lako slavili protiv Novog Pazara – 3:1

Nije bilo blistavo, niti lepršavo kao u većem delu pripremnog perioda u Turskoj, ali jeste – delotvorno. Crvena zvezda je prolećnu polusezonu i operaciju Milan počela trijumfom nad Novim Pazarom (3:1), upisavši još jednu recku ka konačnom cilju – osvajanju četvrte uzastopne šampionske titule. Tim Dejana Stankovića demonstirao je širok arsenal oružja iz prekida, pošto je svaki korner i faul u opasnoj zoni predstavljao opasnost po gol domaćeg tima. Upravo na taj način Crvena zvezda je prvim pogotkom Milana Rodića posle dve godine i sedam meseci, otvorila gostovanje na Gradskom stadionu. Međutim, silovit start šampion nije pretočio u isti takav nastavak utakmice.

Pobeda crveno-beli jeste zaslužena, ali oscilacije tokom 90 minuta partije u Novom Pazaru, znao je da iskoristi solidni domaćin i u jednom trenutku ozbiljno pripreti šampionskim ambicijama Dejana Stankovića. Imao je Radosav Batak moćnog barjaktara tima, Afrikaca Sisea koji je pored gola bio ubedljivo najbolji akter u domaćim redovima. Znao je da parira veznom redu crveno-belih, čak i bravurom savlada Milana Borjana. Međutim, po teškom terenu u Novom Pazaru crveno-beli su imali široko društvo solidno raspoloženih igrača. Niz sa priprema nastavio je Milan Pavkov, dok je Mirko Ivanić volej udarcem u 78. minutu stavio tačku na bilo kakvu neizvesnost.

Izabrane vesti

Imaće šta da kaže Dejan Stanković igračima, koji su u Pazaru primili tek drugi pogodak u poslednjih 14 mečeva, ali će mladi stručnjak moći i da se pohvali ručnim radom stručnog štaba crveno-belih. Crveno-beli su gotovo perfektno izvodili prekide, i pored dva gola, mogli još nekoliko puta da savladaju Miloša Drobnjaka.

Crvena zvezda je sada već na tradicionalan način otvorila početak prolećne sezone. Kao pre 12 meseci, kada su na krilima kvaliteta Veljka Nikolića i Željka Gavrića, slistili Čukarički po kratkom postupku, crveno-beli su posle samo dva minuta u Novom Pazaru dobili elksir olakšanja. Pogodak Milana Rodića, posle još jedne uigrane akcije i centaršuta El Fardu Bena, trebalo je da značajno otupi oštricu otpora vrlo motivisanog tima Radoslava Bataka. Novi Pazar se oslanjao na agresiju, u kojoj je glavnu ulogu imao član crno-belih na pozajmici u Pazaru, Afrikanac Sise. Odlično partiju pružio je tamonputi zadnji vezni domaćina i donekle umanjio kreativne sposobnosti Zvezdinog veznog reda.

Trener srpskog šampiona Dejan Stanković odlučio se, vrlo verovatno, zbog teškog terena da u špic napada pošalje Milana Pavkova umesto neprikosnovenog Dijega Falčinelija. Prednost u odnosu na Gelora Kangu dobio je Veljko Nikolić. Crvena zvezda je vrlo autoritatvno počela meč, imala posle vođstva još jednu pokaznu vežbu kvalitetno izvedenog prekida. Uspeli su domaći da se odbrane posle reakcije Trtovca.

Kako je utakmica počela, sve je ukazivalo da će Crvena zvezda ekspresno prelomiti meč. Međutim, Novi Pazar je počeo vremenom da se diže. Svaki pas unapred izazivao je burnu reakciju malobrojne domaće publike i optimističke tonove sa zapadne tribine. Malo je nedostajalo u dva navrata Mijiću da ozbiljnije pripreti Milanu Borjanu, dok je u jednoj situaciji kasnio Aganspahić.

Nije bilo previše autoriteta u igri Crvene zvezde, ali su gosti bili blizu drugog gola. Mnogo prostora da se razmahne imao je mladi krilni fudbaler Željko Gavrić. Međutim, kao da nije namestio mušicu, prepostivši priliku da se boljim reakcijama u poslednjoj trećini terena nametne kao ozbiljna opcija za dvomeč protiv Milana.

Odlučio se za dvostruku promenu Dejan Stanković već na poluvremenu. Dobili su šansu Vukanović i Njegoš Petrović, što se reflektovalo na intenzitet meča. Nije se posrećilo Rodiću prilikom zicer situacije, ali jeste Milanu Pavkovu. Sjajno je povukao kontru i sve odradio Veljko Nikolić, a visoki napadač je iskoristio asistenciju Ivanića, izbegao ofsajd, i lako prevario Drobnjaka. Sve je u tom trenutku imala Crvena zvezda, ali je očigledno Radoslav Batak tokom zimskih priprema radio na jačanju kolektivnog duha tima. Nisu se predali Pazarci, posebno Gvineac Sise. Odlična kretanja tokom celog meča nadogradio je bravurom iz 58. minuta. Sjajno se ubacio posle centaršuta Tomića i udarcem glavom sa deset metara ostavio Milana Borjana bez mogućnosti da interveniše.

Zapalila se vatra neizvesnosti, ali bio je to idealan trenutak da crveno-beli ponovo pojačaju ritam. I pet su sačekali prekid. U tom 78. minutu lopta se odbila do Ivanića, koji je sa 16 metara potegao volej i savršeno pogodio.

 NOVI PAZAR - CRVENA ZVEZDA 1:3

/Sise 58 - Rodić 2, Pavkov 52, Ivanić 76/

Stadion: Novog Pazara

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Danilo Grujić

NOVI PAZAR (4-2-3-1): Drobnjak - Zimonjić (od 85. Vukajlović), Trtovac, Kojić, Vlajković - Islamović, Sise (od 74. Delimeđac) - Stoiljković (85. Hadžibulić), Mijić (od 85. Gigić), Tomić - Aganspahić (od 68. Dragutinović).

CRVENA ZVEZDA (4-1-4-1): Borjan - Gajić, Pankov, Milunović, Rodić - Sanogo (od 46. Petrović) - Ben, Nikolić (od 72. Kanga), Ivanić (od 79. Degenek), Gavrić (od 46. Vukanović) - Pavkov.

SUPERLIGA SRBIJE – 20. KOLO

Petak

Vojvodina – TSC 0:1 (0:1)

/Petković 30/

Subota

Inđija – Čukarički 0:1 (0:1)

/Kamenović 39/

Metalac - Radnički 1:1 (0:0)

/Katanić 83 - Marković 48/

Radnik - Voždovac 1:1 (1:0)

/Makarić 7 - Cvetićanin 72/

Zlatibor - Spartak 1:1 (0:1)

/Vukić 84 - Tufegdžić 4/

Partizan - Napredak 3:0 (2:0)

/Jović 14, Holender 40, Marković 71/

Nedelja

Novi Pazar - Crvena zvezda 1:3 (0:1)

/Sise 58 - Rodić 2, Pavkov 52, Ivanić 76/

15.00: (2,45) Javor (3,30) Mladost (2,95)

15.00: (2,15) OFK Bačka (3,20) Mačva (3,60)

15.00: (3,00) Rad (3,20) Proleter (2,45)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mirko IvanićMilan PavkovMilan Rodić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara