Zvezda ponovo sa dva špica, vraća se Milan Pavkov

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.10.21. | 09:46

Crveno-beli u odličnom raspoloženju dočekuju Metalac i želi da trijumfom odu na pauzu (20 časova, TV Arena)

Posle odličnog izdanja u Razgradu i pobede možda i vredne evropskog proleća, Crvena zvezda želi još jednim trijumfom da zatvori oktobarski ciklus. Uspeh u sudaru sa Metalcem (20 časova, TV Arena) nemaće se kao imperativ, obzirom na bodovni zaostatak u odnosu na večitog rivala.

Trener crveno-belih Dejan Stanković ponovo neće moći da računa četvoricu lidera tima, pokošenih virusom korona. Međutim, kadrovska situacija u redovima kluba sa Marakane je značajno bolja. Prvi put od 11. septembra i trijumfa protiv Proletera u startnoj postavi će biti Milan Pavkov. On bi trebalo da čini napadački tandem sa još jednim oporavljenim adutom, El Fardu Benom.

Izabrane vesti

“Nećemo dozvoliti da ovo bude specifična utakmica, ni pripremna. Sigurno je da nećemo potceniti duel. Želimo mirno da odemo na mini odmor. Posle će nam mnogo značiti kada se vrate momci koji su van stroja”, poručio je trener crveno-belih Dejan Stanković.

Metalac tradicionalno loše prolazi na Topčiderskom brdu. Ekipa iz Gornjeg Milanovca sa svih šest gostovanja iz Ljutice Bogdana vraćala se poražena. . Poslednji put s čak pet golova u mreži (5:1). Sada, međutim, ekipa Žarka Lazetića vidi svoju šansu da prvi put u Beogradu protiv Crvene zvezde dođe do pozitivnog ishoda, što bi svakako bio i remi.

Metalac je vezao dve pobede kod kuće, protiv kragujevačkog Radničkog sa 4:1 i Kolubare sa 3:1, a iz Novog Sada se vratio posle 2:2 sa Vojvodinom. S druge strane, Crvena zvezda je umorna posle gostovanja u Razgradu, a fond igrača značajno je skraćen zbog virusa korona. Dobra stvar po crveno-bele je što posle ovog meča sledi reprezentativna pauza. Crveno-beli u poslednjih devet susreta imaju osam pobeda i samo jedan remi.

“Neigranjem četvorice lidera oni jesu oslabljeni, ali imaju 28 kvalitetnih igrača, što su pokazali protiv Ludogoreca, izgledali su fenomenalno. Vidimo da se odlično prilagođavaju svemu, uspevaju lako da pronađu različite načine igre, često menjaju formaciju, nekad je u rombu, nekad sa krilima, nekad kao u Bugarskoj sa pet pozadi. Godinama ne gube na svom terenu u našoj ligi, s te strane znamo šta nas tamo čeka. S druge, to što imamo ritam odigravanja utakmica poput njih i Partizana, na tri dana, sigurno je otežavajuća okonost za nas, jer nemamo toliki kadar, ali uopšte ne želim o tome da razmišljam”, poručio je trener Metalca Žarko Lazetić.

Zvezda je ove sezone u Superligi primila samo jedan gol na svom stadionu, ali i nije baš efikasna kao ranije (osam golova u pet mečeva). Metalac na gostovanjima ima dve pobede i dva remija, uz tri da data gola, pa sve navedeno nagoveštava meč bez mnogo pogodaka.

CRVENA ZVEZDA – METALAC

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Aleksandar Živković

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Popović – Gobeljić, Eraković, Pankov, Rodić – Sanogo, Ivanić, Kanga, Krstičić – Ben, Pavkov.

METALAC (4-2-3-1): Maslarević – Vlalukin, Vasiljević, Mlađović, Antonijević – Stojić, Fićović – Krajišnik, Đurić, Cvetković – Šarić.

SUPERLIGA SRBIJE – 12. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Kolubara 0:2 (0:0)

/Đuranović 49, Mladenović 90+1/

Subota

TSC – Čukarički 1:2 (0:1)

/Ratkov 47 – Čolović 37, Kajević 66p/

Radnik – Proleter 0:1 (0:0)

/Tomović 78/

Spartak – Voždovac 0:4 (0:2)

/A. Stanisavljević 31, Vujnović 36, 72, F. Stanisavljević 78/

Nedelja

16.00: (12,0) Napredak (5,80) Partizan (1,25)

18.00: (2,10) Mladost (3,35) Novi Pazar (3,60)

20.00: (1,10) Crvena zvezda (11,0) Metalac (19,0)

20.00: (2,00) Vojvodina (3,45) Radnički Niš (3,80)

***Kvote su podložne promenama

 



tagovi

Milan PavkovDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara