©Star Sport
©Star Sport

Zvezda potvrdila loše vesti: Bez Borjana, Degeneka, Dragovića i Kataija u Bugarskoj

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 19:46

Crveno-beli drastično oslabljeni u Razgradu

Fudbalski klub Crvena zvezda obavestio je javnost da su četvorica fudbalera pozitivni na korona virus. To su Milan Borjan, Miloš Degenek, Aleksandar Dragović i Aleksandar Katai, koje sada očekuje karantin i koji se nisu našli na spisku putnika za sutrašnji let u Razgrad.

Crveno-beli bez važnih igrača dočekuju meč drugog kola Lige Evrope sa Ludogorecom u četvrtak od 21 čas.

Izabrane vesti

"U sklopu redovnog testiranja naših fudbalera koje klub obavlja svakog utorka i petka i koje je odrađeno ovog jutra rezultati su pokazali da je pomenuta četvorka pozitivna na korona virus i da neće putovati u Bugarsku. Ostatak ekipe je nastavio da trenira normalno i da se sprema za meč sa Ludogorecom. Borjan, Degenek, Dragović i Katai se osećaju dobro i čvrsto verujemo da će se ubrzo naći na terenu sa saigračima", stoji u saopštenju crveno-belih.

Iz Zvezde su poručili da redovno testiraju svoje igrače i vode računa o zdravlju svih zaposlenih, a odsutnim prvotimcima poželeli su brz oporavak.

(2,90) LUDOGOREC (3,20) CRVENA ZVEZDA (2,70)

U redovima srpskog šampiona još nakon večitog derbija u Humskoj vode bitku sa zdravstvenim stanjem u ekipi. Zbog stomačnog virusa prvobitno je odložen meč sa Voždovcem, a sada se na to nadovezao i Kovid. Olakšavajuću okolnost u ovoj prilično neprijatnoj situaciji za ekipu Dejana Stankovića predstavlja činjenica da je posle meča sa Ludogorecom očekuje još prvenstveni meč sa Metalcem (nedelja, 3. oktobar), pa onda dvonedeljna reprezentativna pauza.

Stanković će imati ozbiljnih problema da sastavi ekipu za meč u Bugarskoj, a pre svega poslednju liniju tima, gde će mu nedostajati prvi čuvar mreže i dvojica startnih štopera, mada je jasno da će ta mesta zauzeti Zoran Popović, Radovan Pankov i Strahinja Eraković.

Ostaje da se vidi za koji će se sistem odlučiti Stanković i ko će pokušati da nadoknadi izostanak Zvezdinog majstora iz Srbobrana. Koplja će se izvesno lomiti između Filipa Falka i Rišaira Živkovića. Italijan je u Novom Pazaru prvi put od početka sezone odigrao svih 90 minuta, dok je nekadašnji igrač Ajaksa dobio novih 45 minuta za podizanje forme.

Crvena zvezda ima zdravstvenih problema, ali psihološki rasterećena putuje u Razgrad, s obzirom da je na startu grupne faze takmičenja ostvarila veliku pobedu nad Bragom na stadionu Rajko Mitić. Ludogorec ima bod, osvojen u Danskoj protiv Midtjilanda, pa će sada želeti da iskoristi kadrovske probleme Beograđana i stigne do premijernog slavlja. Sa druge strane, sada više nema dileme da bi i osvojeni bod u Bugarskoj predstavljao veliki uspeh za srpskog šampiona.


tagovi

Milan BorjanAleksandar DragovićAleksandar KataiMiloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara