Radost crveno-belih (© Star sport)
Radost crveno-belih (© Star sport)

Zvezda pred gostovanje Spartaku: Nikad nije lako uzimati bodove u Subotici, Veljko Nikolić neizvestan

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.07.21. | 14:32

„Sezona je tek počela, hoćemo da budemo bolji u određenim segmentima igre“, kaže pomoćni trener Nebojša Milošević

Ispraćen je Kairat petardom, već u utorak nastavlja Crvena zvedza proboj ka Ligi šampiona, a pre nego što joj u goste dođe Šerif, odlazi u Suboticu, da na severu države pokuša pobedom da zadrži pozitivnu atmosferu između dve evropske utakmice.

Pred susret trećeg superligaškog kola (subota 18.55), u taboru aktulenog prvaka se motivisani, ali i oprezni, jer su se lene uverili koliko problema mogu da im stvore Plavi golubovi.

Izabrane vesti

Prethodne sezone smo u Subotici pobedili 2:1 u neizvesnoj utakmici iako smo gubili do deset minuta pre kraja. Čak i duel na našem stadionu u prvom delu prvenstva (3:2) bio je otvoren i to krasi Spartak. Domaćin ima poletnu i ofanzivno orijentisanu ekipu, svakome može da napravi određeni problem. Utakmice protiv Spartaka bile su izuzetno atraktivne i lepe za oko, nema sumnje da će tako biti i ovog puta. Subotičani verovatno nisu zadovoljni bodovnim kontom u prva dva meča, ali nama je svaki prvenstveni meč izuzetno važan, omogućava nam da sledeće godine ponovo budemo na evropskim utakmicama. Sa najvišim ciljevima krećemo ka Subotici“, pojasnio je Nebojša Milošević, pomoćni trener Crvene zvezde.

Deluje su iz stanja zabrinutosti vrlo brzo palu u euforiju posle ubedljive pobede nad prvakom Kazahstana. Stručni štab je, pak, obazriv.

„Nema razloga za samozadovoljstvo i uživanje. Još nismo ostvarili ono što želimo. Divno veče u sredu je dodatni stimulans. Pozitivna energija koju su mališani kreirali, kao i način na koji smo pobedili, dodatni je impuls za naredne mečeve. Sezona je tek počela, odigrali smo četiri utakmice i sigurno hoćemo da budemo bolji u određenim segmentima igre. Nikad u Subotici nije bilo lako uzimati bodove, moramo maksimalno da se potrošimo i nametnemo stil, željeni ritam igre prenesmo na teren i ostvarimo ono što smo zacrtali a to su tri boda“.

Nebojša Milošević i Nenad Milijaš (© MN Press)Nebojša Milošević i Nenad Milijaš (© MN Press)

Pojasnio je prvi saradnik Dejana Stankovića odakle bi gostima mogla da preti najveća opasnost.

„Osim Lazara Tufegdžića, ima Spartak i Srećkovića i Šimuru opasne iz veznog reda, kao i mladog napadač koji će biti u timu. Startovao je bodom protiv Radničkog Niša i za njih neplaniranim porazom u Kragujevcu, nema sumnje da ima ogroman motiv da izbori pozitivan rezultat protiv nas. Uz svo poštovanje i respekt mi imamo naše ciljeve i hoćemo da ih realizujemo tako da ono što nas interesuje je da nemetnemo svoj stil igre, preuzmemo kontrolu dešavanja na terenu, kontrolišemo intenzitet i ritam i onda je utakmica onakva kakva mi želimo da bude“.

Računajući početak sezone, Crvena zvezda će do kraja evropskih kvalifikacija odigrati 13 takmičarskih mečeva.

„Nije isto kad se utakmice igraju na tri, četiri dana u ovom periodu kada je početak sezone i oktobru kad već u nogama imamo  27 ili 28 duela. Imamo dovoljan fond igrača, svaki tim koji izađe u prvoj narednoj utakmici je u tom trenutku najbolji, predstavlja Crvenu zvezdu i ima zadatak da realizuje cilj. Naravno da u dva ili tri dana imamo malo vremena da se spremimo, ali su kroz prethodni pripremni period definisane zakonitosti u koceptu igre što Mister svakodnevno traži na sastancima i treninzima. U zavisnosti od protivnika neke stvari se potenciraju, ali stižemo da pripremimo svaku utakmicu valjano“.

 Što se kadrovske situacije tiče, Veljka Nikolića muči skočni zglob, ali povreda nije ozbiljne prirode. Svi ostali su zdravi i orni posle treće evropske „petice“.

Ova utakmica će nam ostati u sećanju, a nadam se da nikada više nećemo biti kažnjeni da igramo bez prisustva publike. Isto tako se nadam da svi mališani koji su se zaljubili u Crvenu zvezdu u sredu biti naši česti gosti. Još jednom im se u ime svih nas zahvaljujem i pozivam ih da opet dođu na stadion“, pojasnio je Nebojša Milošević.



tagovi

Nebojša MiloševićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara