Stadion Rajko Mitić (©Starsport)
Stadion Rajko Mitić (©Starsport)

Zvezda predlaže odlaganje izbora u FSS: Zarad mira pred Mundijal

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.10.22. | 14:18

Crveno-beli i dalje protiv Nenada Bjekovića, ali zbog nastupajućeg Svetskog prvenstva predlažu pomeranja izbora za 90 dana

Fudbalski savez Srbije već duže vreme u “v. d.” stanju, Uefa zahteva – izaberite rukovodstvo. Izborna Skupština zakazana je za 31. oktobar, a dosadašnji vršilac dužnosti predsednika Nenad Bjeković jedini je kandidat, iako je, primera radi, Nemanja Vidić hteo da pokuša, ali je shvatio da mu sadašnji Status FSS jednostavno ne ostavlja nikakve šanse da uspe u nameri.

S druge strane, Crvena zvezda, koja nije ni u kakvoj vezi sa Vidićevom kandidaturom, ne želi da prihvati Bjekovića kao predsednika FSS i zato u saopštenju predlaže odlaganje izbora za 90 dana kako se ne bi dizala tenzija dve nedelje pred početka Svetskog prvenstva u Kataru.

Izabrane vesti

Imajući u vidu nastupajuće Svetsko prvenstvo u fudbalu za koje je našoj reprezentaciji potreban puna podrška i mir, a s obzirom da ne može da se postigne konsenzus relevantnih faktora oko izbora predsednika, FK Crvena zvezda predlaže odlaganje izborne sednice Skupštine FSS za period od 90 dana. Smatramo da sadašnje rukovodstvo FSS treba da završi trenutni ciklus i da predvodi reprezentaciju naše zemlje na narednom Svetskom prvenstvu”, navodi se u saopštenju crveno-belih.

Zvezda dalje ističe da je nelogično da FSS zakazuje izbornu Skupštinu 15 dana pred Mundijal, jer će posle planetarne smotre akcenat biti ne na reprezentaciji, već na prvenstvenoj trci i kompletnom rukovođenju srpskog fudbala u naredne četiri godine. A po tom pitanju, Zvezda ne veruje Bjekoviću.

FK Crvena zvezda ne može i neće prihvatiti izbor Nenada Bjekovića za novog predsednika FSS jer je s obzirom na istoriju odnosa Bjekovića i Crvene zvezde, izbor Bjekovića čin neprijateljstva prema našem Klubu. Nećemo prihvatiti da se na ovakav način bira predsednik fudbalskog saveza, bez uvažavanja interesa našeg najvećeg Kluba, bez konsultacija sa najvećim Klubom u Srbiji, a sve pod plaštom neophodnog mira koji je potreban našoj reprezentaciji”.

Crveno-beli podsećaju da su njihovi rezultati na međunarodnoj sceni najviše doprineli usponu Mozzart Bet Superlige na 11. mesto na Uefinoj rang listi zbog čega će Srbija narednog leta, prvi put u istoriji, imati pet predstavnika u evrokupovima. Ističu i da su Zvezdini rezultati u proteklih šest godina srpskom fudbalu kroz Uefine nagrade doneli oko 25.000.000 evra koji su distribuirani ostalim klubovima Mozzart Bet Superlige.

Kao što smo naveli, želimo reprezentaciji veliki uspeh u Kataru i ne želimo dalju polemiku na ovu temu, već mir koji će se obezbediti odlaganjem izbora za period od 90 dana”, završavaju u Ljutice Bogdana.



tagovi

FSSNenad BjekovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara