Andrej Đurić na meču sa Mariborom (Foto:crvenazvezdafk.com)
Andrej Đurić na meču sa Mariborom (Foto:crvenazvezdafk.com)

Zvezda prelomila: Stanković i Đurić ostaju uz prvi tim

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.01.22. | 09:06

Za sada dobre šanse ima i Ibrahim Mustafa, Lučić na ispitu do kraja priprema

Crvena zvezda je u teškom položaju kada je reč o šampionskoj trci sa Partizanom, ali tekuće pripreme u turskoj Antaliji stručni štab i rukovodstvo srpskog šampiona zamislili su i kao svojevrsnu audiciju za mlađe snage. Posebno, što se odavno priča da crveno-beli u generaciji igrača rođenih 2003. godine i mlađih imaju zaista veliki potencijal.

Mogao je, pre odlaska Lazetića u Milan, Dejan Stanković da računa na čak 12 klinaca. Pojedinci su imali svetle trenutke tokom dve prethodne provere protiv Maribora i LASK-a, ali po informacijama iz Turske najveće šanse da se nadaju minutaži u prlećnim borbama imaju Nikola Stanković i Andrej Đurić. Čak se može čuti da je sportski sektor crveno-belih preloio i odlučio da ukaže poverenje visokom štoperu i vezisti koji je oduševio zvezdašku javnost tokom duela sa Mariborom.

Izabrane vesti

Čitali ste već na našem portalu tekst o Nikoli Stankoviću. Momak iz Vrnjačke Banje je očigledno dobro podneo druge sezonnske pripreme i kada god je dobijao šansu ličio je na već formiranog igrača. Tokom prethodnih šest meseci igrao je za Grafičar i polusezonu iskoristio za dodatan fizički rad. Plodovi su već stigli.

Stanković bi u sistemu Dejana Stankovića trebalo da zauzme poziciju Njegoša Petrovića, bez obzira na potencijalni dolazak Ada. Krase ga izuzetne motoričke sposobnosti i brzina, ima u plućima dovoljno kapaciteta da trči brzo i konstantno. Baš onako kako se traži u savremenom fudbalu. Mesto Nikole Stankovića u Grafičaru zauzeće Ognjen Mijailović, doveden iz Mačve.

Sa druge strane Andrej Đurić je štoper, od pionirskih dana je na Marakani i bio je kapiten pomenute generacije dečaka rođenih 2003. godine. Njemu se otvorilo mesto odlaskom Degeneka, pa bi na proleće trebalo da bude četvrti štoper. Dakle, imaće mogućnost da krade minute Radovanu Pankovu i dve godine starijem Erakoviću.

Sa stavom je odigrao protiv LASK-a i Maribora i opravdao reči Marka Neđića, trenera koji ga je dugo vodio u omladinskoj školi.

"On je verovatno jedan od najvećih plodova našeg dosadašnjeg rada i sistema koji smo uspostavili. Na početku nije mnogo obećavao, a sada isto kao Lazetić ima 192 centimetra, ima neverovatnu desnu nogu, probija linije svojim pasom, što kod nas u Superligi još nisam viđao. Kad 'zavuče' pas to je neverovatno", rekao je za MOZZART Sport Marko Neđić.

Izvesno je da će Andrija Radulović ostati uz prvi tim kao alternativa Milanu Rodiću, ali i ostali Zvezdini klinci imaće razlog da zapnu u finišu priprema. Pre svih Ibrahim Mustafa, momak koji je bio dobar na pozajmici u Radničkom iz Sremske Mitrovice. Poslednje informacije govore da je Mustafa zadovoljio i da ne bi bilo iznenađenje da ostane uz prvi tim. Ne planiraju ga na Marakani kao prvu opciju, ali veruju da mogu da profitiraju od njegove brzine. Dilema ostaje i kada je u pitanju Vladimir Lučić. Momak koji je jesenas igrao za IMT imao je peh sa virusom korona. Kasnio je na pripreme, ali se dobro pokazao protiv LASK-a. Imao jedan vanserijski dribling i naterao čak Dejana Stankovića da ga javno pohvali.

Znaju na Marakani da imaju suvo zlato i igrače retke klase u braći Jovanu i Nikoli Mituljikićima. Oni su prvi put sa seniorskim timom na pripremama. Pokazali su talenat, ali je realnije da budu prekomandovani za šest meseci. I da potom odmah dobiju važnu ulogu, makar jedan od njih i mesto startera. 

Pišu: Darjan Nedeljković i Ivan Džodić


tagovi

Andrej ĐurićNikola StankovićIbrahim MustafaVladimir Lučić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara