Foto: MN Press
Foto: MN Press

Zvezda rešava pitanje levog beka: Kamenović prva opcija

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.08.21. | 11:59

Defanzivac Lacija na radaru šampiona Srbije

Činjenica da je pred Crvenom zvezdom peta uzastopna evropska jesen, ali i odbrana duple krune na domaćoj sceni, uticala je da rukovodstvo kluba ponovo uzme u razmatraneje opciju dovođenja levog beka i tako rastereti Milana Rodića, a u aktuelnom momentu najviše pažnje u Ljutice Bogdana privlači Dimitrije Kamenović, ovosezonsko pojačanje Lacija.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, defanzivac koji je ovog leta dres rimskog kluba zadužio prelaskom iz Čukaričkog uz obeštećenje od 3.000.000 evra, izbio je u prvi plan crveno-belih koji ozbiljno razmatraju opciju jednogodišnje pozajmice. Igrač ponikao na Banovom brdu, tako bi značajno rasteretio Milana Rodića, beka čija je jedina alternativa u aktuelnom momentu Marko Gobeljić kojem uzgred pozicija uz levu aut liniju nije primarna.

Izabrane vesti

Prednost pri eventualnom angažmanu Kamenovića bila bi i činjenica da defanzivac rođen 2000. godine ispunjava uslove bonusa, te bi na domaćoj sceni zaoštrio konkurenciju nakon transfera Željka Gavrića u Ferencvaroš i tako doneo Dejanu Stankoviću opciju više pored Marka Lazetića, Strahinje Erakovića, Nikole Krstovića i Miloša Gordića. Sa druge strane, Kamenovićev eventualni dolazak u Beograd predstavljao bi dobru opciju i iz perspektive Lacija, s obzirom na to da bi defanzivac stekao minutažu i dodatno iskustvo pred važnu ulogu u Seriji A, za koju je projektovan.

Defanzivac koji je u seniorske vode uplovio pod komandom Sima Krunića, afirmisao se u Čukaričkom tokom mandata Aleksandra Veselinovića, a za klub sa Banovog brda je odigrao 57 utakmica i postigao dva gola uz tri asistencije. Tokom staža u redovima belo-crnih Kamenović je demonstrirao da se dobro snalazi i na poziciji štopera te bi eventualnim dolaskom u Zvezdu značajno povećao opcije u rotaciji.

Pitanje levog beka dugo je otvoreno u Ljutice Bogdana, a pre mladog reprezentativca Srbije potencijalno rešenje predstavljali su Aleksandar Kolarov i Hoan Mohika. Nakon što pregovori sa nekadašnjim kapitenom Srbije nisu uspešno realizovani fokus je bio na Kolumbijcu iz Elčea, ali je Mohika karijeru nastavio u Đironi, koja je za njegovu slobodu platila 1.500.000 evra.



tagovi

Dimitrije KamenovićFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara