Zvezda sa najmanje trojicom bonusa protiv Sitija: Nekome će to biti matursko veče

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.12.23. | 10:18

Očekuje se da duel protiv prvaka Evrope počnu Mijatović, Nedeljković, verovatno Lučić i eventualno Stamenić

Na početku sezone, kada su izvučene grupe Lige šampiona, verovalo se da će utakmica Crvene zvezde i Mančester Sitija imati revijalni karakter. Ali ne u ovom kontekstu, pošto su porazom u Bernu izabranici Baraka Bahara bacili koplja u trnje i ostali bez šansi da se domognu evropskog proleća. Euforije nema ni u naznakama, mada će sutrašnji duel na najvećem srpskom stadionu imati istorijsku notu, pošto će prvi put u klupskoj istoriji Crvena zvezda dočekati aktuelnog šampiona Evrope.

Zvezda nema nikakav imperativ, osim da pokuša da se ne obruka na kraju takmičenja, pošto je u dosadašnjih pet susreta bila konkurentna. I ako ništa drugo Barak Bahar će imati ovlašćenja da pred očima evropske javnosti promoviše Zvezdinu mladost, momke kojima je lošim personalnim i taktičkim rešenjima „uštinuo“ koji minut u Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Može se očekivati da Crvena zvezda meč protiv Mančester Sitija počne sa najmanje trojicom bonus igrača. Više je neumesno postavljati pitanje o statusu Jovana Mijatovića. Tinedjžer iz Batajnice postao je redovni spasilac Zvezdinih šampionskih ambicija tokom jesenje sezone. Nametnuo se kao ozbiljnije rešenje od Šerifa Endijaja. Za perfektan učinak nedostajali su mu golovi iz Berna, kada je promašio dve izgledne šanse.

U dosadašnjem delu sezone Jovan Mijatović je odigrao 92 minuta u Ligi šampiona. I pokazao da može da bude konkurentan na tom nivou... Negde je i logično da bude nagrađen za igrački napredak, pošto će mu ovo biti matursko veče. Sve su veće šanse da Jovana Mijatovića ne gledamo na proleće u Zvezdinom dresu. Čak se prijateljima pohvalio da bi 7. januara mogao da ode na medicinske preglede u jedan veliki evropski klub.

Kao što se priča o sve izvesnijem odlasku Jovana Mijatovića, tako se sve više govori da će rukovodstvo crveno-belih udariti stopka kada je u pitanju potencijalni transfer Koste Nedeljkovića. Svesni su u Ljutice Bogdana da su,kada je u pitanju 17-godišnji desni bek, u vrlo dobroj poziciji. Pre svega zbog činjenice da su igrači takvog profila deficitarna roba, i da bi Kosta Nedeljković vrlo lako mogao da udvostruči tržišnu vrednost. Jer desnih bekova u srpskom fudbalu nema.

Imao je zapažene role desni bek posebno protiv Lajpciga, i svi su već konstatovali da je u beogradskom meču protiv nemačkog predstavnika momak iz Smedereva bio najveća greška Baraka Bahara. Njegovim ulaskom Crvena zvezda je dobila pluća, i izgledala mnogo konkurentnije na terenu. Sigurno je da će najveći broj skauta iz svečane lože Marakane gledati u pravcu Koste Nedeljkovića, kako bi se do proverile njegove motoričke i fizičke sposobnosti.

Izvestan izostanka Mirka Ivanića, trebalo bi da otvori vrata prve postave Vladimiru Lučiću. Izrealac se oslanjao tokom cele sezone na mladog driblera, čak i kada možda rođeni Beograđanin nije zasluživao šansu. Lučić je najviše doprinosio ulascima sa klupe. Veliko je pitanje da li bi ga neki srpski trener toliko trpeo kao Bahar, jer je u Mozzart Bet Superligi imao statistički slab učinak. Mnogo driblinga, lepih poteza, pogođenih stativa, lažnjaka i samo jedan gol.

Imaće šansu da Vladimir Lučić da napravi veliki korak napred, jer će dobiti minute protiv prvaka Evrope. Mnogi pitomci Zvezdine akademije mogli su samo da sanjaju o tome u prethodnom periodu, iako su po talentu bili ravni Lučiću.

Ostaje da se vidi hoće li u timu biti Marka Stamenića. On je u dresu Kopenhagena igrao rezultatski nebitan meč protiv Sitija i izborio pozitivan rezultat.

 


tagovi

Vladimir LučićKosta NedeljkovićJovan Mijatović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara