Među konkurentima za mesto bonusa: Gordić, Eraković, Stanković, Stanić i Radulović, (Foto: Starsport)
Među konkurentima za mesto bonusa: Gordić, Eraković, Stanković, Stanić i Radulović, (Foto: Starsport)

Zvezda sa sedmoricom bonusa ulazi u proleće: Eraković već mentor, pred Stanićem i Stankovićem autoput

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.02.22. | 10:25

Oštra konkurencija među najmlađima, ali i dovoljno prostora da se nametnu

Odlukom da ukažu šansu Andreju Đuriću, Nikoli Stankoviću i Andriji Raduloviću, uz angažman Nemanje Motike, rukovodstvo i stručni štab Crvene zvezde značajno su zaoštrili konkurenciju među bonusima kojih će u timu šampiona Srbije tokom proleća biti nikad više - čak sedmorica.

Od najstarijeg među najmlađima, golmana Miloša Gordića, preko štoperskog dvojca projektovanog da bude stub odbrane crveno-belih Strahinje Erakovića i Andreja Đurića, preko veznih fudbalera Petra Stanića, Nikole Stankovića, Andrije Radulovića i Nemanje Motike, Dejan Stanković će iz kola u kolo na superligaškoj sceni imati slatke muke da se odluči kome će pripasti uloga bonusa.

Izabrane vesti

U Ljutice Bogdana od uvođenja pravila obaveznih mladih igrača u startnoj postavi ne pamti se šira konkurencija za pomenuto mesto, te će biseri koji tek krče put u seniorskom fudbalu u narednim mesecima imati dodatni motiv da se izbore za poverenje. Startnu prednost u odnosu na konkurente, bez dileme će imati Strahinja Eraković, 21-godišnji štoper koji je tokom jeseni bio primarni izbor kada su u pitanju igrači rođeni 2000. godine ili kasnije, međutim svoje minute bez dileme će tražiti i ostali talenti u Ljutice Bogdana.

Miloš Gordić, uprkos činjenici da radom zaslužuje šansu, imaće veoma težak zadatak da pored Milana Borjana i Zorana Popovića pored dosadašnjih 180 minuta dopiše još neki. Slična situacija je i sa Andrejem Đurićem, talentovanim centralnim defanzivcem rođenim 2003. godine, kojem će primarni zadatak biti da se kali i uz Aleksandra Dragovića, Radovana Pankova i Strahinju Erakovića stiče neophodno iskustvo kako bi od leta krenuo stopama upravo Erakovića i dokazao da je za ozbiljniju ulogu u prvom timu.

Erakovićevim stopama: Andrej Đurić, Foto: StarsportErakovićevim stopama: Andrej Đurić, Foto: Starsport

Čistina poput autoputa otvorila se na poziciji centralnog veziste nakon što je Njegoš Petrović prešao u Granadu, s obzirom na to da (još) nije realizovan transfer Ada, a da će Veljko Nikolić usled zdravstvenih problema propustiti uvodne prolećne izazove. Upravo pomenuti rasplet u srcu terena razlog je zbog kojeg će Dejan Stanković u Petru Staniću i Nikoli Stankoviću tražiti zamenu za Sekua Sanogoa i Gelora Kangu.

Istovremeno, za svoje mesto boriće se i dvojac hitrih fudbalera koji se fenomenalno snalazi u ulogama uz aut liniju. Andrija Radulović nagovestio je tokom prvog mandata sa prvim timom fudbalske kvalitete, a proleće pred nama moglo bi da bude prilika da se okuša i u novoj ulozi, kao zamena za Milana Rodića.

Novi adut crveno-belih na krilu: Nemanja Motika, Foto: StarsportNovi adut crveno-belih na krilu: Nemanja Motika, Foto: Starsport

Uz levu aut liniju, doduše u znatno ofanzivnijoj ulozi, svoj zrak reflektora velike pozornice tražiće i Nemanja Motika, fudbalski dijamant brušen u radionici minhenskog Bajerna. Pomenuti dvojac, u slučaju da se nametne i potvrdi očekivanja mogao bi da donese neophodnu brzinu na bokovima za kojom stručni štab šampiona Srbije traga već dugo. Raduloviću i Motiki, kao i ostalim golobradim saigračima, konkurencija će biti veoma oštra s obzirom na to da su u ofanzivi iza Ohija neprikosnoveni Aleksandar Katai i Mirko Ivanić, međutim i njima, kao i El Fardu Benu biće neophodan odmor u gustoj borbi na tri fronta.

Iako je konkurencija najoštrija do sada, istovremeno je činjenica i da crveno-beli talenti nikada nisu imali više prostora da se nametnu. Konačno, u obzir treba uzeti i pritisak sa kojim će se suočiti mladi igrači, a koji nije dočekao njihove prethodnike imajući u vidu da crveno-beli sa zimske pauze u nastavak šampionata posle dužeg vremena ulaze gledajući u leđa večitom rivalu i to uz pet bodova zaostatka.



tagovi

Andrej ĐurićStrahinja ErakovićMiloš GordićFK Crvena zvezdaNikola StankovićPetar StanićAndrija RadulovićNemanja Motika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara