Zvezda šalje napadača u Kruševac

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.01.21. | 16:28

Luka Marković napušta Novi Pazar

Krotone, Crvena zvezda, Novi Pazar i na kraju – kruševački Napredak! To će biti ruta nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Srbije Luke Markovića u prethodnih šest meseci.

Napadač sa iskustvom igranja u mladom timu Juventusa stigao je u redove srpskog šampiona prošlog leta iz Krotonea, kao deo transfera Miloša Vulića. Crvena zvezda ga je ekspresno prosledila na pozajmicu u Novi Pazar, gde je na 10 mečeva postigao tri gola. I to tri pogotka u sudaru sa Vojvodinom za nešto manje od 45 minuta kada je skrenuo pažnju kompletne srpske javnosti.

Izabrane vesti

Varirao je u formi Luka Marković tokom jeseni, ali će konačnom cilju, dresu Crvene zvezde, moći da se približi u redovima kruševačkog Napretka. Prema saznanjima našeg portala Luka Marković će u narednih šest meseci igrati za ekipu koju od skora vodi Milan Đumi Đuričić.

Kruševljane čeka pakleno proleće. Napredak je u prvom delu prvenstva osvojio 18 bodova i trenutno zauzima 15. poziciju. Reč je o timu koji je imao velikih problema sa efikasnošću, pošto je postigao samo 19 golova.

Luka Marković je Zvezdin đak, svojevremeno je uz Dušana Vlahovića, bio najtalentovaniji igrač u Srbiji rođen 2000. godine. Napustio je Crvenu zvezdu 2018. godine i otišao u Čukarički. Kratko je ostao na Banovom brdu, zaputio se u Italiju, gde je branio boje Krotonea i mladog tima Juventusa.


tagovi

Luka Marković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara