Pavkov i Dragović slave golove u Novom Sadu
Pavkov i Dragović slave golove u Novom Sadu

Zvezda se izvukla iz kandži rasula: Pavkov i Dragović za osam minuta okrenuli odličnu Vojvodinu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.11.21. | 18:37

Novosađani sjajno igrali u prvom poluvremenu, ali potpisali kapitulaciju – 1:2

Zvezda se izvukla iz kandži opšteg rasula i gotovo izvesne predaje titule u ruke večitog rivala iz Humske! Srpski šampion se u prvom poluvremenu oslanjao na individualni kvalitet, igrači Slavoljuba Đorđevića su napadali kao osice i dobrom kolektiv nom igrom stigli do vođstva, i utiska da su mogli da nokautiraju ekipu Dejana Stankovića. Međutim, gosti su uspeli da se zakače na poslednji vagon opstanka, počeli da igraju fudbal na prepoznatljivom nivou i stigli do preokreta – 1:2.

Sigurni smo da će Slavoljub Đorđević i njegovi momci žaliiti dugo za ovom utakmicom, pošto im je kvalitetniji rival pobegao sa giljotine. Međutim, dobra partija Novosađana jedan je od glavnih „krivaca“ što smo na stadionu Karađorđe gledali jedan od najboljih mečeva u ovom prvenstvu. Ako ne i najbolji. Igralo se pred oba gola, Milan Borjan je morao da čuva mrežu u finišu, gledali smo i trku na evropskom nivou. Da, pričaće se kako je sjajnom, kejnovskom reakcijom kod izjednačujućeg pogotka, Milan Pavkov najavio važan Zvezdin trijumf, pričaće se i o nemačkom karakteru Aleksandra Dragovića koji nije želeo da odustane posle greške iz prvog poluvremena. Ali oči običnih posmatrača napunili su i pojedinci iz redova domaćina.

Izabrane vesti

Pokazao je Miljan Vukadinović da bi u ovokvom izdanju bio veliko pojačanje za Crvenu zvezdu i Partizan, te da Slavoljub Đorđević, čovek koji je mogao da Zvezdi praktično preotme titulu, ima veliki potencijal u liku i delu vrlo čvrstih veznih igrača Topića i Zukića.

Pokazao je Slavoljub Đorđević na ovogodišnjoj premijeri da defanzivnim blokom može da naudi Crvenoj zvezdi, a ove večeri je demonstrirao da je kadar da naudi srpskom šampionu i u drugom pravcu. Jesenji pakao za Zvezdu započet u sudaru sa Midtjilandom nastavljen je i na travi stadiona Karađorđe. Jesu crveno-beli imali inicijativu u prvih 20 minuta, ali kada je Slavoljub Đorđević odlučio da pomeri linije tima unapred nastali su veliki problemi za ekipu Dejana Stankovića.

Iskusni Milan Vukadinović demonstrirao je da je jedan od najkvalitetnijih krilnih fudbalera u ligi, pošto je sjajno vukao napred i prenosio na teren zamisli stručnog štaba domaćina. Svaki put kada su koristili nespretna Zvezdina dodavanja, igrači Vojvodine kao da su bili izbačeni iz katapulta. Mogao je i pre pogotka Topića (uz pomoć Dragovića), domaćin da matira Milana Borjana, ali se Mrkajić u dve situacije propisno obrukao.

Crvena zvezda se svojski mučila. Daleko od zenita i prepoznatljive forme bili su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić... A možete da zamislite kako se njihovo bledilo odrazilo na igru srpskog šampiona. Teško su crveno-beli dolazili u situaciju da probiju čvrst blok Slavoljuba Đorđevića. Mogao je do tada nevidljivi Milan Pavkov, da u sledećem napadu posle ipogotka Topića, donese izjednačenje, ali je njegov udarac sa gol linije izvukao jedan od štopera Vojvodine. Mnogo se Crvena zvezda mučila i u organizaciji igre, delovala mlitavo, sporto i neinventivno usled izostanka Gelora Kange (porodični problemi). Međutim, zbog jasnog koncepta Vojvodine, koji je ogolio mane Crvene zvezde, viđen je meč iznad superligaškog proseka. Bilo je dešavanja pred oba gola, trčanje u sprintu i mnogo duela jedan na jedan. Mogao je da izvuče Zvezdu iz bule mladi Petar Stanić, ali je na njegovu nesreću udarac sa 25 metara završio na stativi vrlo dobrog Simića.

Morao je Dejan Stanković motivacionim govorom i trosturkom izmenom da probudi tim iz hibernacije i vrati prošlogodišnju energiju, koja se ne oseća u igrama crveno-belih. Ušli su u igru Eraković, Falko i Gobeljić, ali je Milan Pavkov počeo da nanosi veliki bol i probleme štoperima Vojvodine. Zvezda je igrala sa mnogo više ambicije, lakše pravila višak po boku i ekspresno stigla do preokreta. Nije Pavkov klonio posle opravdano poništenog pogotka (ofsajd Kataija), već je za četiri minuta ponovo imao zlatni momenat. Na centaršut Stanića skočio je kao Hari Kejn i prostuo uneo loptu u gol. Razigrao se Katai, ali je veliki posao odradio Aleksandar Dragović dobrom anticipacijom na drugoj stativi.

Zvezda je za osam minuta poništila sav dotadašnjii rad domaćina, ali Vojvodina nije želela da odustane. Sačuvala je sreća crveno-bele prilikom jednog od prekida.

SUPERLIGA SRBIJE – 16. KOLO

Petak

Voždovac - Čukarički 1:1 (0:1)

/Milović 68 - Ndijae 7/

Novi Pazar - TSC 1:1 (1:0)

/Čečarić 12 - Vukić 68/

Subota

Kolubara - Napredak 1:0 (1:0)

/Bakić 9/

Metalac - Radnik 1:1 (0:1)

/Šarić 79 - Hodžić 24/

Nedelja

Vojvodina - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Topić 30 - Pavkov 51, Dragović 60/

19.00: (1,95) Radnički Niš (3,45) Spartak (4,00)

20.15: (1,10) Partizan (11,0) Proleter (19,0)

Ponedeljak

13.00: (2,45) Radnički Kragujevac (3,20) Mladost Lučani (3,00)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Slavoljub ĐorđevićMiljan VukadinovićMilan PavkovAleksandar DragovićMirko Topić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara