Pogodak Mirka Ivanića (Star sport)
Pogodak Mirka Ivanića (Star sport)

Zvezda slavila uz monotoniju i povremene zvižduke: Oštrica je izgubljena (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 30.09.23. | 20:03

Crveno-beli golom Mirka Ivanića slavili protiv Radničkog iz Niša – 1:0

Utisak maglovit, igra varljiva, jedino su bodovi na broju! Crvena zvezda je uspela da sačuva mir u klubu i svlačionici pred veliki okršaj sa Jang Bojsom, pošto je u desetom kolu Mozzart Bet Superlige savladala niški Radnički minimalnim rezultatom – 1:0 (pogodak glavom Mirka Ivanića). Zvižduci su se povremeno čuli tokom drugog poluvremena u Ljutice Bogdana, jer je tim Baraka Bahara odbijao da podigne ritam i pre finiša susreta overi tri boda. Na tapetu je bio i novi napadač Šerif Endijaj koji je dobijao aplauze od saradnika Baraka Bahara i klupe za prljavi deo posla, ali je sa dve promašene šanse počeo ozbiljno da krčmi poverenje kod Zvezdinih navijača.

Meč na Marakani bio je i monoton za standarde Mozztart Bet Superlige. Utakmica je imala dva pravca samo u prvom poluvremenu, kada je ekipa Nikole Trajkovića imala snage i umeća da povremeno preti najviše preko Sava Petrova i Vanje Ilića. Realu sa Nišave nedostajalo je u drugom poluvremenu ambicioznosti da iskoristi evidentan grč i manjak uigranosti šestostrukog šampiona Srbije.

Izabrane vesti

Zvezda je preživela, uz nešto više defanzivne stabilnosti u odnosu na prethodne mečeve, sačuvala mrežu u šampioantu još od duela sa Spartakom, ali. Alarmantno je da crveno-belima nedostaje oštrica, kao letos kada su pobeđivali dobre evropske ekipe i sve šamarali u domaćem ataru.

Mnogobrojni centaršutevi na peterac bili su kratki ili dugački za Endijea i Olajinku, bilo je tu nezinhronizovanih kretanja, manjka timskog rada i poteza više...Otuda je Marakana morala da drhti do poslednjeg minuta.

Nije bila impresivna poseta u Ljutice Bogdana, navijači Crvene zvezde su ćutali do 31. minuta i odali počast ubijanim Srbima u selo Banjska na Kosovu i Metohiju, a bio je to možda i period najbolje igre Crvene zvezde. Čim je krenula lopta sa centra srpski šampion je prodao specijal niškom Radničkom i mogao da povede posle svega 30 sekundi, ali je Mirko Ivanić oklevao posle akcije Hvana i Bukarija. Malo promena je izvršio Bahar u odnosu na duel sa Mančester Sitijem, samo što je duel sa Radničkim imao drugačiji početak, razdradu, pa i zaključak poluvremena.


Pojavljivali su se već tradicionalni problemi u igri odnosno sistemu Baraka Bahara. Imale su Nišlije dovoljno prostora da ekspolatišu visoko podignute Zvezdine linije. Tako je u desetom minutu Jovanović u kontri proigrao Vanju Ilića, ali je vezista gostiju stao na loptu.

Pokušava očigledno Bahar da podigne Žana Filip Krasoa i vrati ga na letnji nivo. Ponovo je internacionalac iz Obale Slonovače povremeno delovao lenjo na terenu. Istini za volju, učestvovao je prilikom akcije kod prvog gola. Tada je njegov udarac izblokiran, međutim na pravom mestu bio je Mirko Ivanič i glavom sproveo loptu u mrežu. Sve je u toj akciji zamesio Hvan, pošto je uzeo loptu na protivničkoj polovini i poslao ključan pas ka Stefanu Mitroviću.

Bilo je dešavanja ispred Dragana Rosića. Šut Mijailovića bravurom je skinuo Zvezdin čuvar mreže, potom je još jednom pokušao Ivanić, zabeležen je ostala i prilika Šerifa Ndijajea. Nagovestio je trener Radničkog, bivši vezista Crvene zvezde, Nikola Trajković da neće gosti samo u niskom bloku čekati rivala i šansu za kontre. Znale su Nišlije da razmenjuju pasove, dugo drže loptu u posedu... Imao je i Sava Petrov karakterističan prodor, ali je njegovim zaustavljanjem u situaciji jedan na jedan ozbiljnu dozu samopouzdanja dobio Naser Điga.

Videlo se da igrači Crvene zvezde nisu u potpunosti uigrani, da će Bahar to morati da kompenzuje drugim kvalitetima protiv Jang Bojsa. Najviše se to primećivalo velikim prostorom između linija. Nišlije to nisu kaznile, neke kvalitetnije ekipe sigurno hoće.

Promenio je formaciju Bahar u poluvremenu. Dao šansu Olajinki, Lučiću i Srđana Mijailovića premestio na desni bok. Bilo je šansi, prečke Ivanića i nesnalaželjnja Enedijajea... Malo da se publika na Marakani zadovolji.

MOZZART BET SUPERLIGA, DESETO KOLO

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI 1:0 (1:0)

/Ivanić 13/


Beograd

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Pavle Ilić

Gledalaca: 7.000

Žuti kartoni: Endiaj (C. Zvezda), Jamkam (Radnički)

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Glazer 7 - Mijailović 6, Dragović 6, Điga 6,5 - Bukari 6 (od 46. Rodić 6), Stamenić 6, Hvan 6,5, Ivanić 7, Mitrović 6 (od. 46. Lučić) – Kraso 6 (od 46. Olajinka 6), Endiaje 5,5.

RADNIČKI NIŠ (3-4-3): Rosić 7 – Jamkam 6,5, Vojnović 6, Petrović 5,5 (od 64. Endiaj 6) – Jovanović 6 (od 46. Vlajković 6), Stajić 5,5, Pejović 5,5, Frej 5,5 – Ilić 5 (od 59. Pavlović), Mesarović 5,5 (od 46. Cvetković 5,5), Petrov 6 (od 59. Ivelja).

Igrač utakmice: Mirko Ivanić (Crvena zvezda) 7.




MOZZART BET SUPERLIGA - 10. KOLO

Petak

Vojvodina - IMT 2:1 (1:1)

/Ivanović 12, 73 – M. Luković /

Subota

Spartak - Čukarički 0:3 (0:2)

/Adžić 13, Miladinović 25, Ivanović 76/

Crvena zvezda - Radnički Niš 1:0 (1:0)

/Ivanić 13/

Mladost Lučani - TSC U TOKU

Nedelja

16.00 (2.30) Radnik (3.20) Javor (3.30)

17.00 (6.75) Napredak (4.20) Partizan (1.50)

18.00 (2.40) Železničar Pančevo (3.30) Radnički 1923 (3.00)

Ponedeljak

19.00 (2.20) Voždovac (3.30) Novi Pazar (3.40)



tagovi

Mirko IvanićBarak BaharFK Crvena zvezdaRadnički Niš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara