Ivanić pogađa sa bele tačke (©MN Press)
Ivanić pogađa sa bele tačke (©MN Press)

Zvezda slomila Pazar za 12 minuta: Katai može kroz noge, Ivanić proslavio četvorku na leđima, Vulić lepo iz slobodnjaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 01.08.20. | 21:31

Crveno-beli bez velike potrošenje slavili protiv Novog Pazara – 3:0

Za početak laganica! Poteru za četvrtom uzastopnom šampionskom titulom Crvena zvezda počela je trijumfom protiv Novog Pazara (3:0), u meču koji je savršeno razotkrio nus pojavu proširenja Superlige na 20 klubova. Razlika u kvalitetu dva rivala bila je ogromna, toliko velika da se pojedini igrači domaćina više umore na jačem treningu podno severne tribine Marakane. Gledaćemo često ovakve utakmice ove sezone na obe strane Topčiderskog brda i defanzivne protivnike kojima je puna šaka brade kada posle 60 minuta imaju samo dva gola zaostatka... Međutim, to je neka druga tema. Imao je verovatno šta da vidi Dejan Stanković, kao i milionski auditorijum pored televizijskih prijemnika.

Glavni utisak prvenstvene premijere sa najvećeg srpskog stadiona je raznovrsna i fudbalskija igra veznog reda Crvene zvezde, posebno u odnosu na prošlu sezonu. Iskusni Sanogo ponovo je nagovestio da jakim leđima, iskustvom i savršenom anticipacijom može (makar u ovoj ligi) da rastereti ostatak kolega iz veze defanzivnih obaveza. Bivši član Jang Bojsa je izdominirao i olakšao posao Ivaniću, Kataiju i Spiridnoviću, omogućio im da majstorišu i polože još jednu proveru uoči početka evropskih kvalifikacija. Jer meč sa Pazarom upravo treba tretirati tako, kao nastavak pripremnog perioda. Bilo je voleja, driblinga, jednostavnih rešenja iz prve u punom trku.

Izabrane vesti


Seku SanogoSeku Sanogo

Velika je šteta za navijače Crvene zvezde, što večeras nisu mogli da budu na Marakani. Ne treba glorifikovati trijumf tima Dejana Stankovića protiv slabog, baš slabog Novog Pazara, ali nema dileme da bi nebo nad crveno belom stranom Topčiderskog brda parali konstantni aplauzi. Sve što joj je nedostajalo prošle godine Crvena zvezda je demonstrirala ove večeri. Majstorstvo u prepoznatljivom obliku Aleksandra Kataija, jednostavnost, direktnost u napadu, kretanje bez lopte i na kraju realizaciju. Koliko je srpski šampion bio nadomoćan u odnosu na novog superligaša najbolje ilustruje činjenica da je trener Stanković seo na klupu posle 15 minuta i da je potom retko ustajao. Do tada je već bilo 2:0.

Zvezdina odbrana, sa debitantom Erakovićem kao bonus igračem, gotovo da nije bila pod pritiskom, niti je osetila iskušenje, osim u 18. minutu kada je posle pasa iz poslednje linije Tomić pogodio stativu. Mladi trener crveno-belih može da bude prezadovoljan kako je njegov tim izgledao, od pozicije zadnjeg veznog, pa naviše...

Bivši reprezentativac Obale Slonovače Seku Sanogo se šalio sa direktnim rivalima i čuvao loptu u posedu sa svega 20 odsto potrošnje. Mladi Veljko Nikolić se odlično kretao između linija tima, baš kao i Mirko Ivanić koji je ponovo pravio višak po levoj strani u saradnji sa Kataijem. Upravo je bivši član Los Anđelesa "pustio kišu" u 8. minutu, kada je na malom prostoru prvukao loptu između nogu Marinkovića i omogućio Srđanu Spridonoviću da nastavi seriju golova na travi Marakane.

Ponovo je Tomane bio bez gola, ali je popunio statističku kolonu iznuđenim penalom u 13. minutu. Siguran sa kreča je bio Mirko Ivanić i pokazivao broj na leđima. Jasna aluzija na promenu obeležja posle dolaska Gelora Kange. Sve su velikim aplauzom propratili rezervni fudbaleri Crvene zvezde, pruživši podršku bivšem kapitenu Vojvodine.


Još jednom ponavljamo - teško da Novi Pazar može da bude bilo kakav ozbiljan parametar, ali bilo je stvari u igri Crvene zvezde koje mogu da raduju Dejana Stankovića. Vrlo brzo je igrao srpski šampion, pasovima iz prve probijao odbranu gostiju kada god je hteo. U takvoj dominaciji posebno se istakao mladi Nikolić, koji je provukao dva direktna pasa ispod zemlje. Oba puta je golman gostiju Drobnjak dobro reagovao. Onemogućio je Ivanića dobrim istrčavanjem, a potom i uhvatio volej Aleksandra Kataija.

Crvena zvezda je u drugom poluvremenu spustila ritam. Novi Pazar nije imao ofanzivne pretenzije i pored velikog zaostatka, pa smo gledali nešto slabije intenzitet. Najbolje prilike za Crvenu zvezdu propustili su Veljko Nikolić i Milan Gajić.

Iskoristio je Dejan Stanković šansu da izvrši svih pet izmena i razigra još neke momke, pre svega Bena koji se vratio posle duge pauze. Prelazna ocena ide Milošu Vuliću, strelcu trećeg gola iz slobodnjaka čime je stavljena tačka na ovaj susret...


CRVENA ZVEZDA - NOVI PAZAR 3:0 (2:0)

/Spiridonović 8, Ivanić 12pen, Vulić 82/

Beograd.

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Bojan Nikolić.

Crvena zvezda: Borjan - Gajić (od 75. Gobeljić), Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo (od 66. Ben) - Spiridonović, Ivanić (od 66. Jovičić), Nikolić, Katai (od 46. Vulić) - Tomane (od 75. Vukanović).

Novi Pazar: Drobnjak, Vukajlović, Kurdić, Delimeđac (od 67. Vlajković), Marinković, Tomić (od 83. Perić), Nedeljković, Kecap (od 67 Kurti), Dacić (od 32. Dragutinović), Resić (od 46. Hadžibulić), Kovačević. 

SUPERLIGA - 1. KOLO

Petak

Spartak – Zlatibor 3:0 (2:0)

/Denković 8p, 32, Srećković 90/

TSC – Vojvodina 2:2 (1:1)

/Lukić 26p, Silađi 79 – Mrkaić 35, Varga ag 49/

Mladost – Javor 2:1 (2:0)

/Krajišinik 25, Jovanović 40 - Zvekanov 75/

Subota

Subota:

Napredak – Partizan 1:3 (0:1)

/Kočić 45+2 – Marković 46, Natho 86 pen, Čolić 90+5/

Crvena zvezda – Novi Pazar 3:0 (2:0)

/Spiridonović 8, Ivanić 13 pen, Vulić 82/

Čukarički – Inđija 3:0 (2:0)

/Kajević 38, Docić 41, Eze 90+1/

Voždovac – Radnik 1:3 (0:1)

/Nišić 84- Makarić 36, 64, Pavlov 86 pen/

Mačva – OFK Bačka 1:0 (0:0)

/Božić 57/

Proleter Novi Sad – Rad 2:0 (2:0)

/Živojinović 32, 41/

Radnički Niš – Metalac 3:0 (2:0)

/Marković 22, Mitrović 45, Anđelković 72 ag/



tagovi

Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara