Zvezda spavala 40 minuta, pa pregazila Makedonce

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.01.21. | 16:45

Na kraju ubedljivih 5:0 protiv Akademije Pandev

Rivali se menjaju, igra povremeno oscilira, ali standard rezultata ostaje isti. Crvena zvezda je u antalijskoj regiji zabeležila još jednu sigurnu pobedu, bez primljenog gola, pošto je posle dobrih 40 minuta dremanja pojačala intenzitet igre i potom pregazila makedonskog ligaša Akademiju Pandev – 5:0. Trener crveno-belih Dejan Stanković, uoči generalne probe protiv Šahtjora, odlučio se da sa timom nešto slabijeg kvaliteta organziuje svojevrsnu audiciju. Srpski šampion je meč sa Akademijom Pandev počeo u eksperimentalnoj formaciji, sa mnogo igrača van svoje pozicije. Bilo je i problema, i udaranja glavom o zid i makedonski bunker... Međutim, razlika u kvalitetu je bila suviše velika.

Nekoliko izmena u poluvremenu bilo je dovoljno da Crvena zvezda ubaci u brzinu više i poradi na gol – razlici. Čak 22 igrača je dobilo šansi, razliku su napravili starosedeoci. Nametnuo se Milan Pavkov još jednim golom, solidnu partiju prikazao je i Veljko Nikolić, dok je Mirko Ivanić iskreirao i završio najlepšu akciju na utakmici kada je postigao treći gol.

Izabrane vesti

Još jedan „klin šit“ značiće na polju samopouzdanja pred nedeljni susret sa jakim Šahtjorom, koji će otkriti na kom nivou se trenutno nalazi Crvena zvezda. Dosadašnji rezultati su više nego obećavajući.

Promenio je Dejan Stanković formaciju u odnosu na prve dve provere, zaigrao sa trojicom igrača u poslednjoj liniji, želevši da pruži šansu momcima sa manjom minutažom. Makedonski ligaš imao je najslabiji rejting od rivala srpskog šampiona u Beleku, ali je u većem delu prvog poluvremena totalno paralisao crveno-bele.

Zvezda je pokušavala da visokim presingom dođe do lopte, što je sastavni deo zahteva Dejana Stankovića, ali je ostalo bilo vrlo problematično za kombinovanu postavu crveno-belih. Sa Nikolićem kao kapitenom, zatim Petrovićem i Ričardom Odadom, Crvena zvezda je imala velikih problema u veznom redu. Udarala je tamo gde je Akademija Pandov bila najgušća – kroz sredinu. Kao spoljni igrači Gavrić sa leve i Vukanović sa desne strane nisu uspeli da naprave prednost, pa je morao posle 20 minuta da reaguje Dejan Stanković. I totalno promeni postavku igre.

Prešla je Zvezda u formaciju sa četiri pozadi, na mestu centralnog beka videli smo Odadu, ali ponovo nije išlo. Akademija Pandev, fokusirane na defanzivne zadatke, bila je čak i opasnija iz kontri. Malo je nedostajalo da Radeski kazni jedno od pogrešnih dodavanja Njegoša Petrovića. Mnogo, baš mnogo smetnji je bilo u igri Crvene zvezde. Nije bilo ni naznaka opasnosti ispred mreže nekadašnjeg osvajača kupa Severne Makedonije.

Udarac Pavkova, koji je delovao u tandemu sa Krstovićem, bio je najava nešto bolje igre u finišu prvog poluvremena. Na posletku i gola. Bila je to jedina smislena akcija crveno-beilih u prvom poluvremenu i jedini šut u okvir gola, što dovoljno govori o izdanju ekipe Dejana Stankovića.

Posle oduzete lopte u poslednjoj trećini, Veljko Nikolić je znalački podvalio pas Milanu Pavkovu. Usledio je dribling i vešta realizacija za drugi pogodak na pripremama snažnog centarfora.

Menjao je Stanković postavku, formaciju i igrače, ali je drugo poluvreme bilo znatno sadržajnije. Sa golom prednosti, igrači Crvene zvezde su igrali sa mnogo više samopouzdanja. Posebno Veljko Nikolić koji je posle asistencije upisao i pogodak. Preciznim udarcem sa 17 metara.

Momci iz Akademije Pandev nisu bili tako agresivni i disciplinovani kao u prvom poluvremenu. Uticala je na to i klasa igrača Crvene zvezde. Na primer Mirka Ivanića. Zvezdin kreativac je tako u 65. minutu poslao sjajan dijagonalni pas ka Gajiću i potom sačekao njegov centaršut.

Ivanić je bio akter i akcije koja je prethodila pogotku Falčinelelija.

 

CRVENA ZVEZDA – AKADEMIJA PANDEV 5:0 (1:0)

/Pavkov 41, Nikolić 52, Ivanić 70, Falčineli 83 i 88/

Belek

Teren hotela Kalista

Sudija: Ibrahim Elmas

CRVENA ZVEZDA (3-5-2): Popović (od 64. Vasiljević) – Gobeljić (od 65, Gajić), Pankov (od 83. Lazetić), Eraković (od 46. Rodić) – Vukanović (od 46. Kanga), Odada (od 46. Sanogo), Petrović (od 46. Ben) , Nikolić (od 65. Bakajoko), Gavrić (od 46. Degenek) – Krstović (od 46. Ivanić), Pavkov (od 65. Falčineli).

AKADEMIJA PANDOV: Jovanovski – Dimov, Manev, Serafimov, Maritanga, Šarkoski, Stoilov, Stojčeski, Radeski, Markovski, Veselinovski.


tagovi

Dejan StankovićDijego FalćineliVeljko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara