Foto: fcservette.com
Foto: fcservette.com

Zvezda sprema buran finiš: Opcija je Bedija iz Serveta, Bahar ima svog pika (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.08.23. | 09:52

Ako ne bude promena, crveno-bele će do kraja prelaznog roka pojačati tri igrača, moguć još jedan izlazni transfer

Ko se u Late Lata opeče, mora da duva i prilikom pregovora sa drugim potencijalnim pojačanjima. Crveno-beli su još pre više od mesec dana dogovorili transfer napadača Atalante za tri po miliona evra, čak i potpisali dogovor sa Boginjom Provinicije, ali je Emanuel Late Lat odlučio da sačeka drugu ponudu i na kraju potpisao za Midlsbro.

Taj kopernikanski preokret u slučaju momka koji se afirmisao u dresu Sent Galena, naterao je čelnike Crvene zvezde da budu tihi kada su u pitanju aktivnosti u letnjem prelaznom roku. Ali ako ne bude većih iznenađenja do kraja prelaznog roka, odnosno do žreba grupa Lige šampiona u Monte Karlu, crveno-bele bi trebalo da pojačaju tri igrača. Špic, zadnji vezni i vrlo verovatno štoper.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta Crvena zvezda su ovog leta fokusirala na tržište u Švajcarskoj. Otpao je Late Lat, ali je jedan od pikova sportskog sektora, predvođenog Mitrom Mrkelom i Markom Marinom, trenutno je napadač tamošnjeg vicešampiona Serveta Kris Bedija.

Reč je o zemljaku Emanuela Late Lata i Žan Filipa Krasoa, dakle napadaču iz Obale Slonovače koji je imao sličan put kao novi igrač Midlsbroa. Baš kao i Late Lat i Kris Bedija je blistao prošle sezone. Na 23 meča postigao je 12 golova i upisao tri asistencije. Imao je u prvom delu prethodne takmičarske godine i povredu, ali je potom uhvatio zalet i počeo das razvija karijeru o čemu svedoče brojke od ovog leta.

Potencijalni napadač Crvene zvezde je četiri utakmice u švajcarskom prvenstvu postigao isto toliko golova. Efikasan je bio i prethodnog vikenda kada je pogodio mrežu Sent Galena. Dobru formu Badija je potvrdio i u mečevima kvalifikacija za Ligu šampiona. Savladao je golmana Glazgov Rendžersa iz penala, dok je pre toga bio precizan protiv Genka.

Reč je o igraču koji ima drugačije karakteristike od, primera radi, Žana Filipa Krasoa i Pitera Olajinke. Visok je 190 centimetara i dobro se služi levom nogom. Pre Serveta sa promenljivim uspehom igrao je za Sošo, Trou i Zulte Varegem i Šarlrou.

Ugovorom je vezan za švajcarskog vicešampiona do leta 2024. godine, što znači da Servet ne bi mogao da traži preveliko obeštećenje. Ovo je poslednja prilika za prodaju afričkog napadača.

Tačno je da se Bedija skautira, ali trenutno ima ozbiljnu konkurenciju. Znaju na Marakani da moraju da budu pažljivi, kako ne bi napravili korak unazad posle dobro obavljenog posla u dosadašnjoj letnjoj pijaci. Ima Bedija svoje adute, mada, kako se nezvanično može čuti oko Marakane, Barak Bahar ima na radaru još jednog igrača. Njegovo ime se krije. Zna se samo da ga je izraelski stručnjak trenirao u jednom od prethodnih klubova, te da taj momak u ovom trenutku ima vrlo visoka primanja.

Rasplet se očekuje vrlo brzo, možda i do kraja ove sedmice. Uporedo sa tim na Marakani rade na još dva fronta. Očekuje se da Crvenu zvezdu pojača još jedan zadnji vezni, pošto je sudbina Edmunda Ada u ovom trenutku krajnje neizvesna. Nije ubedio bivši član Šerifa Baraka Bahara da može da doprinese u mečevima Lige šampiona. Skautirao je Marko Marin Točija Čukvuanija iz Lingbija, ali nije bio impresioniran viđenim. Reč je o igraču rođenom 2003. godine, koji ima nekoliko protivkandidata. Jedan je iz Danske.

Vode se i pregovori oko Vanje Drkušića iz Sočija još jedne želje Baraka Bahara. Predsednik ruskog kluba Boris Rotenberg, inače blizak prijatelj Vladimira Putina, pokazao se kao vrlo tvrd pregovarač. Soči za slovenačkog štopera traži tri miliona evra, ali se nadaju u Ljutice Bogdana da će tu sumu spustiti.

Nešto zavisi i od izlaznih transfera. Crveno-beli su do sada prihodovali oko 11.000.000 evra, ali ne bi bilo iznenađenje da Ljutice Bogdana napuste Stefan Leković ili Kings Kangva.

Sprema se buran finiš prelaznog roka u Crvenoj zvezdi.


tagovi

Kris BedijaBarak Bahar

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara