ZVEZDA – TIM ZA DERBI: Samo jedna promena u odnosu na mart

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.04.23. | 19:31

Crveno-beli u najjačem sastavu gostuju večitom rivalu

Završila je Crvena zvezda primarni cilj za ovu sezonu. Pobedom 4:1 protiv TSC-a prošlog vikenda overena je šesta uzastopna titula, pa će se u nastavku sezone crveno-beli koncentrisati na Kup Srbije. U drugom po važnosti nacionalnom takmičenju stiglo se do četvrtfinala, u kom branilac trofeja 3. maja igra sa Napretkom u Kruševcu. Probaće Miloš Milojević i njegovi izabranici da se još jednim podatkom upišu u istoriju srpskog fudbala, pošto niko dosad nije triput uzastopno osvajao "duplu krunu".

Rasterećen rezultatskog pritiska u Mozzart Bet Superligi imaće Zvezdin trener priliku da kombinuje sastav i razigrava mlade igrače, ali - tek nakon 170. večitog derbija, koji se igra u sredu od 18.30 na stadionu Partizana.

Izabrane vesti

Bez obzira na ogromnu bodovnu prednost (28) i trenutno stanje najvećeg rivala, očekuje se da Crvena zvezda protiv najvećeg rivala zaigra u najjačem sastavu. Derbi je, ipak, utakmica koja nosi određenu težinu i značajnu ocenu za ukupan utisak sezone.

S obzirom na to da nema većih kadrovskih problema u timu - po rečima Milojevića van konkurencije su samo već neko vreme odsutni Nemanja Milunović i Veljko Nikolić - startna postava Crvene zvezde trebalo bi da ima samo jednu promenu u odnosu na martovski duel na stadionu Rajko Mitić, kada su crveno-beli slavili 1:0 autogolom Slobodana Uroševića već u petom minutu.

Taj meč zbog povrede je preskočio Mirko Ivanić, a kako je sada u stroju, na klupu će se preseliti Stefan Mitrović. Iskusni vezista činiće ove sezone ustaljenu trojku iza najisturenijeg Aleksandra Pešića sa Aleksandrom Kataijem u sredini i Osmanom Bukarijem na desnom krilu. Iza njih kao spona sa defanzivcima delovaće Srđan Mijailović i Gelor Kanga, dok će poslednjom linijom pred kapitenom Milanom Borjanom komandovati Aleksandar Dragović sa Strahinjom Erakovićem uz sebe, Milanom Rodićem levo i Aleksom Vigom desno.

Argentinac je u prošlom okršaju sa Partizanom bio najzaslužniji za autogol Uroševića. Od starta meča je igrao sa velikom energijom i pokazao da ga motiviše tenzična atmosfera srpskog derbija nalik utakmicama u Južnoj Americi. Ipak, kako je vreme odmicalo i Gaučos je gubio ritam poput ostatka tima.

Odlično je Zvezda ušla u prethodni derbi, ali se zadovoljila vođstvom u ranoj fazi i posle odličnih prvih pola sata neočekivano posustala sa napadima, pa su očekivanja navijača da bi njihov tim konačno mogao ubedljivo da slavi u večitom derbiju brzo splasnula. Kako je u međuvremenu Partizan produbio krizu rezultata i igre, imaće crveno-beli u sredu novu priliku da pokušaju da budu efikasni.

Dodatan motiv za goste predstavlja i činjenica da su poslednji put pobedili u Humskoj ulici još februara 2016. godine (2:1). Prethodna tri duela na Partizanovom stadionu završena su identičnim rezultatom - 1:1.

Očekivana startna postava Crvene zvezde za 170. večiti derbi, u formaciji 4-2-3-1:

Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Kanga, Mijailović - Bukari, Katai, Ivanić - Pešić.



tagovi

FK Crvena zvezdaMozzart Bet SuperligaMiloš Milojević170. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara