ZVEZDA – TIM ZA JANG BOJS: Garsija - si! Koliko mogu sa klupe Tomane i Petrović?

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.08.19. | 19:45

Trener crveno-belih Vladan Milojević bez mnogo dilema

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Berna)

Ključne reči za navijače Crvene zvezde prethodnih dana, na svim internet pretraživačima, glasile su – Mateo Garsija! Stigao prethodnog vikenda, taman da bude licenciran za plej-of, bivši član Las Palmasa imaće veliku šansu da pokaže šta zna već sutra u Bernu. Povreda El Fardu Bena (iako je ovde), te suspenzija Dušana Jovančića, doprinele su tome da Vladan Milojević ima izbor bez izbora. Moraće od starta u vatru velikog duela da gurne levokrilnog napadača, koga će oči navijača Crvene zvezde pratiti prilikom svakog pokreta.

Izabrane vesti

Veliki teret očekivanja nosiće 23-godišnji Gaučos, ali ovakve utakmice služe da rađaju velike junake. Može Garsija o tome da popriča sa Milanom Borjanom, ali i momcima koji su se na prvu loptu svideli zvezdinoj publici. Skupo plaćeni Garsija (1.800.000 evra) je odradio samo tri treninga sa ostatkom tima. Nije ušao u šablone, nije pohvatao sva kretanja, nije se još privikao na sve zakonitosti ekipe. Ali, ima jedna dobra stvar u svemu tome. Stručni štab Jang Bojsa nije skautirao novo pojačanje Crvene zvezde, koje na veštačkom terenu u kišovitom Bernu može da pokaže supersonične sposobnosti. I još jedna dobra stvar vezana za Matea Garsiju: kapiten Marko Marin je u prethodnim evropskim utakmicama žudeo za igračem kome će stalno gurati loptu u prostor. Morao bi Garsija da bude taj.

U novoj ulozi videćemo Mirka Ivanića, pošto će drugo krilo biti Aleksa Vukanović. Nekadašnji vezista Vojvodine zameniće Dušana Jovančića, dakle biće u sredini i moraće da bude jednako defanzivno upotrebljiv kao pre sedam dana u Kopenhagenu. Uotalom, dugo se čeka pravi Mirko Ivanić. Ovog puta neće se od njega očekivati gollovi i asistencije, to može samo da bude bonus, ali moraće bivši član BATE Borisova da pomogne Horheu Kanjasu. I bude smiren prilikom svakog kontakta na svojoj polovini. Posebno što Jang Bojs zna okrutno da kazni svaku grešku.

I defanzivni red će biti u očekivanom sastavu. Pored Miloš Degeneka igraće Radovan Pankov. Oni su porasli kao tandem u Danskoj, pošto su izdržali inicijativu Kopenhagena dugu 60 minuta.

Očekivani startni tim samo je deo Milojevićeve slagalice u Bernu. Veliki, baš veliki doprinos očekuje se od igrača sa klupe. Ne bi bilo iznenađenje da Ričmonda Boaćija već početkom drugog poluvremena zameni Tomane. I da snagom i brzinom još više pritisne odbranu Jang Bojsa. Kao ozbiljna opcija nameće se i Njegoš Petrović, mladić za koga se priča da je u prethodnom periodu na treninzima impresionirao Vladana Milojevića. Nedostaje mu samo iskustvo. Ali ako je ruža - procvetaće. Tu su Vulić i Žander. Imaće Milojević ka kome da se okrene.

Dakle, Crvena zvezda nastupa u sledećem sastavu i formaciji 4-2-3-1: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Ivanić, Kanjas - Vukanović, Marin, Garsija - Boaći.

Grafika: MOZZART Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara