ZVEZDA – TIM ZA KAIRAT: Ben u špicu, trojica štopera u poslednjoj liniji

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.07.21. | 21:35

Stanković menja formaciju za evropsku premijeru

Počela je Crvena zvezda sezonu u formaciji 4-2-3-1 protiv Vojvodine i to se nije dobro završilo. A evropski debi u sezoni je pred vratima...

Crvena zvezda sutra gostuje kazahstanskom Kairatu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i u sastavu srpskog šampiona se mogu očekivati promene u odnosu na domaću premijeru.

Izabrane vesti

Kao što je to radio u više navrata u evropskim duelima prošle sezone, Zvezdin strateg Dejan Stanković će se i protiv Kairata najverovatnije odlučiti za trojicu štopera u poslednjoj liniji. Tako bi defanzivni bedem ispred Borjana trebalo da čine Radovan Pankov kao desni štoper, Aleksandar Dragović u sredini kao komandant odbrane i povratnik Srđan Babić kao levi štoper. Miloš Degenek koji je ovog leta izgubio status kod trenera Stankovića je otputovao za Kazahstan sa ekipom ali je malo verovatno da će zaigrati. Od štopera je tu još i mladi Eraković.

Što se bokova tiče, tu ne bi trebalo da bude iznenađenja. Desno je siguran Milan Gajić iako je Stanković ovog leta uigravao i Bakajoka na toj poziciji i dao mu drugo poluvreme protiv Vojvodine. Naravno, mesto uz levu aut liniju je rezervisano za dugogodišnjeg stratera Milana Rodića.

U veznom redu se takođe očekuju neke promene u odnosu na duel sa Vojvodinom prošlog petka. Pre svega se to odnosi na povratak Gelora Kange u startnu postavu. On je na pripremama imao manju ulogu nego prošle sezone, a i protiv Vojvodine je ušao na poluvremenu. Ipak, očekuje se da u Kazahstanu opet diriguje igrom crveno-belih. Pored njega bi na poziciji zadnjeg veznog trebalo da startuje Seku Sanogo što znači selidbu Nenada Krstičića na klupu.

U ofanzivi je Zvezdin trener imao najviše nedoumica ali će se vrlo verovatno odlučiti za najjaču kombinaciju koju u ovom trenutku ima na raspolaganju. Iako je novajlija Dioni prethodnih dana uigravan na treninzima sa najjačom postavom, debi za Zvezdu će najverovatnije upisati ulaskom sa klupe u Almatiju.

Dvojica ponajboljih igrača Aleksandar Katai i Mirko Ivanić bi trebalo de dejstvuju kao polušpicevi iza najisturenijeg El Fardu Bena.

Zvezdinom neuništivom Afrikancu neće biti prvi put da pokriva poziciju centarfora koja ipak nije njegova prirodna. Zanimljivo je da je i prošlu sezonu počeo baš kao centarfor. Stanković se tada odlučio da Ben bude najistureniji u meču protiv gibraltarske Evrope i to se pokazalo kao pun pogodak jer je iskusni napadač postigao tri gola.

Pored Dionija, najbliži ulascima sa klupe će biti Veljko Nikolić, Filipo Falko i možda mladi Nikola Krstović.



tagovi

El Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara