©Starsport
©Starsport

ZVEZDA - TIM ZA LAJPCIG: Kraso prvi put starter u Ligi šampiona, uz poseban zadatak

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.11.23. | 22:11

Reprezentativac Obale Slonovače u tandemu sa Bukarijem će biti glavna pretnja po gol gostiju

Hrabro je Barak Bahar danas najavio da neće izaći na megdan Lajpcigu sa ciljem da se odbrani i osvoji bod. Istakao je Izraelac nameru da napadne ceo plen, a takav stav opravdavaju segmenti duela u Nemačkoj, kao i pristup koji su njegovi raniji timovi imali u sličnim situacijama.

Baharovu izjavu da Zvezda na megdan Lajpcigu ne izlazi uplašena igrači će imati zadatak da opravdaju na terenu, sutra od 21 čas, ali već potencijalna postava šampiona Srbije nagoveštava da stručni štab beogradskog kluba razmišlja i o načinu na koji će ugroziti odbrau rivala i režirati potencijalno iznenađenje.

Izabrane vesti

Svestan da će na domaćem terenu morati da pokuša na drugačiji način da ugrozi gol rivala, izraelski strateg spreman je da karte stavi na brzinu ofanzivaca. Iz te perspektive u prvom planu če se naći Osman Bukari, hitri ofanzivac koji se pokazao kao važan adut Zvezde u velikim utakmicama. Između ostalih, fudbalera iz Gane su upamtili i defanzivci Mančester sitija i Jang Bojsa, a zadatak da pomogne Bukariju da njegova brzina dođe do izražaja imaće njegov prvi saradnik Žan Filip Kraso.

Reprezentativac Obale Slonovače predstavljaće drugi deo napadačkog para sutra, umesto Šerifa Endijaea i Pitera Olajinke, a u prvoj utakmici Lige šampiona kao starter imaće jasan zadatak da rastereti Bukarija i da šalje lopte u dubinu hitrom saigraču.

Uz igrača iz Gane, u ofanzivnim zadacima se značajan doprinos, takođe pre svega zahvaljujući brzini i prodornosti, očekuje od Vladimira Lučića, koji bi sutrašnji susret mogao da počne u nešto izmenjenijoj ulozi u odnosnu na onu u kojoj smo navikli da ga gledamo. Naime, mladom krilu Zvezde za sutra je namenjen zadatak ving beka, te će imati znatno šira zaduženja od onih koja su pred njim u Mozzart Bet Superligi.

Pomenuti trio imaće zadatak, da unese promenu u igru Zvezde i iznenadi Nemce, dok se na ostalim pozicijama očekuje da uloge pripadnu istim igračima kao i u Nemačkoj. Ispred defanzivne linije koja je počela i susret u Nemačkoj, odnosno Nasera Đige, Aleksandra Dragovića i Milana Rodića, kao poslednjeg bedema pred Omrijem Glazerom, zadatak da povežu crveno-bele redove imaće In Bom Hvan i Marko Stamenić, dok će Mirko Ivanić imati nešto ofanzivniju ulogu.

Kao i u Lajpcigu, uloga uz desnu aut liniju pripašće Srđanu Mijailoviću.

Projektovani sastav Crvene zvezde (3-4-1-2): Glazer - Điga, Dragović, Rodić - Mijailović, Hvan, Stamenić, Lučić - Ivanić - Bukari, Kraso.



tagovi

Liga šampionaFK Crvena zvezdaŽan Filip KrasoOsman BukariVladimir Lučić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara