Zvezdinih startnih 11
Zvezdinih startnih 11

ZVEZDA – TIM ZA SITI: Velika dilema oko Osmana Bukarija, Degenek možda u novoj ulozi

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.09.23. | 21:07

Barak Bahar istakao da ostaje veran ranijem sistemu, ali...

(Od specijalnog izveštača iz Mančestera)

Neko će reći da je u pitanju klasična trenerska finta, ima onih koji tvrde da je u pitanju čist mazohizam izraelskog stručnjaka Baraka Bahara, posle izjave na Etihadu da ništa neće menjati u sistemu. Odnosno da će malo toga promeniti.

Izabrane vesti

Čak i prijatelji kluba, koji su gledali 15 minuta treninga po mančesterskoj kiši, nisu mogli da odgonetnu šta je spremio Barak Bahar u sudaru sa Pepom Gvardiolom. I kvote, i zdrav razum i realna snaga dva tima pokazuju da se srpski šampion neće mnogo pitati sutra veče. Čak bi pojedinci bili zadovoljni porazom u granicama dozvoljnog, kao kada je Vladan Milojević predvodio crveno-bele na Alijanc Areni 2019. godine.

Očekujte i sutra ofanzivnog Bahara. Ja sam gledao meč na Parku Prinčeva protiv PSŽ-a kada je vodio Haifu. Terao je igrače da stalno idu napred. Na kraju je primio sedam golova, dešvalo se da Mbape i Mesi ostanu sami“, pričao nam je kamerman izraelske televizije.

----------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

----------

Kolektivna defanziva je ključni problem Crvene zvezde već duži period, pokazali su to mečevi protiv Voždovca i Čukaričkog, kada presing nije odradio svoj deo posla.

Moguće je da će Barak Bahar izvršiti samo kozmetičke promene. Najveća enigma vlada oko desnog ful beka, pozicije na kojoj je bio Osman Bukari u dosadašnjem delu sezone. Ne bi bilo baš pametno igrača sa ne baš defanzivnim navikama baciti u klinč sa Džeremijem Dokuom, investicijom Građana koju je pohvalio i Pep Gvardiola na zvaničnoj konferenciji za štampu. Moguće je da na tu poziciju bude prekomandovan Degenek, i da se na taj način otvori mesto za još jednog štopera. Pored Dragovića i Mijailovića, kandidati su Spajić, Điga i Milan Rodić. Degenek na strani značio bi da crveno-beli imaju stalno imaju igrača više u poslednjoj liniji.

Na suprotnoj strani će biti Stefan Mitrović, dok će Hvan zabeležiti prvi start u crveno-belom dresu, i to kao parnjak Marku Stameniću. Ispred će biti Mirko Ivanić. Napred će šansu od početka dobiti Žan Filip Kraso i Piter Olajinka. Kao tandem oni su delovali najbolje u letnjim mesecima. Kasnije se ta harmonija razbila povredom Ivanića, pa je Kraso bio u vezi.

Crvena zvezda će imati širinu na klupi. Minute bi mogli da dobiju tragičar sa Brda Šerif Endijaje, oporavljeni Aleksandar Katai, pa i Osman Bukari ukoliko se Bahar odluči za nešto defanzivniju varijantu.

ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer – Dragović, Mijailović, Spajić (Rodić) – Degenek, Hvang, Stamenić, Mitrović – Ivanić, Olajinka, Kraso.


tagovi

FK Crvena zvezdaBarak BaharOsman BukariMiloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara