ZVEZDA – TIM ZA TOTENHEM: Pavkov’s on fire!

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.11.19. | 21:16

Rešena i mala dilema u veznom redu

Biće 6. novembar. I ponovo će na Marakani gostovati vicešampion Evrope. Ostaje samo da se sa tribina najvećeg srpskog stadiona čuje parafraziranje dobro poznatog stiha “Pavkov is on fire“!

Reprezentativac Gane Ričmond Boaći je uhvatio zalet golom u mreži protiv Olimpijakosa, ali je zatim povredio list i na teren s vratio u nedavnom okršaju protiv Proletera. Portugalac Tomane je zadovoljio stručni štab izdanjima u prvenstvu i Evropi, međutim ostao je bez konkretnog učinka. Činilo se da će Vladan Milojević birati između njih dvojice, ali je na kraju, izgleda, odlučio da ispoštuje neverovatnu simboliku i odlučio se za Milana Pavkova.

Izabrane vesti

Golgter iz Begeča je bio član startne postave u Minhenu – nije ostavio dobar utisak. Nije bio na uobičajenom nivou na nekim prvenstvenim mečevima. Ali, i kada spava junak trijumfa nad Liverpulom je sposoban da se nađe u šansi i onda ekspresno stavi na glavu krunu junaka utakmice. Nije samo u pitanju Liverpul. Kao što je mnogo puta napisano Milan Pavkov se pretplatio da u velikim utakmicama bude čovek odluke ili igrač preokreta. Iz jedine šanse koja mu se ukazala u sudaru sa Kopenhagenom spakovao je lep gol, pre toga je dijagonalom u 159. večitom derbiju Zvezdi doneo remi. Još kada se tome doda simbolika sa datumima i Totenhemovim zvanjem vicešampiona Evrope…

Milan Pavkov je ove sezone postigao osam golova u svim takmičenjima. Najbolji je strelac Crvene zvezde, ali je u poslednje dve utakmice postio. Na Karađorđu je promašio idealnu situaciju… Međutim, vrata prve postave pored znakova pored puta otvorilo mu je i stanje Ričmonda Boaćija. Potencijali reprezentativac Gane će zajedno sa Tomaneom biti na klupi za rezervne igrače. I vrlo verovatno će u jednom trenutku dobiti šansu.

Imao je Vladan Milojević u veznom redu i sistemsku i personalnu dilemu. Postojala je ideja pre nekoliko dana da se promeni formacija i da se zbog brzine i agresije veznog reda Totenhema, “napuni“ manevar crveno-belih. Dakle, da pored Kanjasa i Miloša Vulića zaigraju još Jovančić ili Njegoš Petrović, a da u toj situaciji bude žrtvovano jedno krilo. To bi značilo da bi Crvena zvezda sa pojačanim blokom čekala Totenhem.

Na kraju, Zvezda će igrati u standardnom sistemu. Pored Kanjasa igraće Miloš Vulić kao “osmica“. Mada je tu bilo nekih razmišljanja da se ponovo u startnoj postavi pojavi Dušan Jovančić, jedan od diskretnih heroja već mnogo puta pomenutog trijumfa nad Liverpula. Pati ove sezone visoki vezista, ali njegov veliki adut je fizička snaga. A t je nedostajalo Crvenoj zvezdi u Londonu.

Milojević se odlučio na kraju za Vulića. Momka u ekspanziji, ljubimca navijača, dečka koji je dobro iškolovan na stadionu Totenhema. Videćemo već sutra koliko je i da li je nešto naučio. Mada ponovo će imati, kao i Kanjas, vrlo delikatan posao. Ma kako izgledao vezni red vicešampiona Evrope.

Da je Aleksa Vukanović u punom treningu možda bi bilo nedoumica i na levom krilu. Ovako uz Rodića će na tom boku dejstovati Van La Para. Uzdaju se na Marakani u snagu i brzinu Holanđanina. Kao i u talenat Garsije i Marina.

O odbrani ne treba mnogo. Tu Milojević nije imao ni problema, ni nedoumica. Ispred Borjana igraće Gobeljić (nije trenirao u nedelju), Degenek, Milunović i Rodić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Kanjas, Vulić – Garsija, Marin, Van La Para – Pavkov.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara