ZVEZDA - TIM ZA TRABZON: Milojević brzinom guši Hamšika i Bakasetasa

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 18:59

Crvena zvezda verovatno neće ni trošiti previše energije u borbi za posed lopte sa protivnikom, već će biti spremna u svakom trenutku da razvije ubitačan kontranapad preko svojih brzih krila Osmana Bukarija i Stefana Mitrovića i tako pokuša da zada udarce turskom šampionu

Više nema nikakvih kalkulacija, Crvenoj zvezdi ostanak u igri za evropsko proleće garantuje samo pobeda protiv Trabzona (četvrtak 21.00), pa je stručni štab srpskog šampiona sve svoje resurse i pažnju proteklih dana usresredio na pripremu taktike za osvajanje bodova na ovom meču. Plan Miloša Milojevića se već negde nazire, srpski šampion će brzinom pokušati da neutrališe kvalitet protivničkog veznog reda, gde dominantnu ulogu imaju vremešni majstor Marek Hamšik i neuhvatljivi Grk Anastasios Bakasetas.

Crvena zvezda verovatno neće ni trošiti previše energije u borbi za posed lopte sa protivnikom, već će poput Ferencvaroša iz okršaja sa istim protivnikom, biti spremna u svakom trenutku da razvije ubitačan kontranapad preko svojih brzih krila Osmana Bukarija i Stefana Mitrovića. Novopečeni reprezentativac je u mečevima sa Ferencvaošem pokazao da može podjednako kvalitetno da odigra na obe strane terena, postigao je po gol u oba meča, a ovoga puta će dobiti prednost u odnosu na Aleksandara Kataija.

Izabrane vesti

U situaciji kada ne može da računa na Sekua Sanoga, glavnu ulogu u diretnoj borbi za protivničkim vezistima i kvarenju njihovih ideja imaće Slavoljub Srnić. Borbenog veziste nije bilo bilo u timu u Budimpeši, ali će sada ponovo dobiti važnu ulogu u timu, a njegovo prisustvo na terenu ostaviće Kingsa Kangvu na klupi za rezervne igrače.

Na desni defanzivni bok ponovo će se preseliti Strahinja Eraković, s obzirom da je Nemanja Milunović potpuno spreman i da će igrati u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem. Levi bok je naravno rezervisan za Milana Rodića.

Srnićeva uloga na terenu trebalo bi defanzivno da rastereti Gelora Kangu i omogući mu da na sebi svojstven način vrši distribuciju lopti ka pokretljivim napadačima. U toj tranzicionoj igri važnu ulogu bi trebalo da zaigra i Mirko Ivanić, s tim da će sada kao najbližeg saradnika na levoj strani navale imati mladog Mitrovića.

Silno motivisan da potvrdi odličnu golgetersku formu biće i Aleksandar Pešić koji je bio igrač odluke u orkšajima sa Vojvodinom i Radničkim iz Niša, bio je vrlo dobar i u meču sa Ferencvarošem na Marakani, ali još uvek nije postigao gol u grupnoj fazi Lige Evrope. Bolji trenutak za prekid posta od sutrašnjeg neće imati.

Ipak, u mečevima kao što je ovaj vrlo važnu ulogu, a možda i ključnu mogli bi da odigraju upravo rezervisti. Tako će Katai i Kangva biti potpuno spremni da promene tok utakmice u drugih 45 minuta i možda i zadaju fatalan udarac ekipi Abdulaha Avdžija.

Dakle, Crvena zvezda bi protiv Trabzona trebalo da zaigra u sastavu: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Srnić - Bukari, Ivanić, Mitrović - Pešić.


tagovi

Miloš MilojevićStefan MitrovićMarek HamšikAnastasios Bakasetas

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara