©Starsport
©Starsport

Zvezda u dosadnom modu, Katai počeo da preti Pančevu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.04.24. | 20:48

Crveno-beli sigurni protiv Vršca – 3:0

Nije ovo veče aplauza i lepršavosti na Marakani, nije bilo ni očekivane goleade. Crvena zvezda je u prilično dosadnom modu odradila profesionalno posao i trijumfom nad drugoligašem iz iz Vršca (3:0), plasirala se u polufinale nacionalnog Kupa i održala u životu ambiciju da se okiti četvom uzastopnom duplom krunom. Sve ostalo je za zaborav, čak smo sigurni da će Vladan Milojević obrisati večerašnji duel iz trenerskog lap topa, pošto teško da je nešto dobio. Morao je Zvezdin strateg, kako bi otklonio bilo kakvu rezultatsku neizvesnost, u 60. minutu da ubacuje tešku atriljeriju u liku i delu Osmana Bukarija i Šerifa Endijajea. Upravo su njih dvojica kreirali akciju za konačan slom vrlo kočopernih gostiju iz Banata, koji su hrabro ulazili u završnu trećinu, mučili kombinovani tim crveno-belih.

Prilično bledu partiju pružili su i pitomci Zvezdine akdemije, koji nisu ostali imuni na prisutnu ravnodušnost u Ljutice Bogdana. Ako je bilo pozitive u Zvezdinoj igri, onda je to nastavak niske prolećnih golova Aleksandra Kataija i Šerifa Endijaja. Zvezdin Magiko je na večnoj listi strelaca u Surdulici prestigao Rajka Mitića, a sada se laganom realizacijom iz šestog minuta ustremio ka Darku Pančevu. Makedonac je trenutno pet koraka ispred Kataija i deluje da bi bivši reprezentativac Srbije mogao da ga stigne do kraja ove takmičarske godine. Minute u prvom timu dobili su najtalentovaniji igrači kluba Andrija Maksimović i Veljko Milosavljević.

Izabrane vesti

Vrščani nemaju za čime da žale. Predstavili su se u lepom svetlu u Ljutice Bogdana, čak u boljem od brojnih superligaških klubova.

Želeo je Vladan Milojević da počasti malobrojnu publiku festivalom Zvezdine dece, pa su se u startnoj postavi našli Viktor Radojević, Ognjen Mimović, Uroš Sremčević i Jovan Šljivić, uz nešto starijeg Marka Stamenića. Kada je bivši član Kopenhagena povukao loptu u šestom minutu, i potom poslužio Kataija za rutinsku realizaciju, sve je nagoveštavalo potpuni slom gostiju iz nižeg ranga takmičenja.

Međutim, prvo poluvreme na najvećem srpskom stadionu pretvorilo se u dosadnjikav događaj, uz tek povremene kreativne akcije Aleksandra Kataija i Žan Filipa Krasoa. Ponovo je reprezentativac Obale Slonovače bio ležeran i opušten, ali je uspeo dva puta kvalitetno da pripreti udarcima ispod lakta i barem pokušajima da podvaljuje loptu činio nešto konkretno.

Sa Mijailovićem i Stamenićem kao tandemom centralnih veznih, Crvena zvezda nije imala prepoznatljiv protok lopte, kao sa Hvanom i Kangom. Smešten uz desnu aut liniju mladi Šljivić se pošteno mučio sa Lazevskim, dok je najmlađi na terenu Uroš Sremčević bio u stalnom sendviču dvojice štopera Vršca, nekonkretan i nepouzdan. Jedino je Ognjen Mimović bar čestim istrčavanjima pokušavao da isprati kreaciju Krasoa i Kataija.

Nije se meč četvrtfinala Kupa Srbije u Beogradu pretvorio u utakmicu na jedan gol. Gosti su prepoznali da preko puta imaju neuigranu postavu Vladana Milojevića, i lagano rešavali Zvezdin visoki pressing. Bilo je tu i smislenih intervencija nekadašnjeg Partizanovog beka Lazevskog, kao i demonstracije fizičke sile jedinog zadnjeg veznog gostiju Dijufa. Oskolili su se par puta Vršani i naterali gostujuće navijače, stacionirane na istočnoj tribini, da poskoče sa svojih mesta.

Mučila se Crvena zvezda u drugom poluvremenu, bez potrebne oštrice u špicu napada i uz mnogo rupa u sredini terena. Nedostao je Banaćanima samo jedan dobar pas ili više hrabrosti da uđu u zicer situaciju ispred Zorana Popovića. Kada oni to nisu uradili, višak prostora na suparničkoj polovini iskoristili su Osman Bukari i Šerif Endijaj. Prvi asistencijom, drugi spretnom realizacijom. Trijumf je uvećao Osman Bukari posle kornera i asistencije Nemanje Milunovića.


tagovi

Kup SrbijeFK Crvena zvezdaOFK Vršac

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara