Zvezdina delegacija na putu za Milano (©FK Crvena zvezda/Nikola Mitić)
Zvezdina delegacija na putu za Milano (©FK Crvena zvezda/Nikola Mitić)

Zvezda u Milanu: Krenuli i Ivanić i Katai, odbrana desetkovana

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 09:51

Pitanje je doduše koliko će moći da pomognu

Da su svi 100 odsto spremi Dejan Stanković bi još i mogao da kaže da situacija nije tragična. Međutim, kako je sasvim jasno da su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić daleko od optimalne forme jasno je da će Crvena zvezda biti na velikim izazovima na revanšu sa Milanom u četvrtak od 21 sat.

U avionu za Italiju, tu nije bilo nikakve dileme, nisu se našli suspendovani Nemanja Milunović i Milan Rodić, kao ni povređeni Aksel Bakajoko i Strahinja Eraković.

Izabrane vesti

Svi ostali su tu, pa i Katai i Ivanić, miljenici Zvezdinih navijača i najatraktivniji igrači u timu Dejana Stankovića. Problem je međutim što se Katai tek oporavio od bolesti, nije igrao takmičarsku utakmicu još od novembra i ako i bude mogao na terenteško da će izdržati duže od 20-ak minuta. Ivaniću je pak u preokretu protiv Spartaka (2:1) napukao primicač i mada povreda nije ozbiljnije prirode i njegov nastup u startnih 11 je u domenu teorije.

Jednako ozbiljan problem je odbrambena linija, zbog odsustva Milunovića, Rodića i Erakovića – pa i Bakojoka koji bi u formaciji sa trojicom štopera mogao da igra ofanzivnog beka – Stanković će verovatno morati da se vrati na formaciju sa četvoricom pozadi. Jer toliko i ima defanzivaca na raspolaganju, pošto su u Milano krenuli Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek i Radovan Pankov.

Slaboljub Srnić bi mogao da uskoči na beku, ali sve u svemu teške odluke čekaju Dejana Stankovića.

Zvezdin spisak putnika za Milano:

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Ćopić

Odbrana: Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Radovan Pankov

Vezni igrači: Seku Sanogo, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Filipo Falko, Aleksandar Katai, El Fardu Ben, Željko Gavrić, Slavoljub Srnić

Napadači: Dijego Falćineli, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović i Nikola Krstović.


Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara