©Star Sport
©Star Sport

Zvezda u potrazi za kontinuitetom: Protiv TSC-a i Čukaričkog važni bodovi, protiv Kluža - utisak

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 08:11

Ekipa Dejana Stankovića pred zahtevnim izazovima

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom nad Klužom u prvom meču plej-ofa Lige Evrope vratila blagostanje na stadionu Rajko Mitić, ali činjenica da je praktično osigurano peto uzastopno učešće u dva najkvalitetnija klupska takmičenja, ne znači da je srpski šampion završio sav posao ovog leta. Ekipa Dejana Stankovića do kraja avgusta i početka reprezentativne pauze mora da ostvari kontinuitet dobrih partija i jasno pokaže da je sposobna da se nadogradi tokom jeseni.

Sticajem okolnosti, crveno-beli su došli u situaciju da im je u ovom trenutku daleko važnije pobede u prvenstvu, nego u predstojećem evropskom meču. Klub iz Ljutice Bogdana do pauze očekuju dva superligaška derbija sa TSC-om i Čukaričkim, u kojima su joj bodovi preko potrebni, kako bi u najmanju ruku zadržali zaostatak od dva boda sa Partizanom. To neće biti nimalo lagan posao, s obzirom da se radi o kvalitetnim protivnicima, koji će ove sezone juriti izlazak na evroscenu.

Izabrane vesti

Ekipa Mladena Krstajića na stadion Rajko Mitić (19.00, TV Arena Sport) stiže sa skorom od četiri pobede i jednim remijem, pokazala je kvalitet i neće predstavljati nimalo lagan zadatak. Ipak, Crvena zvezda u ovom meču mora da iskoristi pozitivan naboj iz meča sa rumunskim šampionom i ne dozvoli da napravi novi korak unazad. Do meča sa Čukaričkim je ostalo još dosta vremena (29. avgust), ali mečevi na Banovom brdu nikada nisu bili prijatni ni za jednog protivnika, pa tako ni za večite rivale.

Druga utakmica sa Klužom će biti specifična iz razloga što Crvena zvezda ne mora da juri pobedu, s obzirom da iz Beograda nosi četiri gola prednosti, ali će daleko važnije od samog rezultata biti to da Stankovićev tim ostavi utisak stabilne evropske ekipe. Sposobne da drži kontrolu situacije i na gostujućim terenima u evropkupovima. Crveno-beli ovog leta to nisu uspeli ni u Almatiju, niti u Tiraspolju, pa je važno da se i u tom pogledu napravi iskorak. To bi predstavljalo idealnu psihlošku podlogu za ono što ovaj tim očekuje u grupnoj fazi Lige Evrope, koja bi mogla da bude kvalitetnija i atraktivnija nego ikad.

ODBRANA PONOVO BEZ DEGENEKA, SAČUVATI RODIĆA OD PREMORA

Miloš Degenek ©StarSportMiloš Degenek ©StarSport

Taman što je ušao u ritam i delovao gotovo besprekorno u tandemu sa Aleksandrom Dragovićem, Miloš Degenek je doživeo povredu zadnje lože u okršaju sa Klužom, pa je ponovo ispao van stroja. Temperametni štoper izvesno neće biti u konkurenciji za večerašnji okršaj sa TSC-om, a teško je očekivati da će stručni štab rizikovati i kada je u pitanju revanš u Rumuniji. U poslednjoj liniji ponovo treba očekivati Radovana Pankova.

U utakmici sa Bačkom Topolom ne treba očekivati ni umornog Milana Rodića, koji je odradio veliki posao protiv Kluža i doživeo ogromno fizičko pražnjenje. Ipak, to je situacija u kojoj se već nalazio Dejan Stanković prilikom sastavljanja tima za domaće prvenstvo, s obzirom da još uvek nije rešeno pitanje Rodićeve alternative. Protiv Napretka je na levoj strani meč započeo Milan Gajić, koji se u drugom poluvremenu rotirao sa Markom Gobeljićem.

Ostatak tima, kao i svaki put dosad, zavisiće od fizičkog stanja igrača, ali s obzriom na važnost meča i kvalitet protivnika, ne bi trebalo očekivati drastične izmene u ekipi, jer su bodovi u prvenstvu u ovom trenutku od prioritetne važnosti na stadionu Rajko Mitić.

Uporedo sa završnim borbama Stankovićevog tima u avgustu, uprava kluba će raditi na jačanju i rekonstrukciji tima. Očekuju se dolazak igrača koji će ubrzati Zvezdinu igru, poput Rišaira Živkovića, ali će biti i odlazaka. Konkretnija akcija na tržištu uslediće ubrzo nakon revanša sa Klužom, pa će Crvena zvezda pokušati da napravi kompaktan sastav, spreman da ponovo zaigra važnu ulogu u grupnoj fazi Lige Evrope.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Mladost - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 49, Subotić 59/

Metalac - Voždovac 0:1 (0:0)

/Vujnović 62/

Subota

16.55: (4,40) Radnički Kragujevac (3,50) Čukarički (1,85)

19.00: (1,27) Crvena zvezda (5,50) TSC Bačka Topola (12,0)

Nedelja

16.30: (1,65) Vojvodina (3,80) Novi Pazar (5,50)

18.00: (2,25) Spartak (3,30) Napredak (3,25)

21.00: (9,00) Kolubara (4,60) Partizan (1,38)

Ponedeljak

17.30: Radnički Niš - Proleter

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara