Zvezda u Rusiji platila ceh kratkoj klupi, ali dobila golmana (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.11.22. | 19:56

Crveno-beli vodili na poluvremenu duela sa Zentiom, ali na kraj ubedljivo poraženi – 1:3

Crvena zvezda je takmičarsku godinu završila porazom u Sankt Peterburgu! Kom,binovani tim srpskog šampiona, bez reprezentativaca i nekoliko standardnih prvotimaca, odolevao je Zenitu u prijateljskoj proveri, čak vodila pogotkom Ibrahima Mustafe, ali je platila ceh tanke klupe. Lišena pomoći, Erakovića, Bukarija, Borjana, Kange, Kangve, Ivanića, Rodića, i prvog napadača Pešića, Crvena zvezda jednostavno nije bila u stanju da 90 minuta igra takmičarski fudbal sa Zenitom. Posebno se to odnosi na drugo poluvreme, kada je u igru ušao jedan od najboljih igrača Zenita Malkom.

Kombinovana postava Crvene zvezde jošse i dobro držala u prvom poluvremenu. Sa postavom koja nikada nije igrala ni na treningu zajedno, trener crveno-belih Miloš Milojević se odlučio da iz defanzive i dobrog bloka traži konkretnu šansu. I dobro je izabrao. Zenit je bio bolji, imao više šansi, ali je Crvena zvezda u Sankt Peterburgu dobila ozbiljnog golmana. I ozbiljnu konkurenciju Milanu Borjanu. Odbranio je nekoliko zicera Zvezdin čuvar mreže Nikola Vasiljević, imao i sreće kada je šut Kasijere zaustavila stativa.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je iz prvog šuta došla do vođstva. Posle dobrog presinga, Gobeljić je oteo loptu rivalu, potom isavršeno centrirao, a Ibrahim Mustafa glavom pogodio mrežu. Bio je to jedini šut u okvir gola srpskog šampiona, ali ne treba mnogo zameriti crveno-belima kada se zna da su put Rusije otišli bez špica. Nije bilo još nekih igrača, pa je bilo zanimljivo videti Jegora Pruceva u postavi.

Crvena zvezda je dobro odolevala, imala i velikog aduta u Nikoli Vasiljevića. I pitanje je šta bi bilo da je imala malo duđu klupu. Primera radi u poluvremenu je šansu u timu Zenita dobio možđa i najbolji igrač Zenita Malkom, dok je u taboru crveno-belih šansu dobio Nikola Mituljikić. Upravo je Malkom napravio razliku i preneo težište na igru srpskog šampiona. Zvezda je zahvaljujući Nikoli Vasiljeviću odolevala 60 minuta, ali je potom Nikola Mituljikić napravio penal, pošto nije sklonio ruku. Dovoljno da Zenit izjednači preko Sutormina i započne veliku ofanzivu.

Zvezda je kako je vreme prolazilo bila sve slabija i neorganizovanija, a Zenit sve jači. Mogao je rezultat da bude mnogo povoljniji za domaćina. Na kraju su Rusi postigli tri gola. Kod drugog je Zvezda zakasnila da napravi ofsajd zamku. Ništa kod šuta Erohina nije mogao odlični Nikola Vasiljević.

Totalno podmlađena postava Crvene zvezde ništa nije mogla do kraja utakmice. Kod jedine šanse videlo se koliko iskustva fali Nikoli Mituljikiću.

ZENIT – CRVENA ZVEZDA 3:1 (0:1)

/Sutormin 60 , Erohin 68, Mantuan 75 - Mustafa 28/

Stadion: Sankt Peterburg

Gledalaca: 40.000

ZENIT (4-4-2): Kvarsema – Adamov, Čistiakov, Alip, Krugovoj – Erohin, Vendel, Sutormin, Bakaev (od 46. Malkom) – Muntuan, Kasijera (od 76. Vasiljev).

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Vasiljević – Gobeljić (od 75. Dragović), Pankov, Milunović, Srnić – Krstičić (od 56. Mituljikić), Mijailović – Ben, Prucev (od 56. Nikolić), Katai - Mustafa


tagovi

Nikola MituljikićIbrahim Mustafa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara