Mateo Kasijera
Mateo Kasijera

Zvezda užurbano traži špica: Kasijera ponovo aktuelan, protivkandidat najbolji strelac francuske druge lige (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 16.11.22. | 08:52

Pored Kolumbijca pik je i reprezentativac Obale Slonovače Žan Filip Kraso

Znalo se i pre završetka jesenje polusezone da će Crvena zvezda u predstojećoj pauzi uraditi sve kako bi ojačala konkurenciju u špicu napada. Sve je u prethodnom periodu spalo na leđa Aleksandra Pešića, koji je spasavao crveno-bele nekoliko puta i opravdao očekivanja. Ali Kalifa Kulibali nije. Izvesno je da će reprezentativac Malija napustiti Ljutice Bogdana i napraviti mesto za angažovanje novog napadača.

Iako prelazni rok zvanično počinje u januaru i svi su okrenuti Mundijalu u Kataru, Crvena zvezda je suzila izbor kada je reč o novom napadaču. Prema informacijama Mozzart Sporta sportski sektor crveno-belih u glavi ima dva pika. Jedan je stari znanac iz letnjeg prelaznog roka Mateo Kasijera, dok je drugi trenutno najbolji strelac francuske druge lige i novopečeni reprezentativac Obale Slonovače Žan Filip Kraso.

Izabrane vesti

Čitavo leto Crvena zvezda je obletala oko Matea Kasijere. Verovalo se da će snažni Kolumbijac rođen 1997. godine, usled ratnih dešavanja u Ukrajini, raskinuti ugovor sa ruskim klubom. I kao slobodan igrač preći na Marakanu. Međutim, kao jedan od najboljih strelaca Rusije Kasijera je bio na ceni. Na kraju se odlučio da ode u Zenit, u transferu vrednom 4.000.000 evra. Kolumbijac je dobio trogodišnji ugovor vredan 3.000.000 evra. Međutim, pogrešio je. Velika očekivanja imali su u Sankt Peterburu od njega. Imao je Kasijera odličan debi u prijateljskom meču protiv Crvene zvezde, ali je vrlo brzo izgubio poverenje Sergeja Semaka. Prvi izbor trenera ruskog šampiona u špicu bio je Ivan Sergejev.

Kasijera je šansu uglavnom dobijao sa klupe, odigrao 14 mečeva bez postignutog gola (636 minuta), dok je u Kupu Rusije dva puta pogađao mrežu Fakela.

I pored toga što je u proteklih šest meseci bio u minus fazi na Marakani veruju da bi Kasijera predstavljao pojačanje. Problem je ugovor sa Zenitom koji važi do leta 2025. godine, ali bi mogla da se radi pozajmica. Odnosno da Crvena zvezda i šampion Rusije podele troškove godišnje plate Matea Kasijere (po 500 hiljada evra).

16.00: (7,50) Fakel (4,80) Zenit (1,35)

Kasijera je leta 2021. godine došao u Soči iz portugalskog Belenensesa u kojem je rehabilitovao karijeru posle neuspešnih epizoda u Ajaksu, Groningenu i Rasingu. Odigrao je sjajnu sezonu u najprijatnijem iznenađenju ruskog šampionata i završio takmičenje kao drugi strelac lige. Soči je pre šest meseci znao da mora da ga proda. Pored Zenita i Crvene zvezde interesovao se i River Plejt, ali je ruski šampion dostavio najbolju ponudu. Crvena zvezda narednog utorka igra prijateljski meč sa šampionom Rusije. Biće to prilika da se priča o potencijalnoj pozajmici Matea Kasijere.

Kraso u duelu sa DisasijemKraso u duelu sa Disasijem

Kao drugi pik (a možda i prvi) trenutno figurira najbolji strelac francuske druge lige Žan Filip Kraso. Reč je o napadaču Sent Etjena, koji ima važeći ugovor do leta 2023. godine, što znači da francuski velikan ne bi mogao da traži veliku svotu za obeštećenje. Problem za Zvezdu je što je Žan Filip Kraso igrač u žiži. Ove sezone je eksplodirao u dresu Sent Etjena, postigao osam golova na 13 mečeva. Prethodnih sezona nije bio učinkovit. Pored Sent Etjena igrao je za Ajačio i Le Man, kao i drugi tim Lorijana.

Zanimljivo da je prethodne sedmice Marko Marin, direktor skautinga Crvene zvezde, putovao u Francusku i tada uživo posmatrao duel između Sent Etjena i Meca. Zeleni su izgubili taj duel (2:3), ali je pred Marinovim očima Kraso upisao asistenciju. Nedavno je momak rođen 1997. godine debitovao za najbolju selekciju Obale Slonovače.

U intervju za Mozzart Sport Marko Marin je istakao da mu je francuska druga liga zanimljiva, posebno posle sjaja Pieora u dresu Makabija iz Haife koji je posle sezone u Genganu dobio šansu da igra u Ligi šampiona. I ostavio prilično dobar utisak protiv Crvene zvezde.

"Dovešćemo boljeg špica od Pjeroa", rekao je nedavno Marin i možda mislio na Krasoa.



tagovi

Mateo KasijeraZenitZenit Sankt PeterburgKup RusijeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara