©Star Sport
©Star Sport

Zvezdi fale golovi iz drugog plana: Kraso prekinuo post sa penala, Olajinka se čeka od 11. avgusta, Lučić od kraja jula

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.09.23. | 17:48

Igrači iz navale crveno-belih daleko manje efikasni nego na početku sezone

Crvena zvezda je iz Mančestera odnela pozitivan utisak, koji joj je obezbedio optimalne uslove za pripremu 171. večitog derbija. Izabranici Baraka Bahara su i pred utakmicu na Etihadu oslovljavali meč sa Partizanom kao primaran u seriji izazova koji slede, tako da je na stadionu Rajko Mitić sve podređeno okršaju u Humskoj 27. septembra od 19 časova.

Crveno-beli su dva uzastopna poraza na gostovanjima u Mozzart Bet Superligi pre svega doživeli zbog nedopustivih propusta u defanzivi, ali je isto tako vrlo jasno da ekipi nedostaju golovi od najisturenijih igrača. Tu se pre svega misli na Pitera Olajinku, Žan Filipa Krasoa i Vladimira Lučića. Jedan od njih trojice bi trebalo da bude najbliži saradnik Šerifu Endiajeu na stadionu Partizana i neko ko bi mogao da iskoristi upotrebljive lopte koje u vazdušnim duelima na zemlju spušta Senegalac.

Izabrane vesti

Kraso je post, koji je trajao od utakmice u Lučanima od 11. avgusta, prekinuo prošlog vikenda na Banovom brdu sa bele tačke, ali napadač sa Obale Slonovače deluje daleko manje opasno po protivnički gol u odnosu na period tokom leta i s početka sezone, kada je dva puta uzastopno bio igrač kola Mozzart Bet Superligi. Takve okolnosti je u dobroj meri izazvalo i pomeranje u linijama tima nakon povrede Mirka Ivanića, a sada kada je došao Endiaje navala srpskog šampiona mora da bude nešto drugačije raspoređena. Ipak, Kraso je najbolji strelac ove ekipe i neko ko je uz Osmana Bukarija pravio najveće probleme protivničkim odbranama, pa Barak Bahar sigurno veruje da ponovo može da postane važan igrač za čitav tim.

Piter Olajinka je na vrhuncu forme bio pred kraj pripremnog perioda, a nakon utakmice sa Fjorentinom delovalo je će biti udarna igla Zvezdine navale u ovoj sezoni. Ipak, on je jedini pogodak u ovoj sezoni postigao u pomenutoj utakmici u Lučanima, sakupio je usput još tri asistencije u Mozzart Bet Superligi, ali ima dosta problema sa realizacijom. Doduše, deluje da Nigerijac ima nešto bolji govor tela od Krasoa, u svakom trenutku na na terenu pokazuje želju da konačno preseče taj period neefikasnosti, pa nema sumnje da će mu se kad-tad vratiti za takav stav. Možda baš i protiv Parnog valjka, ukoliko bude na terenu.

Mladi Lučić je bio Barakov džoker nakon povrede Ivanića. Izarealac je talentovanog igrača upario sa Olajinkom u navali, a poziciju unazad vratio Krasoa. Jedini gol u ovoj sezoni je postigao u prvom kolu protiv Vojvodine, dok je protiv Napretka potom ostvario asistenciju, ali gola nema gotovo dva puta meseca, uprkos velikom zalaganju koje mladi fudbaler pokazuje na svakom meču. Lučić je bio starter na šest od sedam mečeva u Mozzart Bet Superligi, ali je u Mančesteru ušao u završnici meča i napravio određene probleme Kajlu Vokeru. Ostaje da se vidi kakvu će mu uglogu Bahar nameniti u večitom derbiju.

Crvena zvezda je dolaskom Šerifa Endijaea dobila napadača drugačijeg profila u odnosu na Krasoa, Olajinku, Lučića, Mijatovića i Aleksandra Kataija, kojima u samoj navali najviše prija pozicija drugog špcija. Endiaje je dobio dosta vazdušnih duela na Etihadu i pokazao da može da predstavlja ozbiljan teret za protivničke defanzivce, ali i on još uvek čeka prvenac u dresu Crvene zvezde. Mogao je da ga postigne već na Banovom brdu, s obzirom da se našao u situaciji iz koje je bilo lakše pogoditi nego promašiti, ali nije uspeo.

Kako vreme bude odmicalo, a ukoliko se efeikasnost među konurentima ne bude povećavala, sve značajnije minute bi mogao da dobija i Aleksandar Katai. Majstor iz Srobrana se potpuno oporavio od povrede, zaigrao je 12 minuta protiv Čukaričkog i spreman je da iskoristi priliku koja mu se bude ukazala. Nema sumnje da je Barak Bahar upoznat sa činjenicom da je postigao 10 u karijeri protiv večitog rivala, pa ostaje da se vidi će mu nameniti određene minuta u Humskoj naredne srede.



tagovi

Vladimir LučićPiter OlajinkaŽan Filip Kraso

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara