Zvezdi klizi pehar iz ruku: Radnik šokirao šampiona posle 16 meseci! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 27.10.21. | 18:55

Surduličani napravili senzaciju i sasvim zasluženo slavili protiv crveno-belih - 2:1

Šampionski pehar klizi iz ruku fudbalera Crvene zvezde. Tamo gde je malo ko očekivao (ilii bolje reći niko) serija bez poraza tima Dejana Stankovića je zaustavljena. Ostaće temperamentni stručnjak bez istorijskog ostvarenja i rezultata Vladana Milojevića i Slavoljuba Muslina, ali ta činjenica može i najmanje da brine Dejana Stankovića. Ne računajući posrtanje u Moldaviji, crveno-beli su odigrali ubedljivo najslabiji meč u ovoj sezoni i pružili mogućnost Partizanu da stekne velikih osam bodova prednosti. Zvezda je u Surdulici, u dobrom delu meča, bila negledljiva, na ivici žalosti, ali ima u tome zasluge i tima Dušana Đorđevića i njegovih borbenih momaka – 2:1.

Crvena zvezda je prvi put poražena u prvenstvu još od juna 2020. godine i meča u Senti protiv TSC-a, a takvo ostvarenje potpisano je autorskim delom Nikole Bogdanovskog. Vihorno krilo Surduličana je je iniciralo oba gola domaćina u režiji Spasića i Viktora Lukića. Pomenuti Bogdanovski je izbacio iz ležišta i onako krhhu odbranu Crvene zvezde, koja je bila bez pomoći vrlo intretnog veznog reda u prvom poluvremenu. Zvezda je kasno počela da se hvata za tanke slamke spasa koje im je iz ruku izbio golman domaćina Ranđelović.

Izabrane vesti

Previše minuta bacila je Crvena zvezda u Surdulici, oslanjajući se na zakon verovatnoće i igru velikih brojeva. Da, očekivalo se da će Lui Dioni i Filipo Falko konačno nešto pokazati. Ali je Dejan Stanković od njih dobio veliko ništa. Radnik je znalački trošio vreme i minute, stekao ogroman kapital i u finišu je nagrađen bravurama golmana Ranđelovića. Nonšalancija i doziranje ritma žestoko se obilo o glavu gostima, posebno što je Đorđevićev tim savršeno precizno gađao Ahilove pete crveno-belih po bokovima. Dovoljno da nekadašnji novinar uđe u istoriju tima sa juga Srbije, kao stručnjak koji je prvi savladao Crvenu zvezdu.

Težak teren Radnikovog stadiona pretvorio se u pakleni poligon za igrače Crvene zvezde, sputane sopstvenim slabostima i dobrom organizacijom odbrane Surduličana. Očekivani tim izveo je Dejan Stanković, sa Dionijem i El Fardu Benom kao napadačima, te Filipo Falkom kao organizatorom igre. Međutim, srpski šampion pružio je jednu od najslabijih partija od dolaska nekadašnjeg veziste Lacija i Intera na klupu crveno-belih.

Crvena zvezda nije imala ni snage, ni brzine ni inventivnosti u poslednjoj trećini terena. Radnikova hrabra postavka nagoveštavala je da je trener domaćina Dušan Đorđević pronašao šifru za vrlo mekanu igru Crvene zvezde. Radnik nije bio fokusiran isključivo na odbranu gola vrlo dobrog Ranđelovića. Nagovestila je to šansa posle prekida, a potvrdu smo dobili vrlo brzo, već u 14. minutu. Od početka meča Bogdanovski je pravio probleme Erakoviću i Degeneku, i upravo je on inicirao akciju koja je prethodila golu. Lepo je poslužio Spasića za najavu iznenađenja i ozbiljan hod po mukama ekipe Dejana Stanković.

Crvena zvezda gotovo da nije imala pas igru, opet je inferiorno delovao u duelima Filipo Falko, nigde nije bilo napadača Luia Dionija, koji je izvlačenjem po boku pokušavao da izbaci deo nagomilane frustracije. I nije mu išlo. Trener crveno-belih Dejan Stanković morao je da rotira strane bekovima Erakoviću i Gobeljiću kako bi bar malo umirio napade Bogdanovskog. Ali kiselog lica temperamntni stručnjak je, sigurni smo, da je mogao promenio veći deo postave. Jer Crvena zvezda je trošila minute i mučila loptu po teškom terenu, odbijajući da igra direktno. Filipo Falko je „pilećim“ šutevima razbranio golmana Radnika i podigao mu samopouzdanje, Mirka Ivanića je na levoj strani odlično pazio Hodžić. Igra Crvene zvezde dobila je obrise prosečne tek kada je Gelor Kanga počeo da preuzima više odgovornosti. Upravo su šutevi reprezentativca Gabona preko gola bili jedino vredno pomena kada je u pitanju ofanzivni učinak Crvene zvezde. Tanko da tanje ne može da bude, pa je već krajem prvog poluvremena Stanković sa klupe podigao opravljenog Milana Pavkova, zatim Krstičića i Milana Gajića kako bi promenio krvotok jednog uspavanog i nemoćnog tima.

Crvena zvezda je bila na slepom koloseku i pored trostruke izmene. Dobio je na težini srpski šampion u špicu ulaskom Milana Pavkova, ali je Bogdanovskii vezivao u čvor kompletnu odbranu Crvene zvezde. Napravio je bravuru krilni fudbaler Radnika, u Robenovom stilu, u 54. minutu kada je prošao pored Gobeljića i Krstičića i lepo šutirao. Odbranio je to Milan Borjan, ali je na loptu natrčao Viktor Lukić u udvostručio prednost domaćina.

Crvena zvezda se brzo vratila u igru pogotkom El Fardu Bena, ali je nastavila da pati. Bili su to klasični nasilni napadi, bez ikakve organizacije i plana kako da se napravi višak pred golom Ranđelovića. Dobrom postavkom Dušan Đorđević je naterao crveno-belke da se uguše u brojnim lošim dodavanjima unazad. Imala je Crvena zvezda nekoliko opasnih napada, stativu Živkovića, ali je u finišu nepremostiva prepreka bio sjajni Ranđelović. Branio je i ono što su svi videli u golu.

RADNIK – CRVENA ZVEZDA 2:1 (1:0)

/Spasić 14, Lukić 54 - Ben 57/

Stadion Radnika

Sudija: Novak Simović

Radnik (4-2-3-1): Ranđelović – Hodžić, Radmanovac, Simonović, Bogdanovski, Lukić, Oreščanin, Petrović (60. Biber), Stojanović, Spasić - Milovanović.

Crvena zvezda (4-1-3-2): Borjan – Gobeljić, Dragović, Degenek (46. Gajić), Eraković - Sanogo, Kanga, Falko (46. Krstičić), Ivanić - Ben, Dioni (46. Pavkov).



tagovi

Dejan StankovićDušan ĐorđevićEl Fardu BenRadnik

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara