Foto: AFP
Foto: AFP

Zvezdi ponuđen napadač Boke Juniors: Veron nema para da ga otkupi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.06.20. | 12:57

Sledi većanje na Marakani i konačna reč Dejana Stankovića oko Matea Retegija

Mnogo je prethodnih dana napisano tekstova o predstojećoj velikoj rekonstrukciji igračkog kadra Crvene zvezde. Srpski šampion posle osvojene titule, ali i gorkog ukusa poraza u večitom derbiju, nema pravo na grešku na letnjoj pijaci. Posebno, kada je reč o poziciji napadača.

Aktuleni špicevi Dejana Stankovića su razočarali ove sezone, Milan Pavkov broji poslednje dane u Ljutice Bogdana, Zvezda nema više prostora da čeka Ričmonda Boaćija, veliko je pitanje šta će biti sa Portugalcem Tomaneom. Poučeni lošim iskustvom iz prethodnih prelaznih rokova na Marakani moraju da tri puta premere, pre nego što preseku. Šansa da se Slobodan Tedić dovede na pozajmicu svedena je na minimum, i dalje je prvi pik Anderson Silva iz Familikaa, ali Crvenoj zvezdi je, putem posrednika, prethodnih dana ponuđena još jedna vrlo zanimljiva opcija.

Izabrane vesti

Jedan od menadžera, koji blisko sarađuje sa Crvenom zvezdom, preporučio je argentinskog napadača iz Estudijantesa Matea Retegija. Nekadašnji mladi reprezentativac Argentine je dete Boke Juniors, debitovao je za velikana sa Bombonjere, ali je ovu sezonu proveo na pozajmici u Estudijantesu.

I nije imao impresivna izdanja, ako je suditi po brojkama. Na 19 utakmica postigao je pet golova. Međutim, Retegi je ostavio solidan utisak na sportski sektor Estudijantesa. Sportski direktor tog kluba, dobro poznati Huan Sebastijan Veron, rekao je da bi Estudijantes rado otkupio Retegijev ugovor, ali da nema novca da ispoštuje klauzulu od dva miliona evra. Taj novac, u aktulenim okolnostima, predstavljao bi veliki zalogaj za Crvenu zvezdu. Međutim, verovatno je da bi Retegi došao na pozajmicu sa pravom otkupa u slučaju da se pokaže da je zreo za velike domete.

Na Marakani još nisu presekli. Čuli su lepe reči o Retegiju, momku rođenom 1999. godine, ali... Članovi Zvezdine uprave znaju da nemaju pravo na novu grešku sa strancima i trenutno su u fazi ozbiljnog razmišlja. Posebno što bi novi napadač – ma ko to bio- trebalo da bude neko ko će da pravi ozbiljnu razliku. Kao svojevremeno Ričmond Boaći tokom prve sezone Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi.

Konačan sud daće trener Dejan Stanković koji je odavno sastavio spisak želja za novu sezonu. S tendencijom da taj spisak bude ozbiljno proširen posle loših izdanja u finišu sezone.

Inače, Mateo Retegi je dobro poznato ime u Argentini. Reč je o sinu poznatog hokejaškog trenera Karlosa Retegija. Posle omladinskog staža prvom timu ga je preporučio Giljerme Berios Skeloto. Debitovao je protiv Patronata kada je zamenio Karlosa Teveza



tagovi

Mateo RetegiDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara